Hitonhauta ja muita puolielävien kohtaloita

Karoliina Heinola
kauhu, novellikokoelma
Hitonhauta ja muita puolielävien kohtaloita - Karoliina Heinola7.66

Kannen piirros: Pauliina Mustola. Sidottu.

Tähtifantasia-palkintoehdokas 2020.

Sisältö:

  • Uinuja
  • Hitonhauta
  • Murtuneiden miesten ranta
  • Rukiteera
  • Metsäorpo
  • Akantakku

Aarnin suuri novellikilpailu 2018, kunniamaininta!

Puolieläviä on niin monta kuin kadotettuja sieluja. Kaikkien elollisten taival ei lopu kuolemaan: joistakin tulee Puolieläviä, kirottuja, hylättyjä ja kostonhimoisia olentoja.

Voimakas esikoiskokoelma tempaisee lukijansa arkitodellisuuteen, jossa tavalliset ihmiset joutuvat kohtamaan sisällään lymyävän pimeyden. Yöpuolelle siirtyneet vainajat ovat onnistuneet välttämään Luonnon ikiaikaisen järjestyksen ja odottavat tilaisuutta palatakseen elävien maailmaan.

Heinola käyttää suomalaisesta muinaisuskosta ja kansanperinteestä tuttuja aineksia, mutta luo samalla oman, tarinasta toiseen kasvavan mytologian. Puolielävät ovat persoonallisia olentoja, jotka sotkeutuvat nykyajassa elävien ihmisten elämään. Vaaraan joutuvat niin ahneutensa sokaisemat kuin rakkautta tai hyväksyntää janoavat ihmiset.

Taidokkaasti Heinola yhdistää arkikuvauksen lomaan groteskeja ja absurdeja elementtejä. Tarinoiden jälkeen suomalainen järvimaisema ja metsä näyttäytyvät mystisempinä ja vaarallisempina kuin koskaan ennen.

Karoliina Heinola on kotoisin Jyväskylästä ja opiskelee yleistä kirjallisuustiedettä Helsingin yliopistossa. Kiinnostus kauhuun ja kansantarinoihin heräsi hänessä jo nelivuotiaana, kun hän näki elokuvateatterissa Kaunottaren ja hirviön ja tyrmistyi, kun hirviö muuttuikin takaisin tylsänturvalliseksi prinssiksi. Heinola asuu Malminkartanossa perheensä ja kahden mustan kissan kanssa.

Arvosana kirjalle


Julkaistu: syyskuu 19, 2019
Kustantaja: Aarni
Tyylit: kauhu, novellikokoelma
Avainsanat: kotimainen, suomalainen kansanperinne
Arvosanalla: 7.66/10
Arvosanoja: 3
Muokattu: huhtikuu 29, 2020