Kuoleman usvaa ja pimeyttä

Juri Nummelin
Julkaistaan: maaliskuu 25, 2020 (Oppian)
Tyyppi: muu fiktio
Tyylit: tietokirjakirjallisuudentutkimus
Avainsanat: kotimainen

Kuoleman usvaa ja pimeyttä: Suomalaisen kauhukirjallisuuden historia. Nidottu.

Kuoleman usvaa ja pimeyttä on ensimmäinen tietokirja, joka pureutuu kattavasti suomalaisen kauhukirjallisuuden historiaan. Jo Zacharias Topelius oli omana aikanaan merkittävä kauhukirjailija, mutta myös Aleksis Kiven, Mika Waltarin ja Aino Kallaksen tuotannosta löytyy kauhua. Juri Nummelin selvittää teoksessaan kotimaisen kauhun moninaiset vaiheet.

Kauhugenreen mahtuu niin viihdelukemistoja kuin taiteellisesti kunnianhimoisia ja kokeilevia teoksiakin. Kirja nostaa myös esiin monia marginaaliin jääneitä kotimaisen kauhun tekijöitä eri vuosikymmeniltä. Teos on painava lisäys kotimaiseen kirjallisuushistoriaan ja olennaista luettavaa kaikille suomalaisesta kirjallisuudesta ja kauhusta kiinnostuneille.

(muokattu 10.11.2019)

Muita kirjoja joista saatat pitää

Leena Krohn ja allegorian kaupungitSuomen nykykirjallisuus. 1, Lajeja, poetiikkaaSatusaappaat ja runopilli (Lastenkirjainstituutin julkaisuja, #32)Ulkomaisia nuorten tieteis- ja fantasiakirjailijoitaSamanaikaisuuksia: Kansainvälisiä näköaloja vuoden 1911 maailmaan (Turun yliopisto, Yleinen historia, #2)
Paikalla 4 jäsentä ja 109 vierailijaa
Astorethein, Jussi, Pisania, Eija
Uusin jäsen: Antero Stenhammar
Jäseniä yhteensä: 8768