Muukalainen

Aapo Leisiö
Julkaistaan: joulukuu 12, 2020 (Fantacor)
Tyyppi: spekulatiivinen fiktio
Tyylit: fantasiakorkea fantasia
Avainsanat: kotimainen

Nidottu.

Arathus etsii Mioksen kuninkaan poikaa nuoren Feranin kanssa Casteniorin mantereelta. Haltioiden mailla myös virtaus paljastaa uusia, mullistavia puolia itsestään. Mioksessa kuningas on loukussa Mournhaagin linnoituksessa ja samaan aikaan kirkko ja kapinalliset lordit vahvistavat asemiaan. Lynia ja Arkan omistautuvat herttua Sighilin vapauttamiselle Kalpojen salista, ja veljekset Herandol ja Qeisan päättävät kantaa vastuunsa sisällissodassa, jossa vastakkain saattavatkin olla syntymä ja kuolema. Vaeltavan saarnamiehen polulle kohoaa esteitä ja hän päättää luottaa Zeleniariin, mutta kaikki ei ehkä olekaan sitä miltä näyttää.

Muukalainen johdattaa lukijansa velho Arathuksen mieleen, jossa rakkaus, intohimo virtaukseen ja sisäiset varjot kamppailevat elintilasta. Tapahtumat kuljettavat tarinan Mioksen sisällissodan käänteisiin, muinoin hylättyyn temppeliin ja Gelendariin, temppeliritarien keisarikuntaan, sekä Ruhniin barbaarien maille.

Muukalainen on Pohjoisen legendat -kirjasarjan neljäs osa ja jatkaa fantasiaseikkailua siitä, mihin sarjan edellinen osa Tulenkantaja päättyi. Muukalainen kertoo uskollisuudesta, velvollisuudesta ja etsimisestä, mutta myös uskosta ja kaipauksesta.

muokattu 08.11.2020

Muita kirjoja joista saatat pitää

Tulen perillinen (Throne of Glass, #3)Pääskytorni (The Witcher – Noituri, #6)Järven neito (The Witcher – Noituri, #7)Tulikaste (The Witcher – Noituri, #5)Keskiyön kruunu (Throne of Glass, #2)
Paikalla 1 jäsen ja 66 vierailijaa
lummukka
Uusin jäsen: Matilda Wilkus
Jäseniä yhteensä: 9724