Talvi Eedenissä (Eeden-trilogia #2) - Harry Harrison

Alkuteos ilmestynyt 1986. Suomentanut Tommi Puolakka. Kuvitus: Bill Sanderson. Kansikuva: Maya Hahto. Nidottu.

Kerrickin johdolla ihmiset ovat tuhonneet Alpeasakin, jilaneiden kaupungin. Voitto osoittautuu kuitenkin vain väliaikaiseksi, sillä valtameren toisella puolella jilanet vannovat kostoa ja suunnittelevat kaupunkinsa takaisinvaltausta. Vainte, ikuista vihaa vannova jilaneiden komentaja, ei aio hellittää ennen kuin viimeinenkin ihminen on hävitetty.

Yhdessä puolisonsa Armunin kanssa Kerrick kohtaa mahdottomalta tuntuvan tehtävän joutuessaan keksimään, miten voisi pelastaa ihmiset vääjäämättömältä tuholta. He löytävät uusia ystäviä pohjoisesta, mutta onko näistä apua jilaneita vastaan? Kaiken aikaa yhä pidemmäksi ja kylmemmäksi käyvät talvet uhkaavat niin ihmisiä kuin matelijoitakin.

Talvi Eedenissä on jatkoa teokselle Eedenistä länteen. Harry Harrison (1925–2012) kuuluu tieteiskirjallisuuden mestareihin. Vaihtoehtohistoriallinen Eeden-trilogia on hänen monipuolisen tuotantonsa kunnianhimoisimpia töitä, ja monet pitävät sitä jopa hänen tärkeimpänä teoksenaan. Kirjassa on mukana myös Bill Sandersonin upea alkuperäiskuvitus.

”Talvi Eedenissä on hienosti toimivaa scifi-kirjallisuutta, jonka vietäväksi on ilo heittäytyä. Romaanin kunnianhimoisen maailmanrakennuksen alla on vetävä tarina sekä jopa filosofisia sävyjä saava pohdinta erilaisten yhteiskunnallisten mallien toimivuudesta ja tarkoituksenmukaisuudesta.” - Toni Jerrman, Tähtivaeltaja 4/2020

”Eeden-trilogian maailma on uskottavasti rakennettu ja täydellinen... Yhtä komeaa vaihtoehtoista historiaa ei meillä olekaan aiemmin ollut tarjolla, vaikka vaihtoehtoiset historiat ovatkin aika ajoin olleet muodissa.” - Harri Erkki, Portti 4/2020

Arvosana kirjalle

Kirjan tilaus
Kampanja: 30 päivän ilmainen Nextoryn kokeilujakso koodilla 🠊 risingshadow (lisätietoa)

Julkaistu: kesäkuu 25, 2020
Kustantaja: Vaskikirjat
Tyylit: scifi, vaihtoehtohistoria
Alkuperäinen nimi: Winter in Eden
Arvosanalla: 5.00/10
Arvosanoja: 1
Muokattu: maaliskuu 26, 2021

Eeden-trilogia -kirjasarja

Eedenistä länteen6.28
Talvi Eedenissä (Eeden-trilogia #2)
Paluu Eedeniin (Eeden-trilogia #3)