Sielunveljet
Keskiarvo 2.75
2.75 tähteä
Anna arvosana
star1
star2
star3
star4
star5
star6
star7
star8
star9
star10

Arvosanoja (2)
Kirjahyllytilastot

Sielunveljet

Jokke Saharinen
Julkaistu: maaliskuu 2020 (Nysalor-kustannus)
Tyyppi: spekulatiivinen fiktio
Tyylit: kauhu
Avainsanat: cthulhu, kotimainen

Kannet: Jokke Saharinen. Sidottu.

Syöksy kalmankatkuiselle ja absintinhuuruiselle matkalle itäsuomalaisen kaupungin mystiseen menneisyyteen, Pariisin katujen alla risteileviin synkkiin katakombeihin, Rooman makaabereihin kirkkosaleihin, saatanallisiin messuihin ja helvetillisiin bakkanaaleihin.

Tarinassa ytimessä vaikuttavat legendaarinen kuvataiteilija Oscar Parviainen, hänen sielunveljensä Jean Sibelius ja amerikkalainen taiteilijakollegansa Richard Upton Pickman sekä monet muut todelliset tai fiktiiviset hahmot. Taustalla väijyvät myös raatoja syövät ghoulit, yön kansa, joka elää ihmisten keskuudessa kenenkään tietämättä.

Sielunveljet on ensimmäinen H. P. Lovecraftin hengessä kirjoitettu suomalainen kauhuromaani. Se yhdistää tuoreella tavalla kosmista kauhua ja piinaavaa jännitystä vaihtoehtoiseen taide-, kulttuuri- ja paikallishistoriaan sekä eksistentiaalisiin pohdintoihin.

Episodimaisissa toisiinsa kietoutuvissa kertomuksissa todistetaan taitelijuuden kirousta, elämää suurempia taideprojekteja ja ymmärryksen ylittäviä tapahtumia.

Verisimmät jäljet johtavat Joensuuhun.

Cthulhu fhtagn!

muokattu 07.06.2020

Muita kirjoja joista saatat pitää

On Suurten Muinaisten aika (R-pokkarit, #8)H. P. Lovecraftin parhaatSiivekäs kuolema ja muita kertomuksia (H. P. Lovecraftin kootut teokset, #5)Vaaniva pelko ja muita kertomuksia (H. P. Lovecraftin kootut teokset, #3)Hautausmaan kauhu ja muita kertomuksia (H. P. Lovecraftin kootut teokset, #4)
Paikalla 29 vierailijaa
Uusin jäsen: Doora
Jäseniä yhteensä: 9858