Hukan perimät

Elina Pitkäkangas
Julkaistaan: huhtikuu 30, 2020 (Myllylahti)
Tyyppi: spekulatiivinen fiktio
Tyylit: fantasiaurbaani fantasia, nuoret
Avainsanat: ihmissudet, kotimainen

Kansi: Karin Niemi. Sidottu, kansipaperi.

Yhdeksän erikoisrajajääkäriä lähetetään täydenkuun komennukselle sydäntalvella 2005. Vain kaksi sotilasta selviää hengissä.

Lykantropia-viruksen runtelemassa maailmassa ihmiset ovat oppineet kunnioittamaan kahta asiaa: kaupungin suojamuuria ja ihmissusia metsästävää sotilasjärjestö Jahtia. Kun nuorelle aliupseerioppilaalle Alexander Bergille tarjoutuu tilaisuus osallistua maineikkaan kapteeni Väinö Ollikaisen metsästyspartioon, Alex on onnensa kukkuloilla. Viimeinkin paheksutulla yksinhuoltajan pojalla on tilaisuus ansaita maine pelättyjen ihmissusien metsästäjänä.

Todellisuus muurin toisella puolella ei kuitenkaan vastaa kuvitelmaa, ja komennus pakkashuuruisena susien yönä on kaikkea muuta kuin kunnianhohtoinen. Vasten tahtoaan Väinö ja Alex muutetaan metsästäjistä metsästettäviksi, ja miehet joutuvat kohtaamaan aamun lainsuojattomien ihmissusien silmin. Mitä tehdä, kun moraaliasetelmat kääntyvät päälaelleen, eikä apua voi pyytää keneltä tahansa?

Hukan perimät on itsenäinen, urbaania fantasiaa edustava young adult -romaani kehutun Kuura-trilogian tutuissa maisemissa. Sarjaa on kiitetty rohkeasta ja tarkkanäköisestä totalitarismin ja syrjäytymisen kuvauksesta, mutta myös moraalin rajoja rikkovista henkilöhahmoistaan.

(muokattu 15.10.2019)

Muita kirjoja joista saatat pitää

Varjojen kaupungit I–IIIKadotettujen sielujen kaupunki (Varjojen kaupungit, #5)Ruska (Kuura-trilogia, #3)Lasikaupunki (Varjojen kaupungit, #3)Varjojen kaupungit IV–VI
Paikalla 57 vierailijaa
Uusin jäsen: Anton Niinikoski
Jäseniä yhteensä: 8757