Pedon varjo
Keskiarvo 3.00
3.00 tähteä
Anna arvosana
star1
star2
star3
star4
star5
star6
star7
star8
star9
star10

Arvosanoja (1)
Kirjahyllytilastot

Pedon varjo

Robert E. Howard
Julkaistu: lokakuu 24, 2020 (Nysalor-kustannus)
Tyyppi: spekulatiivinen fiktio
Tyylit: kauhu, novellikokoelma

Pedon varjo ja muita kauhukertomuksia. Suomentaneet Matti Järvinen ja Markus Harju.
Kannet: Arren Zherbin. Nidottu.

Voiko kuollut herätä henkiin? Miksi lempeä vaimo yrittää tappaa aviomiehensä? Minne rauhallisen asuinalueen kissat ovat kadonneet? Mikä piinaa syrjässä sijaitsevaa autiota taloa? Minkä vuoksi terve karjapaimen uskoo olevansa jo kuollut mies?

Pedon varjo ja muita kauhukertomuksia sisältää 15 aikaisemmin suomentamatonta tarinaa. Robert E. Howard tunnetaan erityisesti barbaarisoturi Conanin luojana, mutta hän oli myös monipuolinen kauhukirjailija. Howard yhdisti taitavasti kauhua niin villin lännen tarinoihin kuin historiallisiin kertomuksiin ja sijoitti tarinansa sujuvasti Yhdysvaltoihin, Afrikkaan, Intiaan, Brittein saarille tai Keski-Amerikkaan.

Kokoelma sisältää tarinat Kadonnut rotu, Hyeena, Kuoleman kammottava kosketus, Olento katolla, Mies maassa, Vainoava sormus, Kuolleet muistavat, Asshurbanipalin liekki, Kelly Manaajamies, Dermodin surma, Unen kobra, Rauhattomat vedet, Sorkkajalkainen olento, Casonetton viimeinen laulu ja Pedon varjo. Lisäksi mukana on toimittajan esipuhe ja kauhukirjailija H. P. Lovecraftin muistokirjoitus ystävästään Robert E. Howardista.

muokattu 24.10.2020

Muita kirjoja joista saatat pitää

Kuvernöörin nousu (The Walking Dead: Kuvernööri-sarja, #1)LeväluhtaSielujen järvi (Darren Shanin tarina, #10)The Walking Dead: Ensimmäinen kirja (The Walking Dead, #1)Siivekäs kuolema ja muita kertomuksia (H. P. Lovecraftin kootut teokset, #5)
Paikalla 2 jäsentä ja 55 vierailijaa
Eija, haplotus
Uusin jäsen: Inga Honkamäki
Jäseniä yhteensä: 9748