Viimeisenä pettää sydän

Margaret Atwood
scifi > dystopia
Viimeisenä pettää sydän - Margaret Atwood3.60

Alkuteos ilmestynyt 2015. Suomentanut Hilkka Pekkanen. Kannen kuva: Getty Images. Kannen suunnittelu: David Mann. Sidottu, kansipaperi.

Kodittomat Stan ja Charmaine yrittävät epätoivoisesti pitää päänsä pinnalla keskellä taloudellista ja yhteiskunnallista romahdusta. Elämä on jatkuvaa taistelua ja pelkoa. Kuin vastauksena rukouksiin Charmaine löytää ilmoituksen erikoisesta hankkeesta. Vapaaehtoiset muuttavat asumaan suljettuun kaupunkiin. Kukaan ei ole työtön, ja kaikki saavat mukavan kodin joka toiseksi kuukaudeksi. Joka toinen vietetään vankilassa.

Aluksi uhraus ei vaikuta suurelta. Kun sekä Charmaine että Stan alkavat tahoillaan muodostaa eroottisia pakkomielteitä heidän talossaan vuorokuukausin asuvasta pariskunnasta, tilanne uhkaa kuitenkin riistäytyä hallinnasta. Vähitellen kaupunki paljastuu joksikin aivan muuksi kuin köyhän väestön unelmien täyttymykseksi.

"Atwoodille leimallinen dystopia muovautuu raa'aksi, surrealistiseksi seikkailuksi, joka tarkastalee itsepetosta ja yritysten ylivaltaa." – The Guardian

Keskustelua: Margaret Atwood :: viestejä 12 kpl
Arvosana kirjalle


Julkaistu: syyskuu 15, 2020
Kustantaja: Otava
Tyylit: scifidystopia
Alkuperäinen nimi: The Heart Goes Last
Arvosanalla: 3.60/10
Arvosanoja: 5
Muokattu: lokakuu 31, 2020