Tulenkantaja (Pohjoisen legendat #3) - Aapo Leisiö

Kartat: Tero Lehtonen ja Lasse Teeriaho. Kannen kuva: Heikki Kuusipalo. Nidottu.

Arathus on vajonnut varjoihin ja vanha seurue on hajonnut. Kapinan hiillos Mioksessa hehkuu yhä punaisempana, valmiina roihahtamaan liekkiin. Ja etelässä, Gelendarin kuningaskunnassa, puhaltavat muutoksen tuulet. Arkan ja Lynia eivät ole kuitenkaan valmiita päästämään irti Arathuksesta, mutta varjot velhon sielussa ovat synkät ja pitkät. Sieluvirtaus on ajanut Arathuksen varjoihin, mutta samalla se on tie kohti onnellisuutta ja rauhaa.

Tulenkantaja kertoo Arathuksen ponnistelusta takaisin valoon, mutta kaipuu ja kostonhalu eivät irrota hänestä otteitaan. Menneet teot vaativat hyvitystä, ja Mios luisuu kohti hetkeä, jossa jokaisen on valittava puolensa. Aateliset ovat rauhattomia, kirkko tekee kaikkensa horjuttaakseen kuninkaan asemaa ja kiertävä saarnamies herättää voimakkaita tunteita puolesta ja vastaan.

Tulenkantaja on Pohjoisen legendat -fantasiasarjan kolmas osa. Se on tarina vallanhalusta ja kostonhimosta, välinpitämättömyydestä ja rakkaudesta.

Arvosana kirjalle


Julkaistu: joulukuu 3, 2019
Kustantaja: Fantacor
Tyylit: fantasiakorkea fantasia
Avainsanat: kotimainen
Arvosanalla: 7.00/10
Arvosanoja: 2
Muokattu: joulukuu 04, 2019

Pohjoisen legendat -kirjasarja

Lohikäärmeen kynsi (Pohjoisen legendat #1)7.76
Varjosielu (Pohjoisen legendat #2)8.16
Tulenkantaja (Pohjoisen legendat #3)
Muukalainen (Pohjoisen legendat #4)8.00

Kirja-arvioita

6/10 |
elokuu 02, 2020
Vaikka en tämän tyyppisestä seikkailufantasiasta erityisesti pidäkään, tämä kirja oli ihan jees. Monitahoinen juoni ja toiminnan kuvaus ovat kirjan vahvuuksia. Liioiteltu nimiruletti niin ihmisten kuin paikkojen ja arvojen suhteen, sekä ...