Ruusunmetsästäjät (Lyran kirjat #2) - Philip Pullman7.58

Alkuteos ilmestynyt 2019. Suomentanut Helene Bützow. Kannen kuva: Tom Sanderson. Sidottu.

Locus-palkintoehdokas 2020 (nuortenkirjat).

Lyra heräsi syvästä unesta vavahdukseen, ruumiilliseen tuntemukseen, joka oli kuin putoaminen: mitä tapahtui? Hän hamuili kädellään Pania, kunnes muisti daimonin olevan poissa: oliko sille tapahtunut jotakin?

Lyra-sarjan kiehtova maailma on tuttu Universumien tomu -trilogiasta, joka tunnetaan myös HBO:n tv-sarjasta.

Lyran daimoni Pantalaimon näkee hirveän henkirikoksen. Pan vie tuntemattoman vainajan vähäiset tavarat Lyralle. Kohta Lyran oxfordilaiseen opiskelija-asuntoon murtaudutaan, ja käynnistyy outo tapahtumaketju. Lyran ja Pantalaimonin välit ovat viilenneet, ja he joutuvat selvittelemään niitä karmeimmalla mahdollisella tavalla.

Lyra olisi pahassa pulassa, ellei saisi apua Malcolmilta, josta on tullut yliopiston opettaja. Sekä Lyran että Malcolmin on lähdettävä pitkälle matkalle toiselle puolelle maailmaa. Miten outoihin tapahtumiin liittyy salaperäinen, himoittu ruusulajike?

Philip Pullman (s. 1946) on fantasian mestari ja Ison-Britannian palkituimpia lasten- ja nuortenkirjailijoita. Hänen Lyran kirjat -sarjansa ensimmäisessä osassa Vedenpaisumus kerrotaan Lyran varhaislapsuudesta.

Arvosana kirjalle

Kirjan tilaus
Kampanja: Adlibris tarjoaa 10% alennuksen kaikista tuotteista koodilla FALL4BOOKS (voimassa 22.-24.10.)

Julkaistu: lokakuu 23, 2020
Kustantaja: Otava
Tyylit: fantasia, nuoret
Alkuperäinen nimi: The Secret Commonwealth
Arvosanalla: 7.58/10
Arvosanoja: 7
Muokattu: lokakuu 30, 2020

Lyran kirjat -kirjasarja

Trilogian ensimmäinen osa Vedenpaisumus tapahtuu noin kymmenen vuotta ennen Universumien tomua. Toinen osa Ruusunmetsästäjät tapahtuu lähes kymmenen vuotta Universumien tomun jälkeen.

Kuuluu yläsarjaan Universumien tomu

Vedenpaisumus (Lyran kirjat #1)7.50
Ruusunmetsästäjät (Lyran kirjat #2)7.58