Nuku, nuku leluseni (Iik! #4) - Anu Holopainen

Sidottu.

Suositun IIK!-sarjan neljäs osa pelottelee alakouluikäisiä lukijoita Stephen Kingin hengessä.

Helppolukuinen, maltillisen pituinen ja sopivan jännittävä tarina houkuttelee myös vähemmän lukevia lapsia uppoutumaan kirjaan. Sussa, Saku ja Siiri retkeilevät vanhaan paimenkirkkoon, ja Siirin syöttäessä lintuja kirkon pihassa myös kettu päättää napata välipalaa. Urhea Siiri saa naakan pois ketun hampaista, mutta lintuparka on jo kuollut. Lapset päättävät haudata sen, ja löytävät kauniin paikan – kiven, jossa on siivenmuotoinen kuvio. Naakka ei suostukaan pysymään hengettömänä, vaan tekee yllättävän paluun haudan takaa. Saku ja Sussa kauhistuvat, mutta Siiri saa idean haudata lelujaan samaan paikkaan.

Kohta ovat Muru-haliapina, Pöpö-pehmonorsu ja Tipsu-yksisarvinen tulossa levittämään kauhua elävien keskuuteen. Ne on pysäytettävä, mutta miten? Löytyykö ratkaisun avain metsäkirkon muinaisen papin jäämistöstä?

Keskustelua: Anu Holopainen :: viestejä 5 kpl
Arvosana kirjalle


Julkaistu: elokuu 12, 2020
Kustantaja: Myllylahti
Tyylit: kauhu, lapset
Avainsanat: kotimainen
Arvosanalla: 6.00/10
Arvosanoja: 1
Muokattu: elokuu 12, 2020

Iik! -kirjasarja

Kauhukännykkä (Iik! #1)
Kilikorven vampyyri (Iik! #2)
Metsälammikon hirviö (Iik! #3)
Nuku, nuku leluseni (Iik! #4)
Plattilan noita (Iik! #5)
Demonikuiskaaja (Iik! #6)

Kirja-arvioita

6/10 |
lokakuu 21, 2020
  Anu Holopaisen "Nuku, nuku leluseni" (Myllylahti, 2020) on neljäs osa Iik! -nimeä kantavassa sarjassa, jossa seurataan Sakun, Sussan ja heidän eläväisen pikkusiskonsa Siirin seikkailuja. Sarja on ollut sopivan pelottava alakoululaisten ...