Paratiisin kutsu

Heine Bakkeid
Julkaistu: kesäkuu 5, 2020 (Into)
Alkuperäinen nimi: Møt meg i paradis
Tyyppi: spekulatiivinen fiktio
Tyylit: kauhu, jännitysrikoskirjallisuus

Alkuteos ilmestynyt 2018. Suomentanut Jonna Joskitt-Pöyry. Kansi: Erlend Askhov ja Tiia Javanainen. Sidottu, kansipaperi.

Thorkild Aske -sarjan toinen osa!

Pohjoisesta palannut Thorkild Aske tavoittelee parai­kaa rauhallista elämää yhteiskunnan kustannuksella, kun Norjan menestyneimpiin rikoskirjailijoihin kuuluva Milla Lind kutsuu hänet töihin. Lindin aikaisempi rikos­asiantuntija on saanut surmansa taustoittaessaan kirjaa, joka perustuu todelliseen tapaukseen – kahden teinitytön salaperäiseen katoamiseen.

Menneisyytensä haamujen kanssa painiva Aske on pian kaulaansa myöten mukana tutkinnassa, joka vie hä­net paratiisin porteille ja takaisin – eikä mikäään ole sitä miltä ensisilmäyksellä näyttää.

Heine Bakkeid yhdistää rikoskirjallisuuteen kauhun aineksia hyytävän taitavasti. Hänen dekkareidensa tummasävyistä maailmaa sävyttävät terävä tyyli, omaperäinen huumori ja ripaus yliluonnollista.

Paratiisin kutsu oli vahva ehdokas vuoden 2019 parhaaksi norjalaiseksi rikoskirjaksi.

”Myös Bakkeidin toinen dekkari tempaa mukaansa ja saa värisemään kauhusta.” – Hallandsposten

”Uusi Jo Nesbø. Kaunista ja niin tummasävyistä viihdettä. Paina mieleen Heine Bakkeidin nimi – hänen toinen dekkarinsa on parasta nordic noiria.” – Verdens Gang

muokattu 13.06.2020

Muita kirjoja joista saatat pitää

Ajokortti helvettiin ja muita ultralyhyitä rikostarinoitaMaa 2SeinämäPahan atolliTapahtumapaikkana Duma Key
Paikalla 1 jäsen ja 53 vierailijaa
Fievre
Uusin jäsen: Patrik Beshar
Jäseniä yhteensä: 9734