Vedenpaisumuksen lapset
Keskiarvo 3.50
3.50 tähteä
Anna arvosana
star1
star2
star3
star4
star5
star6
star7
star8
star9
star10

Arvosanoja (1)
Kirjahyllytilastot

Vedenpaisumuksen lapset

Risto Isomäki
Julkaistu: elokuu 4, 2020 (Into)
Tyyppi: spekulatiivinen fiktio
Tyylit: scifi, historia, jännitys
Avainsanat: ekokatastrofit, kotimainen
Osallistu keskusteluun (viestejä 4 kpl)

Kansi ja ulkoasu: Jussi Karjalainen. Sidottu.

6600-luku eKr. Kalastaja Manno Ann kohtaa salaperäi­sen, mereltä tulleen naisen, juuri ennen kuin koko hä­nen maailmansa mullistuu. Alkaa seikkailu, joka johtaa Manno Annin unohtumattomille tutkimusretkille.

Oma lähitulevaisuutemme, Grönlanti. Ilmaston­ muutoksesta johtuva tapahtumien vyöry uhkaa tuhota kaiken sen, minkä varaan ihmiskunta on elämänsä raken­tanut. Ihmiskunnan kohtalo on jäätutkija Susan Chengin, toimittaja Pierre Chamberlainin ja muiden jäänmurta­ ja Polar Princessille pelastuneiden ihmisten varassa. He yrittävät toteuttaa äärimmäisen vaarallisen operaation ve­den alle jääneessä ja jäävuorien saartamassa New Yorkissa.

Risto Isomäen huikea ekologinen trilleri on itsenäinen jatko­-osa hänen tunnetuimmalle kirjalleen Sarasvatin hiekkaa. Kylmäävän todentuntuisen katastrofin rinnal­la kulkee kertomus merenneidosta ja kalastaja Manno Annista, johon perustuvat myöhemmät kertomukset kristittyjen Nooasta, hindujen Manusta ja sumerilaisten Oanneksesta.

Vedenpaisumuksen lapset on paitsi monitahoinen jän­nityskertomus, myös vangitsevan kaunis ja kauhistuttava kuvaus jäätiköistä ja luonnonvoimista. Myyttiset tarinat yhdistyvät eloonjäämiskamppailuun luonnonkatastrofin keskellä.

muokattu 27.08.2020

Muita kirjoja joista saatat pitää

Wayward Pines: Ei pakotietä (Wayward Pines, #1)Maineikas kuollessaan (Eve Dallas, #2)Kukaan ei kaipaa sinuaKuutamohulluus ja muita vanhoja suomalaisia pulp-novellejaKultarutto
Paikalla 1 jäsen ja 19 vierailijaa
Matilda
Uusin jäsen: Matilda
Jäseniä yhteensä: 9653