Neljän miekan tanssi
Keskiarvo 4.00
4.00 tähteä
Anna arvosana
star1
star2
star3
star4
star5
star6
star7
star8
star9
star10

Arvosanoja (2)
Kirjahyllytilastot

Neljän miekan tanssi

Markku Soikkeli
Julkaistu: helmikuu 19, 2020 (Vaskikirjat)
Tyyppi: spekulatiivinen fiktio
Tyylit: fantasia
Avainsanat: kotimainen

Kansikuva: Jani Nummela. Nidottu.

Sellainen oli jumaltenkin viimeinen mahti. Loistaa ennen lopullista tuhoa.

Vuorimaan valtakunnassa käydään sotaa jumalia vastaan ja veren aatelisten kunnia ratkaistaan pariskuntien nelintaisteluissa. Korkeimpaan aateliin kuuluva Adela Aureolus jää leskeksi. Hänen on löydettävä pian uusi puoliso rinnalleen, sillä aateliset ovat riippuvaisia nelintaisteluista ja toistensa verestä. Kilpailevat suvut pyrkivät hyötymään miekkalesken ahdingosta, ja kosijat käyvät piirittämään häntä ja hänen kaunista tytärtään.

Asepalvelija Arpi on kasvanut miekkamestariksi kapteeni Odiuksen suojeluksessa. Urotyö tuo hänelle lisänimen Jumalansurmaaja, jolloin hän ottaa kapteeninsa nimen ja lähtee etsimään arvoistaan asetta. Ilman miekkaakin, taitonsa ja maineensa varassa, hän viiltää tarkemmin kuin vastustajien säilät.

Vuorimaassa Adelan ja Odiuksen tiet kohtaavat. Heidän on luotettava toistensa taitoihin haastaakseen muut miekkasuvut, kuningasta myöten. Petosten pimentämässä maailmassa, jossa vanhat jumalat ruoskitaan ja uudet putoavat sateena, ei ole muuta mihin uskoa kuin arpinen miekkakumppani.

Neljän miekan tanssi on tarina kunniasta ja kunnianhimosta, verestä ja verenjanosta. M. G. Soikkeli on kauhupitoisiin maailmoihin mieltynyt kirjailija. Fantasia- ja tieteisromaanien lisäksi hän on julkaissut sekä romansseja että scifiä esitteleviä tietoteoksia. Hänen edellinen teoksensa Vaskikirjoilta oli romaani Kuninkaantekijät (2010).

muokattu 20.02.2020

Muita kirjoja joista saatat pitää

Liekehtivä leijona (Pronssisoturit, #2)Tyttö joka putosi Satumaan alle ja juhli varjojen valtakunnassa (Satumaa, #2)Vaarallinen polku (Soturikissat, #5)Langennut enkeli (Langennut enkeli, #1)Sotilaat (Talon-saaga, #3)
Paikalla 3 jäsentä ja 39 vierailijaa
rudi92, FreakyMike, Mira
Uusin jäsen: valde määttä
Jäseniä yhteensä: 9318