Fowlin kaksoset

@ Eoin Colfer
Fowlin kaksoset (Fowlin kaksoset #1) - Eoin Colfer 6.50   10

Alkuteos ilmestynyt 2019. Suomentanut Jaakko Kankaanpää. Kannen kuvitus: Petur Antonsson. Sidottu.

Fowlin perhe on palannut!

Irlantilaisen toimintafantasian mestarillinen tarinaniskijä Eoin Colfer tekee paluun Artemis Fowl -suurmenestyssarjansa maailmaan kahden uuden sankarin voimin. Saammeko esitellä: Artemiksen pikkuveljet Myles ja Beckett Fowl.

11-vuotiaat kaksoset Myles ja Beckett ovat kahteen pekkaan yötä kotona pelkän Fowlien tekoälyturvajärjestelmän vahdittavina. Yö muuttuu mielenkiintoiseksi, kun maan alta putkahtaa karannut minipeikko, jota jahtaavat niin pahamaineinen liikemies, salaperäinen agenttinunna kuin peikon perään lähetetty keijukonstaapeli. Alkaa kiihkeä seikkailu, jonka pyörteissä Fowlin kaksoset joutuvat tulilinjalle, siepataan, haudataan, pidätetään ja nirhataan (vain hetkeksi). Mikäpä lujittaisi paremmin kaksosten sidettä toisiinsa!Keskustelu: Eoin Colfer (11 viestiä)

Arvosana kirjalle
Omassa kirjahyllyssäni


Kirja julkaistu huhtikuu 3, 2020 (WSOY)
Alkuperäinen nimi The Fowl Twins
Tietoja muokattu syyskuu 8, 2021

Fowlin kaksoset

Sarja sisältää 3 pääteosta ja yhteensä teoksia 3 kpl.

Artemis Fowl -fantasiaromaaneissa nuori rikollisnero löytää maan alla asustavat, teknisesti kehittyneet keijut. Fowlin kaksoset -sarja kertoo jo aikuistuneen Artemiksen vähintään yhtä nokkelien pikkuveljien edesottamuksista.

Pääsarja Artemis Fowl

Fowlin kaksoset (Fowlin kaksoset #1) 6.50   10
Fowlin kaksoset kiistävät kaiken (Fowlin kaksoset #2) 8.00   3
Fowlin kaksoset saavat ansionsa mukaan (Fowlin kaksoset #3) 8.26   19

Kirja-arviot & arvosanat

Matti Karjalainen
Arvosanat 469
Kirja-arviot 145
Viestit 4
joulukuu 10, 2020
5 / 10

Oletteko kuulleet juttua nunnasta, kääpiöpeikosta ja kahdesta identtisestä kaksosesta?

Jos vastauksenne on myöntävä, niin olette lukeneet todennäköisesti irlantilaisen Eoin Colferin uutuusromaanin "Fowlin kaksoset" (WSOY, 2020), ja haluatte siinä tapauksessa huomauttaa, että kirjassa merkittävää roolia näyttelevät myös ikuista elämää tavoitteleva herttua ja hybridikeiju.

Colferin fantasiatarina on turboahdettua toimintaviihdettä, jossa ei ole pahemmin hengähdystaukoja. Sankareina toimivat Artemis Fowlin pikkuveljet Myles ja Beckett, joista ensiksimainittu on huippuälykäs ja toinen vähän jotakin muuta. Kaksikko säntäilee pitkin ja poikin Eurooppaa, ja joka paikassa joudutaan hengenvaaraan tai sitten jotakin räjähtää tai muuten vaan tuhoutuu. Teknologiset vimpaimet näyttelevät yhtä suurta roolia kuin magiakin. Juonta on höystetty huumorilla, joka ei ole mitenkään ratkiriemukasta, vaikka myönnänkin hymyilleeni koko ajan inhimillisemmäksi muuttuvalle tekoälylle.

Nylkky
Nylkky
Arvosanat 825
Kirja-arviot 9
Viestit 784
tammikuu 12, 2023
Antoi 5 / 10 arvosanan kirjalle
Joonas
Joonas
Arvosanat 452
Kirja-arviot 10
Viestit 15
joulukuu 24, 2020
Antoi 8 / 10 arvosanan kirjalle
Jawanen
Jawanen
Arvosanat 231
Kirja-arviot 2
Viestit 4
heinäkuu 19, 2020
Antoi 10 / 10 arvosanan kirjalle