Rakas kapitalismi pilkku

Eino Santanen
Julkaistaan: huhtikuu 27, 2020 (Teos)
Tyyppi: spekulatiivinen fiktio
Tyylit: scifi, novellikokoelma
Avainsanat: huumori, kotimainen

Ulkoasu: Tom Backström. Sidottu, kansipaperi.

Köyhiä, keskiluokkaisia ja rikkaita paketoidaan erilaisiin pakkausmateriaaleihin ja värjätään kiinnostaviksi tuotteiksi. Robottihipsterien kansoittamassa kaupunginosassa asuntonäyttöä luullaan paikkasidonnaiseksi performanssiksi, ja kohtalokas erehdys muuttaa halutun yksiön taistelukentäksi.

Kirjassa tavataan mies, joka joutuu jatkuvasti taistelemaan epävarmoista ja pienistä palkkioistaan. Mies esittää työkseen jättimäistä kanaa, jonka tehtävä on noukkia yritysten sidosryhmätilaisuuksissa ruokapöydiltä tippuvia näkymättömiä muruja. Ja millepä muulle tämän maailman asukas yön tunteina sanansa osoittaa kuin kapitalismille itselleen, jota maanitellaan, mairitellaan ja rukoillaan auttamaan, kun lopunajan tulvat tekevät tuloaan.

Eino Santasen ensimmäinen proosateos, novellikokoelma Rakas kapitalismi pilkku on intensiivinen, mustan huumorin sävyttämä otos rahan ja teknologian välittämää ja tarinallistamaa maailmaa, siis tätä meidänkin asuttamaamme. Santanen yhdistää ankaran yhteiskuntakritiikin mitä hellimpään myötäeloon lirissä olevia kohtaan.

(muokattu 03.04.2020)

Muita kirjoja joista saatat pitää

Maailmanlopun ravintola (Linnunrata, #2)Häät AtomilassaElefanttiSuomalaista huumoria Samuli S:stä Pentti SaarikoskeenTeräslilja: Kivaa pahaa (P. A. Mannisen kootut, #1)
Paikalla 38 vierailijaa
Uusin jäsen: Alpaca Gameing
Jäseniä yhteensä: 9068