Kummitustarinoita
Keskiarvo 2.67
2.67 tähteä
Anna arvosana
star1
star2
star3
star4
star5
star6
star7
star8
star9
star10

Arvosanoja (3)
Kirjahyllytilastot

Kummitustarinoita

M. R. James
Julkaistu: marraskuu 29, 2019 (Basam Books)
Alkuperäinen nimi: The Collected Ghost Stories of M. R. James
Tyyppi: spekulatiivinen fiktio
Tyylit: kauhu, novellikokoelma
Avainsanat: kummitukset

Alkuteos ilmestynyt 1931. Valikoinut ja suomentanut Hannu Poutiainen. Sidottu.

Yksitoista haudanmakuista tarinaa yliluonnollisen kauhun mestarilta.

Englantilainen yliopistomies M. R. James (1862–1936) on nykyaikaisen kummitustarinan isä. Muinaistutkijan vainulla hän penkoo menneisyyden multia ja kaivaa haudoistaan toinen toistaan kauhistuttavampia tarina-aiheita: keskiaikainen käsikirjoitus, jonka kirous kiertää omistajalta toiselle; noitana tuomitun naisen kosto haudan takaa; kiikarit, joilla voi henkensä uhalla katsoa menneisyyteen; uteliaan seikkailijan kohtalokas lumoutuminen ruotsalaiskreivin "mustasta pyhiinvaelluksesta".

Kotimaassaan James on kulttuuriaarre, jolta lukijapolvi toisensa jälkeen on saanut lähtemättömimmät pelonsäväyksensä. Tähän kirjaan on valittu hänen novellituotantonsa ydinosa, jonka hiljalleen yltyvät tunnelmat heräävät henkiin rikassointisella ja mieleenpainuvalla suomen kielellä. On sitten kesäillan hämy tai sydäntalven kynttilänvalo, näitä tarinoita kelpaa lukea yhtä hyvin itsekseen kuin ääneen perheen tai ystävien kesken – niin kuin teki James itsekin: useimmat tarinoista on kirjoitettu toveripiiriä varten joulunajan pelotteluksi.

muokattu 24.03.2020

Muita kirjoja joista saatat pitää

 Klassikkokirjailijoiden parhaat kummitustarinat DomowikLasilapset (Lasilapset, #1)Hurmeen makuRuumiittomat: Suomalaisia aavenovelleja
Paikalla 2 jäsentä ja 31 vierailijaa
Salka, Pisania
Uusin jäsen: Anni
Jäseniä yhteensä: 9321