Vahvemman oikeudella

Edwin Christianson
scifi > tulevaisuuden sota
Vahvemman oikeudella - Edwin Christianson

Vahvemman oikeudella: Kapteeniluutnantti von Wilden muistoja sodasta 1920–1921. Alkuteos ilmestynyt 1911. Suomentanut Susanna Paarma. Esipuhe: Jari Koponen. Sidottu.

Euroopassa eletään imperialismin aikakautta. Suurvallat varustavat kilpaa sotavoimiaan, ja pienemmät valtiot ovat siinä kilvassa heittopusseja. Ylpeä Gootinmaa ei kuitenkaan suostu sanelupolitiikkaan vaan uhmaa suurempiaan apunaan aeronefeja, uudenaikaisia ilma-aluksia. Auttavatko nekään pientä valtiota, kun Euroopan mahtivaltiot käyvät sen kimppuun?

Edwin Christiansonin (1874–1911) Vahvemman oikeudella on ensimmäinen suomalainen tieteisromaani. Sen ruotsinkielinen alkuteos Med den starkares rätt julkaistiin teeman arkaluontoisuuden vuoksi Ruotsissa vuonna 1911. Teos kuvaa pysäyttävällä tavalla tulevaisuuden sotaa, uuden sotateknologian tuhovoimaa ja sodan raadollisuutta aeronefin päällikön, kapteeniluutnantti Otto Eric von Wilden näkökulmasta.

Nyt ensimmäistä kertaa suomennettu romaani on suomalaisen tieteiskirjallisuuden klassikko, jolla on merkittävä ja pysyvä sija tieteiskirjallisuutemme historiassa.

Arvosana kirjalle

Kirjan tilaus
KAMPANJA: Storytelissä pidennetty ilmainen kokeilujakso 30 päiväksi!

Julkaistu: lokakuu 24, 2020
Kustantaja: Nysalor-kustannus
Tyylit: scifitulevaisuuden sota
Avainsanat: kotimainen
Alkuperäinen nimi: Med den starkares rätt
Odotusarvolla: 8.00/10
Arvosanoja: 1
Muokattu: lokakuu 24, 2020