Tulenkantaja

Aapo Leisiö
Julkaistu: joulukuu 3, 2019 (Fantacor)
Tyyppi: spekulatiivinen fiktio
Tyylit: fantasiakorkea fantasia
Avainsanat: kotimainen

Kartat: Tero Lehtonen ja Lasse Teeriaho. Kannen kuva: Heikki Kuusipalo. Nidottu.

Arathus on vajonnut varjoihin ja vanha seurue on hajonnut. Kapinan hiillos Mioksessa hehkuu yhä punaisempana, valmiina roihahtamaan liekkiin. Ja etelässä, Gelendarin kuningaskunnassa, puhaltavat muutoksen tuulet. Arkan ja Lynia eivät ole kuitenkaan valmiita päästämään irti Arathuksesta, mutta varjot velhon sielussa ovat synkät ja pitkät. Sieluvirtaus on ajanut Arathuksen varjoihin, mutta samalla se on tie kohti onnellisuutta ja rauhaa.

Tulenkantaja kertoo Arathuksen ponnistelusta takaisin valoon, mutta kaipuu ja kostonhalu eivät irrota hänestä otteitaan. Menneet teot vaativat hyvitystä, ja Mios luisuu kohti hetkeä, jossa jokaisen on valittava puolensa. Aateliset ovat rauhattomia, kirkko tekee kaikkensa horjuttaakseen kuninkaan asemaa ja kiertävä saarnamies herättää voimakkaita tunteita puolesta ja vastaan.

Tulenkantaja on Pohjoisen legendat -fantasiasarjan kolmas osa. Se on tarina vallanhalusta ja kostonhimosta, välinpitämättömyydestä ja rakkaudesta.

(muokattu 04.12.2019)

Muita kirjoja joista saatat pitää

Seitsemän kuningaskunnan ritariKulkuri, noita ja lohikäärme (Tarinoita Alagaësiasta, #1)Viisaan miehen pelko (Kuninkaansurmaajan kronikka, #2)Haltiain verta (The Witcher – Noituri, #3)Tilinteon aika (Vuorileijonan varjo, #10)
Paikalla 2 jäsentä ja 41 vierailijaa
FreakyMike, Astorethein
Uusin jäsen: Antero Stenhammar
Jäseniä yhteensä: 8768