Keskiyön kirjasto - Matt Haig6.96

Alkuteos ilmestynyt 2020. Suomentanut Sarianna Silvonen. Kansi: Perttu Lämsä. Sidottu, kansipaperi.

MITÄ KADUT? TÄSSÄ KIRJASTOSSA VOIT VALITA TOISIN

”Elämän ja kuoleman välissä on kirjasto”, nainen sanoi. ”Kirjasto, jonka hyllyt jatkuvat loputtomiin. Jokainen kirja on mahdollisuus kokeilla jotakin toista elämää, joka olisi voinut sattua sinun kohdallesi. Nähdä, mitä olisi tapahtunut, jos olisit tehnyt jotain toisin... Olisitko tehnyt toisenlaisia valintoja ja jättänyt pois ne teot, joita nyt kadut?”

Nora on 34-vuotias eikä elämässä ole kehumista. Hän on yksinäinen, sinkku ja saanut juuri potkut. Sitten hänen kissansa löytyy kuolleena kadulta, ja se tuntuu viimeiseltä pisaralta. Miksi hänen enää pitäisi elää? Kuoleman sijaan hän löytää elämän ja kuoleman välissä sijaitsevan kirjaston, jossa voi kokeilla kaikkia niitä elämiä, jotka olisi voinut elää.

Keskiyön kirjasto on suurenmoisen koskettava kirja elämästä, kuolemasta ja siitä, mikä jää niiden väliin. Se kertoo toivosta, shakinpeluusta, katumuksen taltuttamisesta ja siitä, miten valita oikeat ihmiset ympärilleen.

Arvosana kirjalle

Kirjan tilaus
Kampanja: Kokeile 30 päivää ilmaiseksi BookBeat

Julkaistu: lokakuu 13, 2020
Kustantaja: Aula & Co
Tyylit: fantasia
Alkuperäinen nimi: The Midnight Library
Arvosanalla: 6.96/10
Arvosanoja: 26
Muokattu: lokakuu 31, 2020

Kirja-arvioita

6/10 |
marraskuu 07, 2021
  Kirjan teemana on matka todellisuuksien välillä. Elämän ja kuoleman rajalla on välitila, josta pääsee takaisin elämään rinnakkaiseen maailmankaikkeuteen. Päähenkilöllä on rajattomasti mahdollisuuksia aloittaa elämä toisessa ...