Talvi Eedenissä

@ Harry Harrison
Talvi Eedenissä (Eeden-trilogia #2) - Harry Harrison 5.00   1

Alkuteos ilmestynyt 1986. Suomentanut Tommi Puolakka. Kuvitus: Bill Sanderson. Kansikuva: Maya Hahto. Nidottu.

Kerrickin johdolla ihmiset ovat tuhonneet Alpeasakin, jilaneiden kaupungin. Voitto osoittautuu kuitenkin vain väliaikaiseksi, sillä valtameren toisella puolella jilanet vannovat kostoa ja suunnittelevat kaupunkinsa takaisinvaltausta. Vainte, ikuista vihaa vannova jilaneiden komentaja, ei aio hellittää ennen kuin viimeinenkin ihminen on hävitetty.

Yhdessä puolisonsa Armunin kanssa Kerrick kohtaa mahdottomalta tuntuvan tehtävän joutuessaan keksimään, miten voisi pelastaa ihmiset vääjäämättömältä tuholta. He löytävät uusia ystäviä pohjoisesta, mutta onko näistä apua jilaneita vastaan? Kaiken aikaa yhä pidemmäksi ja kylmemmäksi käyvät talvet uhkaavat niin ihmisiä kuin matelijoitakin.

Talvi Eedenissä on jatkoa teokselle Eedenistä länteen. Harry Harrison (1925–2012) kuuluu tieteiskirjallisuuden mestareihin. Vaihtoehtohistoriallinen Eeden-trilogia on hänen monipuolisen tuotantonsa kunnianhimoisimpia töitä, ja monet pitävät sitä jopa hänen tärkeimpänä teoksenaan. Kirjassa on mukana myös Bill Sandersonin upea alkuperäiskuvitus.

”Talvi Eedenissä on hienosti toimivaa scifi-kirjallisuutta, jonka vietäväksi on ilo heittäytyä. Romaanin kunnianhimoisen maailmanrakennuksen alla on vetävä tarina sekä jopa filosofisia sävyjä saava pohdinta erilaisten yhteiskunnallisten mallien toimivuudesta ja tarkoituksenmukaisuudesta.” - Toni Jerrman, Tähtivaeltaja 4/2020

”Eeden-trilogian maailma on uskottavasti rakennettu ja täydellinen... Yhtä komeaa vaihtoehtoista historiaa ei meillä olekaan aiemmin ollut tarjolla, vaikka vaihtoehtoiset historiat ovatkin aika ajoin olleet muodissa.” - Harri Erkki, Portti 4/2020Arvosana kirjalle
Omassa kirjahyllyssäni


Kirja julkaistu kesäkuu 25, 2020 (Vaskikirjat)
Alkuperäinen nimi Winter in Eden
Tietoja muokattu maaliskuu 26, 2021

Eeden-trilogia

Sarja sisältää 3 pääteosta ja yhteensä teoksia 3 kpl.

Eedenistä länteen (Eeden-trilogia #1) 6.28   14
Talvi Eedenissä (Eeden-trilogia #2) 5.00   1
Paluu Eedeniin (Eeden-trilogia #3) 4.00   1

Kirja-arviot & arvosanat

lummukka
lummukka
Arvosanat 498
Kirja-arviot 0
Viestit 0
marraskuu 24, 2020
Antoi 5 / 10 arvosanan kirjalle