Keskiyön kirjasto
Keskiarvo 3.85
3.85 tähteä
Anna arvosana
star1
star2
star3
star4
star5
star6
star7
star8
star9
star10

Arvosanoja (10)
Kirjahyllytilastot

Keskiyön kirjasto

Matt Haig
Julkaistu: lokakuu 13, 2020 (Aula & Co)
Alkuperäinen nimi: The Midnight Library
Tyyppi: spekulatiivinen fiktio
Tyylit: fantasia

Alkuteos ilmestynyt 2020. Suomentanut Sarianna Silvonen. Kansi: Perttu Lämsä. Sidottu, kansipaperi.

MITÄ KADUT? TÄSSÄ KIRJASTOSSA VOIT VALITA TOISIN

”Elämän ja kuoleman välissä on kirjasto”, nainen sanoi. ”Kirjasto, jonka hyllyt jatkuvat loputtomiin. Jokainen kirja on mahdollisuus kokeilla jotakin toista elämää, joka olisi voinut sattua sinun kohdallesi. Nähdä, mitä olisi tapahtunut, jos olisit tehnyt jotain toisin... Olisitko tehnyt toisenlaisia valintoja ja jättänyt pois ne teot, joita nyt kadut?”

Nora on 34-vuotias eikä elämässä ole kehumista. Hän on yksinäinen, sinkku ja saanut juuri potkut. Sitten hänen kissansa löytyy kuolleena kadulta, ja se tuntuu viimeiseltä pisaralta. Miksi hänen enää pitäisi elää? Kuoleman sijaan hän löytää elämän ja kuoleman välissä sijaitsevan kirjaston, jossa voi kokeilla kaikkia niitä elämiä, jotka olisi voinut elää.

Keskiyön kirjasto on suurenmoisen koskettava kirja elämästä, kuolemasta ja siitä, mikä jää niiden väliin. Se kertoo toivosta, shakinpeluusta, katumuksen taltuttamisesta ja siitä, miten valita oikeat ihmiset ympärilleen.

muokattu 31.10.2020

Muita kirjoja joista saatat pitää

Keltahampaan salaisuus (Soturikissat-erikoisseikkailut, #5)Keskiyön kruunu (Throne of Glass, #2)Auringonnousu (Soturikissat: Kolmikon mahti, #6)Ella Auran tuomiopäiväkirja (Ella Aura, #1)Zoo City – Eläinten valtakunta
Paikalla 31 vierailijaa
Uusin jäsen: Doora
Jäseniä yhteensä: 9858