Unien valtiatar
Keskiarvo 3.50
3.50 tähteä
Anna arvosana
star1
star2
star3
star4
star5
star6
star7
star8
star9
star10

Arvosanoja (1)
Kirjahyllytilastot

Unien valtiatar

J. Witch
Julkaistu: heinäkuu 2019 (Kuoriaiskirjat)
Tyyppi: spekulatiivinen fiktio
Tyylit: kauhu
Avainsanat: kotimainen, vampyyrit

Kansi: Sakari Karipuro / Jyrki Pitkä. Nidottu.

Lämmin veri pulppusi Irenen suuhun niin nopeasti, ettei hän ehtinyt niellä kaikkea, vaan osa valui pitkin hänen kasvojaan. Veren huumaamana hän oli samalla raastanut tytön kasvot ja rinnat pisaroiville naarmuille.

Unien valtiatar on pääosin nykyaikaan sijoittuva, vahvasti eroottissävyinen ja rokkipitoinen kertomus naispuolisesta vampyyristä ja miehistä hänen ympärillään. Tarinan kertoja elää unelmaansa rokkistarana, Noitarovion basistina, kun tapaa keikkareissulla uniensa valtiattaren. Siitä hetkestä eteenpäin uusi ihastus päättää joka tanssissa sekä rytmin että sävellajin. Irene on vuosisatoja vanha vampyyri, joka on sopeutunut nykyaikaan paremmin kuin moni kohtalotoverinsa. Kumppanit ja identiteetit vaihtuvat ajan kuluessa, ainoastaan verenjano on pysyvä olotila.

muokattu 10.10.2019

Muita kirjoja joista saatat pitää

Kohtalon perilliset (Darren Shanin tarina, #12)VeriveljetVarjojen vangit (Darren Shanin tarina, #11)Carmilla ja muita kertomuksia (Savukeitaan kauhuklassikot, #1)Vampyyrin oppipoika (Darren Shanin tarina (sarjakuva), #2)

Kirja-arvioita (1)

_kirjakeiju_ avatar
Kirjoittanut
3.5

Nopealukuinen kirja, joka ei kuitenkaan avannut uusia maailmoja ja saanut haukkomaan henkeä. Tästä huolimatta kirjan luki aivan mielellään. Tarinassa pysyi yllättävän hyvin mukana, vaikka siinä risteilivät eri kertojat ja aikatasot. Luvut aloittavat runonpätkät tuntuivat kyllä mielestäni hieman turhilta. K18-hommiakin oli riittämiin, joskus juoni tuntui etenevän näiden kohtausten ehdoilla. 

Paikalla 3 jäsentä ja 64 vierailijaa
Mustelmann, Jukuke, Skie
Uusin jäsen: Doora
Jäseniä yhteensä: 9858