Keskiyön aurinko
Keskiarvo 2.67
2.67 tähteä
Anna arvosana
star1
star2
star3
star4
star5
star6
star7
star8
star9
star10

Arvosanoja (9)
Kirjahyllytilastot

Keskiyön aurinko

Stephenie Meyer
Julkaistu: syyskuu 7, 2020 (WSOY)
Alkuperäinen nimi: Midnight Sun
Tyyppi: spekulatiivinen fiktio
Tyylit: fantasiaurbaani fantasia, paranormaali romantiikka, nuoret
Avainsanat: vampyyrit

Alkuteos ilmestynyt 2020. Suomentaneet Ilkka ja Päivi Rekiaro. Dialogin osalta kirjassa on käytetty osittain Tiina Ohinmaan käännöstä kirjasta Houkutus. Kannen kuva: Roger Hagadone. Sidottu.

”NÄIN, MITEN HELPPOA OLISI LANGETA RAKASTAMAAN BELLAA. SE OLISI KUIN PUTOAMISTA, AIVAN YHTÄ VAIVATONTA. SEN SIJAAN SE, KUN EN ANTANUT ITSENI RAKASTUA HÄNEEN, OLI PUTOAMISEN VASTAKOHTA – KUIN OLISIN KIIVENNYT PYSTYSUORAA KALLIOSEINÄMÄÄ VUOROVEDOIN, NIIN RASKAASTI, ETTÄ VOIMANI TUNTUIVAT YHTÄ VÄHÄISILTÄ KUIN KUOLEVAISILLA.”

Kun Edward Cullen ja Bella Swan kohtasivat Houkutuksessa, syntyi ikoninen rakkaustarina. Tähän mennessä fanit ovat kuulleet vain Bellan osuuden tarinasta. Vihdoinkin lukijat voivat kokea tapahtumat Edwardin näkökulmasta kauan odotetussa rinnakkaisteoksessa Keskiyön aurinko.

Edwardin silmin tämä unohtumaton tarina koukkaa uusille, synkemmille poluille. Bellan tapaaminen on kiehtovin ja pelottavin asia, minkä Edward on koko pitkän vampyyrielämänsä aikana kokenut. Hänen menneisyydestään ja syvimmistä tunnoistaan paljastuu mitä lumoavimpia yksityiskohtia ja samalla selviää, miksi Bellan kohtaaminen on hänen elämälleen ratkaisevaa. Miten Edward voi seurata sydämensä tahtoa tietäessään, millaiseen vaaraan rakkaus johdattaa Bellan?

muokattu 07.09.2020

Muita kirjoja joista saatat pitää

Houkutus (Houkutus, #1)Bree Tannerin lyhyt elämäEpäilys (Houkutus, #3)Uusikuu (Houkutus, #2)Aamunkoi (Houkutus, #4)

Kirja-arvioita (1)

_kirjakeiju_ avatar
Kirjoittanut
2.5

Kirja on samaan aikaan kiinnostava ja ahdistava lukukokemus. Toisaalta on hauska kuulla uusia puolia itselle niin tutusta tarinasta, erityisesti Alicen näyt ja muiden ajatukset olivat tämän kirjan ehdotonta parhaimmistoa. Toisaalta Edwardin loputon pohdiskelu ja asioiden pyörittely ärsytti sekä Edwardin jatkuva Bellan tuijottelu hänen nukkuessaan oli kerrassaan karmeaa. Kirja tuntui liian pitkältä ja loppumattomalta, luulin etten koskaan saisi luettua sitä loppuun saakka. 

Paikalla 1 jäsen ja 27 vierailijaa
Iivari
Uusin jäsen: S P
Jäseniä yhteensä: 9856