Singulariteettitaivas
Keskiarvo 3.58
3.58 tähteä
Anna arvosana
star1
star2
star3
star4
star5
star6
star7
star8
star9
star10

Arvosanoja (18)
Kirjahyllytilastot

Singulariteettitaivas

Charles Stross
Julkaistu: heinäkuu 5, 2019 (Nysalor-kustannus)
Alkuperäinen nimi: Singularity Sky
Tyyppi: spekulatiivinen fiktio
Tyylit: scifiavaruusooppera

Alkuteos ilmestynyt 2003. Suomentanut Markus Harju. Kansikuva: Henna Sakkara. Nidottu.

Hugo-palkintoehdokas 2004.

Novy Petrogradin taivaalta sataa matkapuhelimia. Uuden tasavallan nuorimpaan siirtokuntamaailmaan on saapunut Festivaali, tuntematon uhka, joka auttaa vallankumouksellisia saadakseen näiltä informaatiota ja rikkoo tiukkoja teknologiaa sääteleviä rajoituksia. Tasavallan laivaston taisteluristeilijät lähetetään palauttamaan järjestystä mukanaan Maasta kotoisin olevat insinööri Martin Springfield ja YK-diplomaatti Rachel Mansour.

Singulariteettitaivas on huikea kertomus kaukaisesta tulevaisuudesta, jossa erilaiset ajattelutavat ja informaatiokäsitykset törmäävät yhteen kohtalokkain seurauksin. Kvanttifysiikan teorioita hyödyntämällä avaruusalukset pystyvät siirtymään hetkessä valtavien etäisyyksien päähän, mutta lähes Jumalan kaltainen Eschaton voi puuttua pelottavalla tavalla kausaliteetin rikkomiseen. Teknologiakuvauksen rinnalla romaani tarjoaa kekseliästä yhteiskuntakuvausta, kiinnostavia henkilöhahmoja ja yllättäviä juonenkäänteitä.

Charles Stross (s. 1964) on brittiläinen kirjailija, joka on voittanut lukuisia palkintoja, mukaan lukien arvostetun Hugo-palkinnon kolme kertaa. Kovan tieteiskirjallisuuden ja avaruusoopperan ohella hän kirjoittaa lovecraftilaisesta kauhusta ammentavaa The Laundry Files -sarjaa ja Merchant Princes -tieteisfantasiasarjaa. Singulariteettitaivas on Strossin ensimmäinen suomennettu romaani. Teos oli vuonna 2004 Hugo-palkintoehdokkaana parhaan romaanin sarjassa.

muokattu 05.07.2019

Muita kirjoja joista saatat pitää

Poseidonin lapset (Poseidonin lapset, #3)KuunnousuTerästuulen yllä (Poseidonin lapset, #2)The Force Awakens: KuvasanakirjaSaga: Kuudes kirja (Saga, #6)

Kirja-arvioita (1)

Eija avatar
Kirjoittanut
4.0

Tarinan tyylissä on monenlaista vivahdetta – siinä on kovaa scifiä, seikkailua, vakoilujännäriä, avaruusoopperaa, aikamatkailua, sotatoimia, jopa rakkaustarinaa.

Singulariteettitaivas ei ollut kaikkein helpoin kirja itselleni. Teknologian selvittelyssä olin aika kuutamolla ja muutenkin lukutahtini oli tarinalle liian hidas ja ympäristö lukemiselle välillä rauhaton, jolloin tarina ei aina pysynyt kasassa päässäni. Lukemiseni huonoista lähtökohdista tai ... (lisää)

Paikalla 40 vierailijaa
Uusin jäsen: Jeesuskello_
Jäseniä yhteensä: 9739