Tarina

Kari Hotakainen
Julkaistaan: elokuu 12, 2020 (Siltala)
Tyyppi: spekulatiivinen fiktio
Tyylit: dystopia, maaginen realismi
Avainsanat: kotimainen, satiiri

Graafinen suunnittelu: Elina Warsta. Sidottu.

Millainen on arvokas elämä?
Millainen on hyvä elämäntarina?

Tilanne on tämä: Maaseutu on muutettu Virkistysalueeksi, kaikki asuvat Kaupungissa. Ammatit ja työnkuvat ovat muuttuneet tai kadonneet kokonaan, kukaan ei löydä paikkaansa, asiat ovat karanneet käsistä, Päättäjät ovat pulassa.

Kun kaikille ei riitä asuntoja, alkaa raaka pudotuspeli. Asunnon saavat parhaiden tarinoiden kertojat, muut joutuvat Parakkiin tai tyhjiin Kauppakeskuksiin rakennettuihin väliaikaistiloihin.

Kuka osaa kertoa vetävimmän tarinan ja esittää elämänsä kiinnostavana, kuka uupuu mahdottoman tehtävän edessä? Meneekö Presidentiltä hermot, onnistuuko Muumipeikko tuotteistamaan supikoiran? Miksi Rahikainen on muuttanut nimensä Rahiciksi, mitä sian henki tekee vanhan teurastamon kattoon ripustetussa kattokruunussa, millaisen lopun saa suutelemisesta pitävän iäkkään pariskunnan rakkaustarina?

Kari Hotakaisen romaani kertoo siitä, mitä maailmassa tapahtuu nyt – ja siitä, mitä maailmassa voi seuraavaksi tapahtua. Tarina on pöyristyttävä, räävittömän hauska ja salakavalasti liikuttava. Näin pitelemättömästi Hotakainen ei ole koskaan aiemmin kirjoittanut.

muokattu 07.06.2020

Muita kirjoja joista saatat pitää

Taivaan porteillaKaukaisen Maan laulutMiekkamyrsky 2 (Tulen ja jään laulu, #3)ParsifalMatkakirjeitä Maasta
Paikalla 2 jäsentä ja 42 vierailijaa
Eija, Pisania
Uusin jäsen: Meeri Saukkonen
Jäseniä yhteensä: 9449