Loihdittu valkeus (Shades of Magic #3) - V. E. Schwab8.20

Alkuteos ilmestynyt 2017. Suomentanut Mika Kivimäki. Kannen kuvitus: Will Staehle. Sidottu.

Muinainen vihollinen on tullut noutamaan kruunuaan

Neljän maailman hauras tasapaino on kärjistymispisteessä. Punainen Lontoo on vajoamassa pimeyteen, ja sen asukkien on tehtävä valinta: antautuako magian seireeninlaululle vai käydäkö epätoivoiseen taistoon pimeyttä vastaan? Viimeiseksi Antariksi luultu Kell alkaa epäröidä kilpailevien uskollisuuksien paineessa, kun panokset kasvavat ja varjokuningas Osaron käy täyteen hyökkäykseen.

Taskuvaras Lila Bard selvisi maagisesta voimanmittelöstä, mutta voidakseen auttaa Kelliä hänen on opittava hallitsemaan taikuuttaan ennen kuin se imee hänet kuiviin. Kell ja Lila yhdistävät voimansa kapteeni Alucard Emeryn kanssa, ja kolmikko lähtee mahdottomaan aarrejahtiin. Kaikki toivo uhkaa kuitenkin sammua, kun kammottava onnettomuus kohtaa Mareshien valtakuntaa. Voiko Arnes selviytyä tragedian jälkimainingeissa?

Arvosana kirjalle


Julkaistu: huhtikuu 23, 2020
Kustantaja: Karisto
Tyylit: fantasia
Alkuperäinen nimi: A Conjuring of Light
Arvosanalla: 8.20/10
Arvosanoja: 15
Muokattu: huhtikuu 23, 2020

Shades of Magic -kirjasarja

Magian syvempi sävy (Shades of Magic #1)7.32
Tummenevat varjot (Shades of Magic #2)7.60
Loihdittu valkeus (Shades of Magic #3)8.20

Kirja-arvioita

9/10 |
toukokuu 27, 2020
Tämä on ollut aivan mahtava sarja, todella elävää tekstiä ja mukaansa tempaavaa. Tapahtumat ja paikat piirtyvät mieleen helposti. Ainoana miinuksena sanoisin "juupas eipäs" tyyliä (en osaa parimmin kuvata) ja ehkä vähän turhaa asioiden ...