Klassisia kauhukertomuksia

Jussi Korhonen
Julkaistaan: syyskuu 15, 2021 (Basam Books)
Tyyppi: spekulatiivinen fiktio
Tyylit: kauhu, antologia

Toimittanut Jussi Korhonen. Sidottu.

Näiden aiemmin suomentamattomien ja hyvin erilaisten tarinoiden maailma kuhisee yliluonnollisia ja kammottavia vieraita: eloon herääviä kuolleita, aavemaisia ilmestyksiä, irvisteleviä pääkalloja, paholaismaisia hirviöitä, kuolettavia rakastettuja ja muuta klassisen kauhukirjallisuuden kuvastoa.

Kokoelman ehdoton helmi on Middlemarchin ja Daniel Derondan kirjoittajan George Eliotin ainoa hairahdus kauhukirjallisuuden puolelle: niminovelli Kohotettu huntu kuvaa päähenkilönsä, romanttisen antisankarin Latimerin yritystä ymmärtää yliluonnollisia kykyjään ja saavuttamatonta rakkautensa kohdetta Berthaa. Latimer joutuu kuitenkin huomaamaan liian myöhään, että jotkut salaisuudet on syytä jättää tietämättömyyden hunnun taakse.

Antologian muita kirjoittajia ovat Ambrose Bierce, Jerome K. Jerome, Mary Elizabeth Braddon, Barry Pain, J.Y. Akerman ja E. F. Benson, jonka novelli Mies joka meni liian pitkälle on romantiikan kauhutarinoiden klassikko.

muokattu 13.01.2021

Muita kirjoja joista saatat pitää

Hautausmaan kauhu ja muita kertomuksia (H. P. Lovecraftin kootut teokset, #4)Stepanin koodeksi (Kuoriaiskirjat, #4)The Walking Dead: Kolmas kirja (The Walking Dead, #3)HoivakotiAjattomat aaveet
Paikalla 37 vierailijaa
Uusin jäsen: Sander Jyrisaly
Jäseniä yhteensä: 9863