Helsinki Underground

Jani Saxell
Julkaistaan: helmikuu 28, 2020 (WSOY)
Tyyppi: spekulatiivinen fiktio
Tyylit: scifi, fantasia
Avainsanat: kotimainen

Nidottu.

Huomisen hurmaa ja eilisen nostalgiaa 2040-luvun Helsingissä

Helsinki Underground on maaginen romaani, jossa huikeat fantasiat kohtaavat raadollisen realismin.

Kun syksyllä 2047 Helsingin ekokaupunginosassa, Kalasatamassa, alkaa kadota ihmisiä, 17-vuotias Verna ja hänen ystävänsä Emppu ja Paloma ryhtyvät tutkimaan tapauksia. He ajautuvat seikkailuun ja huomaavat, että katoamisten takana vaikuttaa verkosto, jonka kaltaista ei ole voitu kuvitellakaan.

Tulevaisuuden Helsinki on onnenonkijoita täynnä, mutta pääkaupungin metrotunneleissa ja viemäriverkossa uinuneet pimeät voimat ovat heränneet. Tyttöjen tielle ilmestyy hahmoja menneisyydestä: verisen kevään 1918 Sörnäistenkaupunki herää eloon Valtterin ja Agathan rakkaustarinassa. Kieltolain aikaisessa Madame Tupun salongissa kohtaavat 1920–30-lukujen merkkihenkilöt.

Saxell sukeltaa mestarillisesti kaupungin monenkirjaviin kerrostumiin ja ennustaa seuraavien vuosikymmenten trendit ja mullistukset.

(muokattu 29.01.2020)

Muita kirjoja joista saatat pitää

Äänellä jonka kuulet: Spekulatiivisia novelleja sukupuolen moninaisuudestaKristallimeri: Tarinoita merirosvoistaNaamiotSovinnontekijän kynsi (Uuden auringon kirja, #2)Kummalinnun munia 1: Sadan sanan tarinoita (Kummalinnun munia, #1)
Paikalla 1 jäsen ja 72 vierailijaa
Mikael
Uusin jäsen: Sofia
Jäseniä yhteensä: 8848