Voikukkaviiniä
Keskiarvo 3.00
3.00 tähteä
Arvosanoja (3)
Kirjahyllytilastot

Voikukkaviiniä

Ray Bradbury
Julkaistaan: helmikuu 2020 (Vaskikirjat)
Alkuperäinen nimi: Dandelion Wine
Tyyppi: muu fiktio
Tyylit: mainstream, novellikokoelma

Alkuteos ilmestynyt 1957. Suomentanut Hanni Salovaara. Kansikuva: Jani Nummela. Nidottu.

Pitele kesää kädessäsi, kaada sitä lasiin, ihan pikkuruiseen tietenkin, lapsille kaikkein pienin kihelmöivä kulaus. Vaihda vuodenaika suonissasi kohottamalla lasi huulille ja kumoa kesä sisääsi.

Douglas Spaulding valmistautuu viettämään elämänsä kahdettatoista kesää kotikaupungissaan. Green Townin suvi on täynnä ihmeitä ja seikkailuja, riemua ja jännitystä, mutta myös suruja ja synkempiä hetkiä. Kaupunkilaisten värikkäät tempaukset, kuten onnellisuuskoneen rakentaminen, noitakeinot naisjaoston puheenjohtajakisassa ja jälleensyntyneiden rakkaustarina, taltioituvat nuoren pojan mieleen sekä myös vaarin valmistamaan voikukkaviiniin, josta ne voi jonain päivänä taas palauttaa muistoihin.

Voikukkaviiniä on science fictionin ja novellistiikan mestarin Ray Bradburyn henkilökohtaisin tarinakokoelma. Kirja pohjautuu hänen omiin lapsuudenkokemuksiinsa, mutta kertomuksia höystävät myös fantastiset ja absurdit elementit. Voikukkaviiniä loihtii kesän tuoksut, maut ja tunnelmat lukijan eteen elävästi vuodenajasta riippumatta. Bradburyn tarinat voi lukea sekä romaanina että novellikokoelmana.

(muokattu 11.01.2020)

Muita kirjoja joista saatat pitää

TuliMuurahaispuuSiirtymäViskin ruhtinaatElämä elämältä
Paikalla 3 jäsentä ja 43 vierailijaa
neri, LordStenhammar, blackstar
Uusin jäsen: Hapanrapakko
Jäseniä yhteensä: 8802