Nuku, nuku leluseni

Anu Holopainen
Nuku, nuku leluseni (Iik! #4) - Anu Holopainen 6.00   1

Sidottu.

Suositun IIK!-sarjan neljäs osa pelottelee alakouluikäisiä lukijoita Stephen Kingin hengessä.

Helppolukuinen, maltillisen pituinen ja sopivan jännittävä tarina houkuttelee myös vähemmän lukevia lapsia uppoutumaan kirjaan. Sussa, Saku ja Siiri retkeilevät vanhaan paimenkirkkoon, ja Siirin syöttäessä lintuja kirkon pihassa myös kettu päättää napata välipalaa. Urhea Siiri saa naakan pois ketun hampaista, mutta lintuparka on jo kuollut. Lapset päättävät haudata sen, ja löytävät kauniin paikan – kiven, jossa on siivenmuotoinen kuvio. Naakka ei suostukaan pysymään hengettömänä, vaan tekee yllättävän paluun haudan takaa. Saku ja Sussa kauhistuvat, mutta Siiri saa idean haudata lelujaan samaan paikkaan.

Kohta ovat Muru-haliapina, Pöpö-pehmonorsu ja Tipsu-yksisarvinen tulossa levittämään kauhua elävien keskuuteen. Ne on pysäytettävä, mutta miten? Löytyykö ratkaisun avain metsäkirkon muinaisen papin jäämistöstä?


Anu Holopainen :: viestejä 5 kpl

Kirja julkaistu elokuu 12, 2020 (Myllylahti)

Tietoja muokattu elokuu 12, 2020

Arvosana kirjalle
Omassa kirjahyllyssäni

Iik! -kirjasarja

Sarja sisältää 8 pääteosta ja yhteensä teoksia 8 kpl.

Kauhukännykkä (Iik! #1) 6.50   2
Kilikorven vampyyri (Iik! #2) 6.00   1
Metsälammikon hirviö (Iik! #3) 4.00   1
Nuku, nuku leluseni (Iik! #4) 6.00   1
Plattilan noita (Iik! #5) N/A
Demonikuiskaaja (Iik! #6) 7.50   2
Räyhähenki (Iik! #7) 8.00   2
Krampus (Iik! #8) 7.50   2

Kirja-arviot & arvosanat

Matti Karjalainen
Arvosanat 437
Kirja-arviot 136
Viestit 4
lokakuu 21, 2020
6 / 10
  Anu Holopaisen "Nuku, nuku leluseni" (Myllylahti, 2020) on neljäs osa Iik! -nimeä kantavassa sarjassa, jossa seurataan Sakun, Sussan ja heidän eläväisen pikkusiskonsa Siirin seikkailuja. Sarja on ollut sopivan pelottava alakoululaisten makuun ja siinä on samalla tehty kauhukulttuurin erilaisia piirteitä tutuksi. Kuten kirjan nimestä voi päätellä, on tällä kertaa vuorossa muikea hatunnosto Stephen Kingin mestariteokselle.