Vedenpaisumuksen lapset

Risto Isomäki
Julkaistaan: syyskuu 1, 2020 (Into)
Tyyppi: spekulatiivinen fiktio
Tyylit: scifi, historia, jännitys
Avainsanat: ekokatastrofit, kotimainen
Osallistu keskusteluun (viestejä 4 kpl)

Sidottu.

6600-luku eKr. Kalastaja Manno Ann kohtaa salaperäi­sen, mereltä tulleen naisen, juuri ennen kuin koko hä­nen maailmansa mullistuu. Alkaa seikkailu, joka johtaa Manno Annin unohtumattomille tutkimusretkille.

Oma lähitulevaisuutemme, Grönlanti. Ilmaston­ muutoksesta johtuva tapahtumien vyöry uhkaa tuhota kaiken sen, minkä varaan ihmiskunta on elämänsä raken­tanut. Ihmiskunnan kohtalo on jäätutkija Susan Chengin, toimittaja Pierre Chamberlainin ja muiden jäänmurta­ ja Polar Princessille pelastuneiden ihmisten varassa. He yrittävät toteuttaa äärimmäisen vaarallisen operaation ve­den alle jääneessä ja jäävuorien saartamassa New Yorkissa.

Risto Isomäen huikea ekologinen trilleri on itsenäinen jatko­-osa hänen tunnetuimmalle kirjalleen Sarasvatin hiekkaa. Kylmäävän todentuntuisen katastrofin rinnal­la kulkee kertomus merenneidosta ja kalastaja Manno Annista, johon perustuvat myöhemmät kertomukset kristittyjen Nooasta, hindujen Manusta ja sumerilaisten Oanneksesta.

Vedenpaisumuksen lapset on paitsi monitahoinen jän­nityskertomus, myös vangitsevan kaunis ja kauhistuttava kuvaus jäätiköistä ja luonnonvoimista. Myyttiset tarinat yhdistyvät eloonjäämiskamppailuun luonnonkatastrofin keskellä.

muokattu 19.03.2020

Muita kirjoja joista saatat pitää

Valkeuden lapset (Korppi-sarja, #16)Ensimmäinen siirtokunta (Ensimmäinen siirtokunta -trilogia, #1)Atlantis (Dirk Pitt, #15)Kaksinaamainen peli (Nick Carter, #79)Kuolemansäde (Nick Carter, #141)
Paikalla 2 jäsentä ja 24 vierailijaa
KiLLPaTRiCK, Rinja
Uusin jäsen: Ruska
Jäseniä yhteensä: 9376