Kirosielu, rajanhaltia

Mia Myllymäki
Julkaistaan: elokuu 1, 2020 (Osuuskumma)
Tyyppi: spekulatiivinen fiktio
Tyylit: kauhu
Avainsanat: kotimainen

Kansi: Pauliina Mustola. Nidottu.

Suurikokoinen ja hengeltään väkivahva Peija elää 1940-luvun Keski-Pohjanmaalla pienessä Palonkylässä, jota ei löydy kaupunkilaisten kartoista. Kyläläiset tukeutuvat Peijaan kaikissa ongelmissaan, ja kun tulee aika lähteä rintamalle, he ajattelevat Peijan ratkaisevan myös sodan.

Vuosia myöhemmin Peija palaa muistinsa menettäneenä kotiinsa ja löytää hautausmaalta oman hautakivensä. Hänen aiemmasta mahdistaan on jäljellä rippeet. Ulkomaailma tunkeutuu Palonkylän rauhaan, mutta Peijasta ei enää ole laittamaan vastaan. Kylä kuitenkin yhä tarvitsee hänen suojeluaan. Peijan on pakko alkaa muistaa.

Kirosielu, rajanhaltia kunnioittaa keskipohjalaisia juuria ja maaseudun vahvoja hahmoja, jotka kannattelevat kokonaisia kyliä harteillaan. Tarina kertoo siitä, miten ihminen on valmis varjelemaan rakastamiaan asioita, vaikka olisi menettänyt kaiken.

muokattu 04.05.2020

Muita kirjoja joista saatat pitää

The Walking Dead: Toinen kirja (The Walking Dead, #2)SydäntorniDarlah: 172 tuntia KuussaThe Walking Dead: Kolmas kirja (The Walking Dead, #3)Kuiskaava tyttö
Paikalla 3 jäsentä ja 55 vierailijaa
punnort, haplotus, Fievre
Uusin jäsen: Ari Maunu
Jäseniä yhteensä: 9329