Lumisisko
Keskiarvo 3.80
3.80 tähteä
Anna arvosana
star1
star2
star3
star4
star5
star6
star7
star8
star9
star10

Arvosanoja (5)
Kirjahyllytilastot

Lumisisko

Maja Lunde
Julkaistu: lokakuu 2019 (S&S)
Alkuperäinen nimi: Snøsøsteren
Tyyppi: spekulatiivinen fiktio
Tyylit: fantasia, lapset
Avainsanat: kummitukset

Lumisisko: Joulukertomus. Alkuteos ilmestynyt 2018. Suomentanut Katriina Huttunen. Kuvitus Lisa Aisato. Sidottu.

Ihmeellinen tarina herättää henkiin joulun taian.

Jouluaatto lähestyy, mutta Aaton kotona ei ole otettu esiin edes kynttilöitä, puhumattakaan muista koristeista. Aatolle joulu on erityisen tärkeä, sillä se on hänen syntymäpäivänsä: hän täyttää 11 vuotta. Näyttää vain siltä, että tänä vuonna joulua ei tule. Äiti ja isä ovat vain varjoja itsestään, surullisia ja poissaolevia. Pikkusiskokin yrittää olla mahdollisimman hiljaa ja huomaamaton.

Aatto pakenee kodin ikävää tunnelmaa uimahalliin. Eräänä päivänä hän kohtaa uimahallin ulkopuolella saman ikäisen tytön, jonka ilo ja innostus ovat tarttuvaa laatua. Erikoisesti puhuva ja nauravainen Heta asuu ihmeellisessä talossa, jonka jokainen huone on täynnä joulun tunnelmaa. On kuin talo olisi lumottu. Entä kuka on synkkä mies, joka kiertelee talon lähistöllä?

Lumisisko on taianomainen kertomus surusta, myötätunnosta, ystävyydestä ja rakkaudesta. Kirjaa myytiin Norjassa yli 160 000 kappaletta ensimmäisenä vuonna, ja sen oikeudet on myyty yli 20:een maahan.

Mehiläisten historian kirjoittanut Maja Lunde ja palkittu kuvittaja Lisa Aisato ovat luoneet unohtumattoman kertomuksen. Kirjan 24 lukua ovat täynnä pakahduttavia tunteita, arvoituksia, lunta ja yllättäviä käänteitä. Upea nelivärikuvitettu teos on tämän ja tulevien joulujen suosikki kaikenikäisille. Kun kirja on luettu, joulu on täällä.

muokattu 20.01.2020

Muita kirjoja joista saatat pitää

The Pagemaster – Sivujen valtiasSininen sateenvarjoTäydenkuun aika (Keijut, #6)Muumipappa ja meri (Muumikirjat, #10)Pikku Lallin maapallo

Kirja-arvioita (1)

ms.amadeus avatar
Kirjoittanut
4.5

Ihana tarina, kuvitus on upeaa. En olisi itse malttanut lukea lukua päivässä, vaan luin kirjan yhdeltä istumalta.
Ei ehkä perheen pienimmille, mutta yläikärajaa tällä ei ole (eipä kirjoilla kyllä muutenkaan). Ainakin itse 26-vuotiaana itkin silmät päästäni tätä lukiessani.

Paikalla 4 jäsentä ja 48 vierailijaa
Scarlet Eclipse, LordStenhammar, KiLLPaTRiCK, rudi92
Uusin jäsen: valde määttä
Jäseniä yhteensä: 9318