Kadonnut kylä - Camilla Sten7.66

Alkuteos ilmestynyt 2019. Suomentanut Arja Gothoni. Kansi: Miroslav Sokcic. Sidottu, kansipaperi.

ON OLEMASSA PAIKKOJA, JOIHIN KUKAAN EI OLE TERVETULLUT

Vuonna 1959 ruotsalaiseen Silvertjärnin kaivoskylään saapuu poliisipartio selvittämään outoja tapahtumia. Poliisit löytävät lyhtypylvääseen sidotun, runnellun ruumiin kylän keskustorilta. Kylän kaikki yhdeksänsataa asukasta ovat kadonneet jälkiä jättämättä. Tapahtumat jäävät mysteeriksi, ja kylä autioituu.

Vuonna 2019 dokumenttiohjaajaksi opiskeleva Alice aikoo toteuttaa lopputyönään unelmaprojektinsa. Hän haluaa selvittää, mitä Silvertjärnissä vuonna 1959 tapahtui, ja tehdä tapauksesta dokumenttielokuvan.

Päästyään perille kylään Alice kuvausryhmineen huomaa, että matkapuhelinverkkoon ei saada yhteyttä. Heidän tavaroitaan alkaa kadota ja siirtyä paikaltaan, ja yksi ryhmän jäsenistä näkee yön hämärässä ihmismäisen hahmon liikkuvan kylän laitamilla. Kuusikymmentä vuotta vanhan arvoituksen ratkaiseminen asettaa vaakalaudalle paitsi Alicen uran myös kaikkien hengen.

Camilla Stenin Kadonnut kylä on ruotsalaiskirjailijan väkevä ja kylmiä väreitä nostattava jännitysromaani. Kirja vie lukijan kauas syrjäseudulle avun ulottumattomiin ja pitää otteessaan kuin arvoituksellinen hylätty kylä, joka ei aio päästää irti luokseen eksyneistä vieraista.

Arvosana kirjalle

Kirjan tilaus
Kampanja: 30 päivän ilmainen Nextoryn kokeilujakso koodilla 🠊 risingshadow (lisätietoa)

Julkaistu: huhtikuu 30, 2020
Kustantaja: Bazar
Tyylit: kauhu, jännitys
Alkuperäinen nimi: Staden
Arvosanalla: 7.66/10
Arvosanoja: 3
Muokattu: tammikuu 19, 2022

Kirja-arvioita

6/10 |
kesäkuu 25, 2020
Ihan jees kesäpäivän lukemiseksi. Kirja oli tosi ennalta-arvattava loppuratkaisua myöten. Aiheesta olisi voinut saada paljon enemmänkin irti! Henkilöistä en pitänyt yhdestäkään. Kolme tähteä annan kuitenkin lähinnä mielenkiintoisen idean ja ympäristön vuoksi.