Meren aaveet (Thorkild Aske, #1)
Keskiarvo 4.00
4.00 tähteä
Anna arvosana
star1
star2
star3
star4
star5
star6
star7
star8
star9
star10

Arvosanoja (1)
Kirjahyllytilastot

Meren aaveet

Heine Bakkeid
Julkaistu: kesäkuu 2019 (Into)
Alkuperäinen nimi: Jeg skal savne deg i morgen
Tyyppi: spekulatiivinen fiktio
Tyylit: kauhu, jännitysrikoskirjallisuus

Alkuteos ilmestynyt 2016. Suomentanut Jonna Joskitt-Pöyry. Kansi: Erlend Askhov & Tiia Javanainen, Purotie Design. Sidottu, kansipaperi.

Hurjat talvimyrskyt tekevät tuloaan, kun Thorkild Aske vapautuu vankilasta. Kärsittyään kolmen vuoden rangaistuksen taposta hän on kollegoidensa silmissä alinta mahdollista kastia: pahan puolelle päätynyt poliisi. 

Syyllisyyden riivaamana ja mieleltään järkkyneenä Thorkild Aske ottaa vastaan erikoisen tehtävän ja lähtee Pohjois-Norjan perukoille etsimään kadonneeksi ilmoitettua nuorta rikasta miestä, Rasmus Moritzenia. Rauhalliseen elämään tottuneet paikalliset viranomaiset kuittaavat katoamistapauksen arvellen, että mies on hukkunut sukellusretkellä. Thorkildin palkannut Rasmuksen äiti sen sijaan ei aio luovuttaa ennen kuin pojan ruumis on löytynyt. 

Haparoivat tutkimukset johtavat tuulten piiskaamalle saarelle ja vanhalle majakalle, joka kätkee arvaamattoman monta salaisuutta. Lopulta vimmaiset aallot tuovat rantaan ruumiin – mutta se ei suinkaan ole Rasmuksen.

Pohjoisen karuihin maisemiin sijoittuva, tiheätunnelmainen Meren aaveet pitää lukijan tiukasti otteessaan ja sukeltaa suoraan ihmismielen syvyyksiin.

Arvostelut:

”Kylläpä yllätyin! Tällaista tarinaa en osannut odottaa. Luulin tarttuneeni johonkin aika lailla perinteiseen dekkariin, mutta norjalainen Heine Bakkeid oli lisännyt siihen kauhallisen kauhua. Monissa kohdin tuli todella paljon mieleen suomalainen kauhukirjailija Marko Hautala. Bakkeid yhdistää onnistuneesti jännitystä, kauhua, mysteeriä ja rikostarinaa. Lukija uppoaa sulavasti kirjailijan luomiin synkkiin mielenmaisemiin ja tiheä tunnelma pitää otteessaan. 4/5.” – Helsingin Sanomat, 8.12.2019

”Stephen King on saanut itselleen norjalaisen kruununperijän.” – Ekstra Bladet

”Pelottava kertomus Pohjois-Norjan karuilta seuduilta.” – Dagens Nyheter

muokattu 19.03.2020

Muita kirjoja joista saatat pitää

Tapahtumapaikkana Duma KeySeinämäMies joka oli Torstaina (Suomen dekkariseuran julkaisusarja, #6)Suuri jano: Merinovelleja 1930–1970-luvuilta (M-novellit, #11)Paholaisen siivet (Kuoriaiskirjat, #11)
Paikalla 1 jäsen ja 19 vierailijaa
punnort
Uusin jäsen: Eemeli Niemenlehto
Jäseniä yhteensä: 9666