Klassisia kauhukertomuksia

Jussi Korhonen
Julkaistaan: marraskuu 15, 2020 (Basam Books)
Tyyppi: spekulatiivinen fiktio
Tyylit: kauhu, antologia

Toimittanut Jussi Korhonen. Sidottu.

Näiden aiemmin suomentamattomien ja hyvin erilaisten tarinoiden maailma kuhisee yliluonnollisia ja kammottavia vieraita: eloon herääviä kuolleita, aavemaisia ilmestyksiä, irvisteleviä pääkalloja, paholaismaisia hirviöitä, kuolettavia rakastettuja ja muuta klassisen kauhukirjallisuuden kuvastoa.

Kokoelman ehdoton helmi on Middlemarchin ja Daniel Derondan kirjoittajan George Eliotin ainoa hairahdus kauhukirjallisuuden puolelle: niminovelli Kohotettu huntu kuvaa päähenkilönsä, romanttisen antisankarin Latimerin yritystä ymmärtää yliluonnollisia kykyjään ja saavuttamatonta rakkautensa kohdetta Berthaa. Latimer joutuu kuitenkin huomaamaan liian myöhään, että jotkut salaisuudet on syytä jättää tietämättömyyden hunnun taakse.

Antologian muita kirjoittajia ovat Ambrose Bierce, Jerome K. Jerome, Mary Elizabeth Braddon, Barry Pain, J.Y. Akerman ja E. F. Benson, jonka novelli Mies joka meni liian pitkälle on romantiikan kauhutarinoiden klassikko.

muokattu 12.09.2020

Muita kirjoja joista saatat pitää

Kuiskaava tyttöSarvetThe Walking Dead: Ensimmäinen kirja (The Walking Dead, #1)Rämeen olento (Rämeen olento, #1)Hirviöiden hiusmuotoilija (Kauhukartano, #9)
Paikalla 28 vierailijaa
Uusin jäsen: EeFla Q
Jäseniä yhteensä: 9650