Metsälammikon hirviö

Anu Holopainen
Julkaistu: helmikuu 12, 2020 (Myllylahti)
Tyyppi: spekulatiivinen fiktio
Tyylit: kauhu, lapset
Avainsanat: kotimainen
Osallistu keskusteluun (viestejä 4 kpl)

Sidottu.

Alakoululaisille suunnatun IIK!-kauhukirjasarjan kolmas osa vie viidesluokkalaiset Sussan ja Sakun selkäpiitä karmivan vesihirviön jäljille. Helppolukuinen, maltillisen pituinen ja sopivan jännittävä tarina houkuttelee myös vähemmän lukevia lapsia uppoutumaan kirjaan.

Sussa, Saku ja pikkusisko Siiri lähtevät kesäloman viettoon isovanhempien mökille. Siellä on kuitenkin tapahtunut kummia: myllätystä pihapensaikosta löytyy omituinen käsine, ja keskelle metsää on ilmestynyt valtava vesilammikko, joka ei vaikuta aivan luonnolliselta.

Sitten Saku näkee järvestä nousevan hahmon, joka ei ole lintu, kala eikä ihminen. Sussalla ja Siirillä on vaikeuksia uskoa Sakua tämän kertoessa näkemästään, etenkin kun tutkimusretki ei tuota tulosta. Mutta Siirin kadotessa kummajaisen matkaan on Sussankaan vaikea enää olla uskomatta. Mikä tai kuka on metsälammikon hirviö, ja kuinka lapset saavat sen karkotettua?

(muokattu 12.02.2020)

Muita kirjoja joista saatat pitää

Maailman viimeiset tyypit: Zombiparaati (Maailman viimeiset tyypit, #2)Kilikorven vampyyri (Iik!, #2)Maailman viimeiset tyypit: Painajaiskuningas (Maailman viimeiset tyypit, #3)Hirviöiden hiusmuotoilija (Kauhukartano, #9)Kivienkelit (Lasilapset, #3)
Paikalla 2 jäsentä ja 45 vierailijaa
Wanda, Freyja
Uusin jäsen: Jukka Tahvanainen
Jäseniä yhteensä: 9022