Muukalainen (Pohjoisen legendat #4) - Aapo Leisiö 7.60   5

Kannen kuva: Heikki Kuusipalo. Nidottu.

Arathus etsii Mioksen kuninkaan poikaa nuoren Feranin kanssa Casteniorin mantereelta. Haltioiden mailla myös virtaus paljastaa uusia, mullistavia puolia itsestään. Mioksessa kuningas on loukussa Mournhaagin linnoituksessa ja samaan aikaan kirkko ja kapinalliset lordit vahvistavat asemiaan. Lynia ja Arkan omistautuvat herttua Sighilin vapauttamiselle Kalpojen salista, ja veljekset Herandol ja Qeisan päättävät kantaa vastuunsa sisällissodassa, jossa vastakkain saattavatkin olla syntymä ja kuolema. Vaeltavan saarnamiehen polulle kohoaa esteitä ja hän päättää luottaa Zeleniariin, mutta kaikki ei ehkä olekaan sitä miltä näyttää.

Muukalainen johdattaa lukijansa velho Arathuksen mieleen, jossa rakkaus, intohimo virtaukseen ja sisäiset varjot kamppailevat elintilasta. Tapahtumat kuljettavat tarinan Mioksen sisällissodan käänteisiin, muinoin hylättyyn temppeliin ja Gelendariin, temppeliritarien keisarikuntaan, sekä Ruhniin barbaarien maille.

Muukalainen on Pohjoisen legendat -kirjasarjan neljäs osa ja jatkaa fantasiaseikkailua siitä, mihin sarjan edellinen osa Tulenkantaja päättyi. Muukalainen kertoo uskollisuudesta, velvollisuudesta ja etsimisestä, mutta myös uskosta ja kaipauksesta.Arvosana kirjalle
Omassa kirjahyllyssäni


Kirja julkaistu joulukuu 5, 2020 (Fantacor)
Tietoja muokattu joulukuu 8, 2020

Pohjoisen legendat

Sarja sisältää 6 pääteosta ja yhteensä teoksia 6 kpl.

Lohikäärmeen kynsi (Pohjoisen legendat #1) 8.06   15
Varjosielu (Pohjoisen legendat #2) 8.62   8
Tulenkantaja (Pohjoisen legendat #3) 8.00   4
Muukalainen (Pohjoisen legendat #4) 7.60   5
Arkkivelho (Pohjoisen legendat #5) 8.34   3
Lohikäärmeherra (Pohjoisen legendat #6) 8.34   3

Kirja-arviot & arvosanat

Miiwuska
Arvosanat 233
Kirja-arviot 3
Viestit 0
kesäkuu 15, 2021
9 / 10

Ehdottomasti paras osa tähän mennessä. Näkee hyvin kirjailijan edistyksen ja henkilöhahmojen kerronnan monipuolisuuden. Usein tykästyn kirjasarjoihin itse jossa ei ole ns. yhtä ja ainoaa päähahmoa vaan useampi.

_kirjakeiju_
Arvosanat 415
Kirja-arviot 344
Viestit 0
joulukuu 21, 2020
6 / 10

Todella monisäikeinen jatko-osa Pohjoisen legendat -sarjaan. Henkilöhahmoja on mukana vielä entistäkin enemmän ja juoni kulkee tahoillaan eteenpäin hiljakseen. Tulee vahvasti Game of Thrones -mielleyhtymiä. Pidän edelleen Arathusta tämän sarjan päähenkilönä, koska ensimmäinen kirja keskittyy niin paljon häneen. Nyt minua häiritseekin melkoisesti näiden muiden henkilöiden seuraaminen, he kun ovat mielestäni sivuhenkilöitä. Tässä kirjassa pidän edellisiä osia roskimmasta kirjoitustyylistä. Se tuo tekstiin eloa ja antaa hieman taukoa jatkuvista seikkailuista. 

Anna Sippola
Anna Sippola
Arvosanat 51
Kirja-arviot 0
Viestit 0
marraskuu 12, 2023
Antoi 9 / 10 arvosanan kirjalle
Henri Linkinen
Henri Linkinen
Arvosanat 177
Kirja-arviot 0
Viestit 0
huhtikuu 26, 2022
Antoi 5 / 10 arvosanan kirjalle
adira
adira
Arvosanat 18
Kirja-arviot 1
Viestit 27
helmikuu 15, 2021
Antoi 9 / 10 arvosanan kirjalle