Rakas kapitalismi pilkku

Eino Santanen
Julkaistaan: maaliskuu 20, 2020 (Teos)
Tyyppi: spekulatiivinen fiktio
Tyylit: scifi, novellikokoelma
Avainsanat: huumori, kotimainen

Sidottu.

Köyhiä, keskiluokkaisia ja rikkaita paketoidaan erilaisiin pakkausmateriaaleihin ja värjätään kiinnostaviksi tuotteiksi. Robottihipsterien kansoittamassa kaupunginosassa asuntonäyttöä luullaan paikkasidonnaiseksi performanssiksi, ja kohtalokas erehdys muuttaa halutun yksiön taistelukentäksi. Kirjassa tavataan mies, joka joutuu jatkuvasti taistelemaan epävarmoista ja pienistä palkkioistaan. Mies esittää työkseen jättimäistä kanaa, jonka tehtävä on noukkia yritysten sidosryhmätilaisuuksissa ruokapöydiltä tippuvia näkymättömiä muruja. Ja millepä muulle tämän maailman asukas yön tunteina sanansa osoittaa kuin kapitalismille itselleen, jota maanitellaan, mairitellaan ja rukoillaan auttamaan, kun lopunajan tulvat tekevät tuloaan.

Eino Santasen ensimmäinen proosateos, novellikokoelma Rakas kapitalismi pilkku on intensiivinen, mustan huumorin sävyttämä otos rahan ja teknologian välittämää ja tarinallistamaa maailmaa, siis tätä meidänkin asuttamaamme. Santanen yhdistää ankaran yhteiskuntakritiikin mitä hellimpään myötäeloon lirissä olevia kohtaan.

(muokattu 21.11.2019)

Muita kirjoja joista saatat pitää

Linnunrata: Viisiosainen trilogiaTeräslilja: Kivaa pahaa (P. A. Mannisen kootut, #1)Matkalippu utopiaanLuonnonmukaista: Satiiri luonnon globalisaatiostaHäät Atomilassa
Paikalla 1 jäsen ja 70 vierailijaa
Iivari
Uusin jäsen: Dragon X
Jäseniä yhteensä: 8801