Oppilas ja uneksija (Manaajan matka, #1)
Keskiarvo 4.00
4.00 tähteä
Anna arvosana
star1
star2
star3
star4
star5
star6
star7
star8
star9
star10

Arvosanoja (1)
Kirjahyllytilastot

Oppilas ja uneksija

Marja Mentula
Julkaistu: helmikuu 2019 (Books on Demand)
Tyyppi: spekulatiivinen fiktio
Tyylit: fantasiakorkea fantasia
Avainsanat: kotimainen

Kannet: Marika Hietamäki. Sidottu.

Elan on koulukiusattu ja yksinäinen. Hellä ja kannustava äiti sekä suloinen pikkusisko ovat sentään lohtuna. Vihdoin Elan tuntuu löytävän oikean suunnan velho Shediramin oppipoikana. Elämään ilmaantuu myös uusi tunne, rakkaus. Mutta kohtalo kääntääkin Elanin matkan aivan muualle. 

Toisaalla toinen nuori mies, Fildus, valmistautuu papin uralleen. Pyhiinvaelluksensa aikana hän näkee näkyjä Edofor-nimisestä maasta, jossa alistettua kanssa hallitsee tyrannimainen auringonjumalan papisto. Kaiken lisäksi tarina jatkuu yöstä toiseen. 

Oppilas ja uneksija avaa kiinnostavan erilaisen fantasisarjan. Demoneja, jumalia, maahisia, magiaa, seikkailua ja taisteluja – totta kai, mutta ennen kaikkea teos kuvaa yksinäisen nuoren ihmisen kasvua löytämään itsestään sisäisen voiman selviytyä ja auttaa muita surun, pelkojen ja menetysten maailmassa. 

Rikkaalla kielellä ja vahvalla tunteella kirjoitettu esikoinen tempaa lukijan oitis Elanin ja Filduksen matkaan. On helppo tuntea empatiaa Elania kohtaan, ja Filduksen kokemukset herättävät kutkattuvan uteliaisuuden saada tietää, miten tarina jatkuu, kun eräänä iltana auringon laskiessa kaksi nuorta miestä saapuu etäisen satamakaupungin pitkälle laiturille.

muokattu 05.11.2019

Muita kirjoja joista saatat pitää

Ylenemisen kaivo (Usvasyntyinen, #2)Mätä (Korpinkehät, #2)Taian oppitunnit (Yelena Zaltana, #2)Mahti (Korpinkehät, #3)Mifongin perintö (Mifonki-sarja, #1)
Paikalla 1 jäsen ja 26 vierailijaa
Sonja perätalo
Uusin jäsen: Virpi Larmila
Jäseniä yhteensä: 9384