Yliaika

Piia Leino
Julkaistaan: huhtikuu 20, 2020 (S&S)
Tyyppi: spekulatiivinen fiktio
Tyylit: scifidystopia
Avainsanat: kotimainen

Kansi: Jussi Karjalainen. Sidottu.

Miten eläisit, jos tietäisit kuolinpäiväsi?

Vuonna 2052 Suomi kukoistaa, ja pääkaupungin valkealla asfaltilla kulkee vain nuorekkaita ihmisiä. Hyvinvoinnilla on kuitenkin hintansa: Suomen kansalaisuus on rajattu alle 75-vuotiaille.

2020-luvun voimapoliitikko Annastiina Kankaanrinta on elänyt lähes täydellisen elämän ja valmistelee nyt exituksestaan tyylikästä mediatapahtumaa. Kukat ja lakanat on huolella valittu ja shampanja viilennetty, vain viimeiset sanat ovat valitsematta. Särö harmoniassa laukaisee lopulta paniikin. Mitä kaikkea muuta Annastiinalta on jäänyt tekemättä ja voisiko virheet vielä korjata?

Yliaika pohtii, mikä meitä ajaa ja mikä lopulta on valintojen paino. Olisiko mahdollista elää niin, ettei aika valuisi hukkaan?

Piia Leinon edellinen romaani, EU:n kirjallisuuspalkinnon vuonna 2019 voittanut Taivas, sijoittui sekin 2050-luvun Helsinkiin, mutta hyvin erilaiseen tulevaisuuteen kuin Yliajan virtaviivaistetussa luksus-Suomessa. Molemmilla ajatusleikeillä on kuitenkin juurensa vahvasti nykyhetkessä. Tulevaisuus valitaan nyt, joka päivä uudestaan.

(muokattu 13.03.2020)

Muita kirjoja joista saatat pitää

Äänellä jonka kuulet: Spekulatiivisia novelleja sukupuolen moninaisuudestaRajalla (Tarkoitettu-trilogia, #2)Sahalinin saariMetro 2033 (Metro, #1)Ihon alaiset
Paikalla 52 vierailijaa
Uusin jäsen: Lore Työ
Jäseniä yhteensä: 9039