Hitonhauta ja muita puolielävien kohtaloita

Karoliina Heinola
Julkaistu: syyskuu 19, 2019 (Aarni)
Tyyppi: spekulatiivinen fiktio
Tyylit: kauhu, novellikokoelma
Avainsanat: kotimainen, suomalainen kansanperinne

Kannen piirros: Pauliina Mustola. Sidottu.

Sisältö:

  • Uinuja
  • Hitonhauta
  • Murtuneiden miesten ranta
  • Rukiteera
  • Metsäorpo
  • Akantakku

Aarnin suuri novellikilpailu 2018, kunniamaininta!

Puolieläviä on niin monta kuin kadotettuja sieluja. Kaikkien elollisten taival ei lopu kuolemaan: joistakin tulee Puolieläviä, kirottuja, hylättyjä ja kostonhimoisia olentoja.

Voimakas esikoiskokoelma tempaisee lukijansa arkitodellisuuteen, jossa tavalliset ihmiset joutuvat kohtamaan sisällään lymyävän pimeyden. Yöpuolelle siirtyneet vainajat ovat onnistuneet välttämään Luonnon ikiaikaisen järjestyksen ja odottavat tilaisuutta palatakseen elävien maailmaan.

Heinola käyttää suomalaisesta muinaisuskosta ja kansanperinteestä tuttuja aineksia, mutta luo samalla oman, tarinasta toiseen kasvavan mytologian. Puolielävät ovat persoonallisia olentoja, jotka sotkeutuvat nykyajassa elävien ihmisten elämään. Vaaraan joutuvat niin ahneutensa sokaisemat kuin rakkautta tai hyväksyntää janoavat ihmiset.

Taidokkaasti Heinola yhdistää arkikuvauksen lomaan groteskeja ja absurdeja elementtejä. Tarinoiden jälkeen suomalainen järvimaisema ja metsä näyttäytyvät mystisempinä ja vaarallisempina kuin koskaan ennen.

Karoliina Heinola on kotoisin Jyväskylästä ja opiskelee yleistä kirjallisuustiedettä Helsingin yliopistossa. Kiinnostus kauhuun ja kansantarinoihin heräsi hänessä jo nelivuotiaana, kun hän näki elokuvateatterissa Kaunottaren ja hirviön ja tyrmistyi, kun hirviö muuttuikin takaisin tylsänturvalliseksi prinssiksi. Heinola asuu Malminkartanossa perheensä ja kahden mustan kissan kanssa.

(muokattu 19.09.2019)

Muita kirjoja joista saatat pitää

Veren kirjat 5Kuiskaava tyttöOutoja tarinoita 2 (Outoja tarinoita, #2)Alkemisti ja muita kertomuksiaTulipunainen mekko
Paikalla 2 jäsentä ja 35 vierailijaa
Helmeilevä susi, LordStenhammar
Uusin jäsen: Jarkko Nevalainen
Jäseniä yhteensä: 8738