Talvi Eedenissä

Harry Harrison
Julkaistu: kesäkuu 25, 2020 (Vaskikirjat)
Alkuperäinen nimi: Winter in Eden
Tyyppi: spekulatiivinen fiktio
Tyylit: scifi, vaihtoehtohistoria

Alkuteos ilmestynyt 1986. Suomentanut Tommi Puolakka. Kuvitus: Bill Sanderson. Kansikuva: Maya Hahto. Nidottu.

Kerrickin johdolla ihmiset ovat tuhonneet Alpeasakin, jilaneiden kaupungin. Voitto osoittautuu kuitenkin vain väliaikaiseksi, sillä valtameren toisella puolella jilanet vannovat kostoa ja suunnittelevat kaupunkinsa takaisinvaltausta. Vainte, ikuista vihaa vannova jilaneiden komentaja, ei aio hellittää ennen kuin viimeinenkin ihminen on hävitetty.

Yhdessä puolisonsa Armunin kanssa Kerrick kohtaa mahdottomalta tuntuvan tehtävän joutuessaan keksimään, miten voisi pelastaa ihmiset vääjäämättömältä tuholta. He löytävät uusia ystäviä pohjoisesta, mutta onko näistä apua jilaneita vastaan? Kaiken aikaa yhä pidemmäksi ja kylmemmäksi käyvät talvet uhkaavat niin ihmisiä kuin matelijoitakin.

Talvi Eedenissä on jatkoa teokselle Eedenistä länteen. Harry Harrison (1925–2012) kuuluu tieteiskirjallisuuden mestareihin. Vaihtoehtohistoriallinen Eeden-trilogia on hänen monipuolisen tuotantonsa kunnianhimoisimpia töitä, ja monet pitävät sitä jopa hänen tärkeimpänä teoksenaan. Kirjassa on mukana myös Bill Sandersonin upea alkuperäiskuvitus.

muokattu 25.06.2020

Muita kirjoja joista saatat pitää

22.11.63Karkkari (Aavetaajuus-kirjat, #4)Perhonen ja jaguaariTeräksinen tsaari (Oswald Bastable, #3)Auringon ydin
Paikalla 3 jäsentä ja 55 vierailijaa
Susi, Jouni, Un1nstalled
Uusin jäsen: Un1nstalled
Jäseniä yhteensä: 9657