Kadonnut kylä

Camilla Sten
Julkaistu: huhtikuu 30, 2020 (Bazar)
Alkuperäinen nimi: Staden
Tyyppi: spekulatiivinen fiktio
Tyylit: kauhu, jännitys

Alkuteos ilmestynyt 2019. Suomentanut Arja Gothoni. Kansi: Miroslav Sokcic. Sidottu.

Kauhuaineksia sisältävä jännäri pahaenteisestä kylästä

Vuonna 1959 ruotsalaiseen Silvertjärnin kaivoskylään saapuu poliisipartio selvittämään outoja tapahtumia. Poliisit löytävät lyhtypylvääseen sidotun runnellun ruumiin kylän keskustorilta sekä hylätyn vauvan koulurakennuksesta. Kylän kaikki yhdeksänsataa asukasta ovat kadonneet jälkiä jättämättä.

Tapahtumat jäävät mysteeriksi, ja kylä autioituu. Vuonna 2019 dokumenttiohjaajaksi opiskeleva Alice aikoo toteuttaa lopputyönään unelmaprojektinsa. Hän haluaa selvittää, mitä Silvertjärnissä vuonna 1959 tapahtui, ja tehdä tapauksesta dokumenttielokuvan.

Päästyään perille kylään Alice kuvausryhmineen huomaa, että matkapuhelinverkkoon ei saada yhteyttä. Heidän tavaroitaan alkaa kadota ja siirtyä paikaltaan, ja yksi ryhmän jäsenistä näkee yön hämärässä ihmismäisen hahmon liikkuvan kylän laitamilla. Kuusikymmentä vuotta vanhan arvoituksen ratkaiseminen asettaa vaakalaudalle paitsi Alicen uran myös jokaisen kuvausryhmän jäsenen hengen.

muokattu 01.05.2020

Muita kirjoja joista saatat pitää

Kuutamohulluus ja muita vanhoja suomalaisia pulp-novellejaPärttylin kesäPahan atolliMeren aaveet (Thorkild Aske, #1)Twin Peaks: Salattu historia
Paikalla 1 jäsen ja 39 vierailijaa
Jossu89
Uusin jäsen: fiona
Jäseniä yhteensä: 9325