Replica (Sensored Reality #3) - Anders Vacklin, Aki Parhamaa 5.66   6

Kansi: Laura Lyytinen. Kannen kuvat: Istockphoto. Sidottu.

Lopun vuoksi on mentävä kaiken alkuun.

Kiitetyn Sensored Reality -tieteistrilogian räjähtävä päätösosa valaisee salaisuuksia, jotka ovat pitäneet sarjan lukijat otteessaan. Bug osallistuu aurinkokunnan rankimpaan ammattilaispeliin ja tulee samalla paljastaneeksi järisyttävän totuuden maailmanlopusta… ja itsestään.

Kun kuusitoistavuotias pelaajatähti Minako ”Bug” Takeda saapuu videopeliteemapuistoksi muutettuun Marsiin, videopelaajien utopiaan, on kuin hänelle olisi ojennettu avaimet maagiseen kuningaskuntaan, joka on täynnä jännitystä, seikkailua ja rakkautta – mutta onnellisen pinnan alle piiloutuu järkyttävä todellisuus...

Arvosana kirjalle
Omassa kirjahyllyssäni

Kirja julkaistu kesäkuu 22, 2020 (Tammi)
Tietoja muokattu kesäkuu 24, 2020

Sensored Reality

"Sensored Reality -trilogia yhdistelee pelimaailmaa, scifiä ja historiaa, ja luo näkymiä ilmastonmuutoksen runteleman maapallon ja Suomen tulevaisuuteen. Trilogia seuraa päähenkilö Bugia hänen selvittäessään vanhempiensa kohtaloa ja pelikorporaatioiden likaisia salaisuuksia, ja sen jokainen osa vie tarinan uudelle peliteknologiselle tasolle."

Beta (Sensored Reality #1) 6.48   21

Arvosanat 1
Kirja-arviot 1
syyskuu 17, 2020
1 / 10

Huonoimpia vähään aikaan lukemiani kirjoja. Olen kahlannut läpi koko trilogian ja jokaisen kirjan jälkeen unohtanut kuinka huono se oli. Tämä viimeisin kuitenkin rikkoi minut.

Ensinnäkin, kirja on suurimmaksi osaksi taustatietoa. Turhaa sellaista vielä pitkälti. Kirjan keskivaiheilla on jopa kokonainen luento!!!

Peliosiot ovat tylsiä, kuten kaikissa muissakin Sensored Reality-kirjoissa. Jos haluaa lukea hyvää pelikirjaa, niin suosittelen Devoted Souls - peliromaania. Näissä kirjoissa peliosiot tuntuivat lähinnä kirjailijoiden intoilulta historian eri aikakausista. Toimintaa on harmillisen vähän.

_kirjakeiju_
Arvosanat 423
Kirja-arviot 352
elokuu 10, 2020
6 / 10

Tässäpä toimintapläjäys! Kirjan tarinassa on paljon meneillään kokoajan, mutta vain yhdestä juonen osasta kerrotaan kerrallaan. Edellisiin osiin verrattuna tämä oli tietokirjamaisempi opus. Ajoittain tarinan kerronta tuntui hieman kärsivän faktoista, joita viljeltiin reippaasti. Kirja tuntui ehkä hieman pitkitetyltä, enkä pitänyt siitä niin paljon kuin edellisistä osista. Aivan mukava kirja kuitenkin, ei siinä.

kaia
Arvosanat 46