rakas kapitalismi pilkku

Eino Santanen
Julkaistu: toukokuu 19, 2020 (Teos)
Tyyppi: spekulatiivinen fiktio
Tyylit: scifi, novellikokoelma
Avainsanat: huumori, kotimainen

Ulkoasu: Tom Backström. Sidottu, kansipaperi.

Köyhiä, keskiluokkaisia ja rikkaita paketoidaan erilaisiin pakkausmateriaaleihin ja värjätään kiinnostaviksi tuotteiksi. Robottihipsterien kansoittamassa kaupunginosassa asuntonäyttöä luullaan paikkasidonnaiseksi performanssiksi, ja kohtalokas erehdys muuttaa halutun yksiön taistelukentäksi.

Kirjassa tavataan mies, joka joutuu jatkuvasti taistelemaan epävarmoista ja pienistä palkkioistaan. Mies esittää työkseen jättimäistä kanaa, jonka tehtävä on noukkia yritysten sidosryhmätilaisuuksissa ruokapöydiltä tippuvia näkymättömiä muruja. Ja millepä muulle tämän maailman asukas yön tunteina sanansa osoittaa kuin kapitalismille itselleen, jota maanitellaan, mairitellaan ja rukoillaan auttamaan, kun lopunajan tulvat tekevät tuloaan.

Eino Santasen ensimmäinen proosateos, novellikokoelma rakas kapitalismi pilkku on intensiivinen, mustan huumorin sävyttämä otos rahan ja teknologian välittämää ja tarinallistamaa maailmaa, siis tätä meidänkin asuttamaamme. Santanen yhdistää ankaran yhteiskuntakritiikin mitä hellimpään myötäeloon lirissä olevia kohtaan.

muokattu 22.05.2020

Muita kirjoja joista saatat pitää

Linnunradan käsikirja liftareille (Linnunrata, #1)Suomalaista huumoria Samuli S:stä Pentti SaarikoskeenHäät AtomilassaTohtori Jalkasen perintövirusTähtipäiväkirjat
Paikalla 35 vierailijaa
Uusin jäsen: EeFla Q
Jäseniä yhteensä: 9650