Muukalainen (Pohjoisen legendat #4) - Aapo Leisiö8.00

Kannen kuva: Heikki Kuusipalo. Nidottu.

Arathus etsii Mioksen kuninkaan poikaa nuoren Feranin kanssa Casteniorin mantereelta. Haltioiden mailla myös virtaus paljastaa uusia, mullistavia puolia itsestään. Mioksessa kuningas on loukussa Mournhaagin linnoituksessa ja samaan aikaan kirkko ja kapinalliset lordit vahvistavat asemiaan. Lynia ja Arkan omistautuvat herttua Sighilin vapauttamiselle Kalpojen salista, ja veljekset Herandol ja Qeisan päättävät kantaa vastuunsa sisällissodassa, jossa vastakkain saattavatkin olla syntymä ja kuolema. Vaeltavan saarnamiehen polulle kohoaa esteitä ja hän päättää luottaa Zeleniariin, mutta kaikki ei ehkä olekaan sitä miltä näyttää.

Muukalainen johdattaa lukijansa velho Arathuksen mieleen, jossa rakkaus, intohimo virtaukseen ja sisäiset varjot kamppailevat elintilasta. Tapahtumat kuljettavat tarinan Mioksen sisällissodan käänteisiin, muinoin hylättyyn temppeliin ja Gelendariin, temppeliritarien keisarikuntaan, sekä Ruhniin barbaarien maille.

Muukalainen on Pohjoisen legendat -kirjasarjan neljäs osa ja jatkaa fantasiaseikkailua siitä, mihin sarjan edellinen osa Tulenkantaja päättyi. Muukalainen kertoo uskollisuudesta, velvollisuudesta ja etsimisestä, mutta myös uskosta ja kaipauksesta.

Arvosana kirjalle

Kirjan tilaus
Kampanja: Kokeile 30 päivää ilmaiseksi BookBeat ja Elisa Kirja

Julkaistu: joulukuu 5, 2020
Kustantaja: Fantacor
Tyylit: fantasiakorkea fantasia
Avainsanat: kotimainen
Arvosanalla: 8.00/10
Arvosanoja: 3
Muokattu: joulukuu 08, 2020

Pohjoisen legendat -kirjasarja

Lohikäärmeen kynsi (Pohjoisen legendat #1)7.76
Varjosielu (Pohjoisen legendat #2)8.16
Tulenkantaja (Pohjoisen legendat #3)
Muukalainen (Pohjoisen legendat #4)8.00

Kirja-arvioita

9/10 |
kesäkuu 15, 2021
Ehdottomasti paras osa tähän mennessä. Näkee hyvin kirjailijan edistyksen ja henkilöhahmojen kerronnan monipuolisuuden. Usein tykästyn kirjasarjoihin itse jossa ei ole ns. yhtä ja ainoaa päähahmoa vaan useampi.
6/10 |
joulukuu 21, 2020
Todella monisäikeinen jatko-osa Pohjoisen legendat -sarjaan. Henkilöhahmoja on mukana vielä entistäkin enemmän ja juoni kulkee tahoillaan eteenpäin hiljakseen. Tulee vahvasti Game of Thrones -mielleyhtymiä. Pidän edelleen Arathusta tämän ...