Sielunveljet

@ Jokke Saharinen
Sielunveljet - Jokke Saharinen 5.50   2

Kannet: Jokke Saharinen. Sidottu.

Syöksy kalmankatkuiselle ja absintinhuuruiselle matkalle itäsuomalaisen kaupungin mystiseen menneisyyteen, Pariisin katujen alla risteileviin synkkiin katakombeihin, Rooman makaabereihin kirkkosaleihin, saatanallisiin messuihin ja helvetillisiin bakkanaaleihin.

Tarinassa ytimessä vaikuttavat legendaarinen kuvataiteilija Oscar Parviainen, hänen sielunveljensä Jean Sibelius ja amerikkalainen taiteilijakollegansa Richard Upton Pickman sekä monet muut todelliset tai fiktiiviset hahmot. Taustalla väijyvät myös raatoja syövät ghoulit, yön kansa, joka elää ihmisten keskuudessa kenenkään tietämättä.

Sielunveljet on ensimmäinen H. P. Lovecraftin hengessä kirjoitettu suomalainen kauhuromaani. Se yhdistää tuoreella tavalla kosmista kauhua ja piinaavaa jännitystä vaihtoehtoiseen taide-, kulttuuri- ja paikallishistoriaan sekä eksistentiaalisiin pohdintoihin.

Episodimaisissa toisiinsa kietoutuvissa kertomuksissa todistetaan taitelijuuden kirousta, elämää suurempia taideprojekteja ja ymmärryksen ylittäviä tapahtumia.

Verisimmät jäljet johtavat Joensuuhun.

Cthulhu fhtagn!Arvosana kirjalle
Omassa kirjahyllyssäni


Kirja julkaistu maaliskuu 2020 (Nysalor-kustannus)
Tietoja muokattu kesäkuu 7, 2020

Kirja-arviot & arvosanat

sterle
sterle
Arvosanat 1602
Kirja-arviot 2
Viestit 11
elokuu 15, 2020
Antoi 4 / 10 arvosanan kirjalle
Pakkis
Pakkis
Arvosanat 683
Kirja-arviot 0
Viestit 0
heinäkuu 4, 2020
Antoi 7 / 10 arvosanan kirjalle