Peilipatsas

Harri István Mäki
Julkaistu: huhtikuu 2019 (Helmivyö)
Tyyppi: spekulatiivinen fiktio
Tyylit: fantasia, kauhu, historia
Avainsanat: erotiikka, kotimainen

Kansi: J. T. Lindroos Susanna Liukkosen maalauksen pohjalta. Nidottu.

Keskiaikainen Praha: nuori Täplä on huoleton sotilas, joka rakastuu jasmiinilta ja sitruunalta tuoksuvaan Ireneen. He menevät naimisiin ja muuttavat asumaan taloon, jonka salia hallitsee jättimäinen peilipatsas. Lukemattomista peileistä heijastuu ihmeellisiä näkyjä.

Peilipatsaan äärellä jokainen kohtaa harhoja, totuuksia, valheita ja petoksia, eikä mikään ole enää itsestäänselvää. Pian Täplä ymmärtää, että toisinaan Jumala lahjoittaa kauneuden, joka on niin vaarallinen, että se voi surmata silmänräpäyksessä.

Peilipatsas on kauhua, fantasiaa ja erotiikkaa, balladi Prahan kujilta, joilla vaeltavat niin alkemistit kuin narrit, eläen Kultaisen kaupungin taikaa.

Kirjailija Harri István Mäki (s. 1968) vietti lapsuutensa Unkarissa ja kuunteli salaperäisiä portteja avaavia satuja ja tarinoita isoäidiltään.

(muokattu 21.05.2019)

Muita kirjoja joista saatat pitää

KäärmeimuriJohn Constantine – Hellblazer: Savua ja tultaHautausmaan kauhu ja muita kertomuksia (H. P. Lovecraftin kootut teokset, #4)Avoin ikkuna ja muita tarinoitaKipinä tuhkasta: Nuorten novellitimantteja
Paikalla 45 vierailijaa
Uusin jäsen: Serafia Alho
Jäseniä yhteensä: 8678