H. P. Lovecraftin parhaat
Keskiarvo 4.17
4.17 tähteä
Anna arvosana
star1
star2
star3
star4
star5
star6
star7
star8
star9
star10

Arvosanoja (3)
Kirjahyllytilastot

H. P. Lovecraftin parhaat

H. P. Lovecraft
Julkaistu: elokuu 4, 2020 (Jalava)
Tyyppi: spekulatiivinen fiktio
Tyylit: kauhu, novellikokoelma
Avainsanat: cthulhu
Osallistu keskusteluun (viestejä 8 kpl)

Toimittanut Markku Jalava. Suomentaneet Ilkka Äärelä, Ulla Selkälä ja Matti Rosvall. Sidottu.

Kauhun mestari 130 vuotta elokuussa

H. P. Lovecraftin parhaat kokoaa valikoiman kauhun mestarin parhaimpina pidettyjä novelleja. Keskeistä niissä on silmitön pelko toiseutta ja tuntematonta kohtaan, hulluus ja järjettömyys.

Teos sisältää kuusi tarinaa: Väri avaruudesta, Varjo Innsmouthin yllä, Herbert West – elvyttäjä, Hulluuden vuorilla, Charles Dexter Wardin tapaus ja Hautakummun salaisuus.

Novellit on valikoinut Kustannus Jalavan perustaja ja pitkäaikainen kustantaja Markku Jalava. Hän on myös kirjoittanut kokoelmaan esipuheen.

H. P. Lovecraft (1890–1937) oli amerikkalainen kirjailija, jota on kutsuttu modernin kauhukirjallisuuden isäksi. Lovecraftin ja hänen luomansa Cthulhu-mytologian vaikutus elää edelleen vahvasti populaarikulttuurissa.

muokattu 04.08.2020

Muita kirjoja joista saatat pitää

On Suurten Muinaisten aika (R-pokkarit, #8)Siivekäs kuolema ja muita kertomuksia (H. P. Lovecraftin kootut teokset, #5)Vaaniva pelko ja muita kertomuksia (H. P. Lovecraftin kootut teokset, #3)Hautausmaan kauhu ja muita kertomuksia (H. P. Lovecraftin kootut teokset, #4)Väri avaruudesta ja muita Cthulhu-mytologian tarinoita
Paikalla 33 vierailijaa
Uusin jäsen: Doora
Jäseniä yhteensä: 9858