Ruusunmetsästäjät (Lyran kirjat, #2)
Keskiarvo 4.50
4.50 tähteä
Anna arvosana
star1
star2
star3
star4
star5
star6
star7
star8
star9
star10

Arvosanoja (3)
Kirjahyllytilastot

Ruusunmetsästäjät

Philip Pullman
Julkaistu: lokakuu 23, 2020 (Otava)
Alkuperäinen nimi: The Secret Commonwealth
Tyyppi: spekulatiivinen fiktio
Tyylit: fantasia, nuoret

Alkuteos ilmestynyt 2019. Suomentanut Helene Bützow. Kannen kuva: Tom Sanderson. Sidottu.

Locus-palkintoehdokas 2020 (nuortenkirjat).

Lyra heräsi syvästä unesta vavahdukseen, ruumiilliseen tuntemukseen, joka oli kuin putoaminen: mitä tapahtui? Hän hamuili kädellään Pania, kunnes muisti daimonin olevan poissa: oliko sille tapahtunut jotakin?

Lyra-sarjan kiehtova maailma on tuttu Universumien tomu -trilogiasta, joka tunnetaan myös HBO:n tv-sarjasta.

Lyran daimoni Pantalaimon näkee hirveän henkirikoksen. Pan vie tuntemattoman vainajan vähäiset tavarat Lyralle. Kohta Lyran oxfordilaiseen opiskelija-asuntoon murtaudutaan, ja käynnistyy outo tapahtumaketju. Lyran ja Pantalaimonin välit ovat viilenneet, ja he joutuvat selvittelemään niitä karmeimmalla mahdollisella tavalla.

Lyra olisi pahassa pulassa, ellei saisi apua Malcolmilta, josta on tullut yliopiston opettaja. Sekä Lyran että Malcolmin on lähdettävä pitkälle matkalle toiselle puolelle maailmaa. Miten outoihin tapahtumiin liittyy salaperäinen, himoittu ruusulajike?

Philip Pullman (s. 1946) on fantasian mestari ja Ison-Britannian palkituimpia lasten- ja nuortenkirjailijoita. Hänen Lyran kirjat -sarjansa ensimmäisessä osassa Vedenpaisumus kerrotaan Lyran varhaislapsuudesta.

muokattu 30.10.2020

Muita kirjoja joista saatat pitää

Lumottu (Yön talo, #6)Loppusoitto (Langennut enkeli, #4)Angedelin prinsessa (Roistoakatemia, #3)Kultainen torni (Magisterium, #5)Stravaganza: Laivojen kaupunki (Stravaganza, #5)
Paikalla 1 jäsen ja 23 vierailijaa
Kai Varma
Uusin jäsen: S P
Jäseniä yhteensä: 9856