Nuku, nuku leluseni

Anu Holopainen
Julkaistaan: elokuu 15, 2020 (Myllylahti)
Tyyppi: spekulatiivinen fiktio
Tyylit: kauhu, lapset
Avainsanat: kotimainen
Osallistu keskusteluun (viestejä 4 kpl)

Sidottu.

Suositun IIK!-sarjan neljäs osa pelottelee alakouluikäisiä lukijoita Stephen Kingin hengessä.

Helppolukuinen, maltillisen pituinen ja sopivan jännittävä tarina houkuttelee myös vähemmän lukevia lapsia uppoutumaan kirjaan. Sussa, Saku ja Siiri retkeilevät vanhaan paimenkirkkoon, ja Siirin syöttäessä lintuja kirkon pihassa myös kettu päättää napata välipalaa. Urhea Siiri saa naakan pois ketun hampaista, mutta lintuparka on jo kuollut. Lapset päättävät haudata sen, ja löytävät kauniin paikan – kiven, jossa on siivenmuotoinen kuvio. Naakka ei suostukaan pysymään hengettömänä, vaan tekee yllättävän paluun haudan takaa. Saku ja Sussa kauhistuvat, mutta Siiri saa idean haudata lelujaan samaan paikkaan.

Kohta ovat Muru-haliapina, Pöpö-pehmonorsu ja Tipsu-yksisarvinen tulossa levittämään kauhua elävien keskuuteen. Ne on pysäytettävä, mutta miten? Löytyykö ratkaisun avain metsäkirkon muinaisen papin jäämistöstä?

muokattu 25.03.2020

Muita kirjoja joista saatat pitää

Hirviöiden hiusmuotoilija (Kauhukartano, #9)Lasilapset (Lasilapset, #1)Maailman viimeiset tyypit: Zombiparaati (Maailman viimeiset tyypit, #2)Kivienkelit (Lasilapset, #3)Maailman viimeiset tyypit: Painajaiskuningas (Maailman viimeiset tyypit, #3)
Paikalla 1 jäsen ja 40 vierailijaa
Pisania
Uusin jäsen: Meeri Saukkonen
Jäseniä yhteensä: 9449