Hitonhauta ja muita puolielävien kohtaloita
Keskiarvo 3.83
3.83 tähteä
Anna arvosana
star1
star2
star3
star4
star5
star6
star7
star8
star9
star10

Arvosanoja (3)
Kirjahyllytilastot

Hitonhauta ja muita puolielävien kohtaloita

Karoliina Heinola
Julkaistu: syyskuu 19, 2019 (Aarni)
Tyyppi: spekulatiivinen fiktio
Tyylit: kauhu, novellikokoelma
Avainsanat: kotimainen, suomalainen kansanperinne

Kannen piirros: Pauliina Mustola. Sidottu.

Tähtifantasia-palkintoehdokas 2020.

Sisältö:

  • Uinuja
  • Hitonhauta
  • Murtuneiden miesten ranta
  • Rukiteera
  • Metsäorpo
  • Akantakku

Aarnin suuri novellikilpailu 2018, kunniamaininta!

Puolieläviä on niin monta kuin kadotettuja sieluja. Kaikkien elollisten taival ei lopu kuolemaan: joistakin tulee Puolieläviä, kirottuja, hylättyjä ja kostonhimoisia olentoja.

Voimakas esikoiskokoelma tempaisee lukijansa arkitodellisuuteen, jossa tavalliset ihmiset joutuvat kohtamaan sisällään lymyävän pimeyden. Yöpuolelle siirtyneet vainajat ovat onnistuneet välttämään Luonnon ikiaikaisen järjestyksen ja odottavat tilaisuutta palatakseen elävien maailmaan.

Heinola käyttää suomalaisesta muinaisuskosta ja kansanperinteestä tuttuja aineksia, mutta luo samalla oman, tarinasta toiseen kasvavan mytologian. Puolielävät ovat persoonallisia olentoja, jotka sotkeutuvat nykyajassa elävien ihmisten elämään. Vaaraan joutuvat niin ahneutensa sokaisemat kuin rakkautta tai hyväksyntää janoavat ihmiset.

Taidokkaasti Heinola yhdistää arkikuvauksen lomaan groteskeja ja absurdeja elementtejä. Tarinoiden jälkeen suomalainen järvimaisema ja metsä näyttäytyvät mystisempinä ja vaarallisempina kuin koskaan ennen.

Karoliina Heinola on kotoisin Jyväskylästä ja opiskelee yleistä kirjallisuustiedettä Helsingin yliopistossa. Kiinnostus kauhuun ja kansantarinoihin heräsi hänessä jo nelivuotiaana, kun hän näki elokuvateatterissa Kaunottaren ja hirviön ja tyrmistyi, kun hirviö muuttuikin takaisin tylsänturvalliseksi prinssiksi. Heinola asuu Malminkartanossa perheensä ja kahden mustan kissan kanssa.

muokattu 29.04.2020

Muita kirjoja joista saatat pitää

AstraaliripaskaTalven lapsetKuoleman käytävä 5: Öinen matka (Kuoleman käytävä, #5)The Dreaming 3Varjojen vangit (Darren Shanin tarina, #11)
Paikalla 69 vierailijaa
Uusin jäsen: M
Jäseniä yhteensä: 9725