Yöjuna - Peter Bergting, Karin Erlandsson

Alkuteos ilmestynyt 2020. Kuvittanut Peter Bergting. Suomentanut Anu Koivunen. Sidottu.

Kohti joulua maagisen pikajunan matkassa

Danja asuu isän, äidin, siskon ja mumminsa kanssa kauniissa kodissa, joka on entinen asemarakennus. Sen ohi kulkee junarata, joka ei enää ole käytössä.

Mummi on Danjalle rakas, mutta jo kovin vanha, hän tarvitsee Danjan apua ja tuntuu välillä vaipuvan omiin maailmoihinsa.

Eräänä iltana mummi tuntuu erityisen hajamieliseltä, ja myöhemmin hän on kadonnut huoneestaan. Saman yönä Danja kuulee jotain ja hiipii ulos katsomaan ja totta se on: asemaa lähestyy pikajuna.

Danja onnistuu pysäyttämään yöjunan, ja siitä alkaa seikkailu. Joka yö juna tulee, ja Danja nousee sen kyytiin. Danja tapaa junassa Konradin, joka etsii pikkuveljeään ja pelkää salaperäistä Marinaa. Pian selviää, että kaikki yöjunan matkustajat ovat kadottaneet jonkun heille rakkaan. He matkustavat asemalta toiselle etsimässä kaivattujaan ja näiden jälkeensä jättämiään esineitä. Lopulta Danja ja Konrad onnistuvat mummin antaman avaimen ja salaperäisen soittorasian avulla taivuttamaan aikaa.

Löytyvätkö kadonneet rakkaat? Ja kuka on oikeasti kadonnut ja keneltä?

Taianomainen, huikean jännittävä tarina jakautuu 24 lukuun, ja se sopii erinomaisesti luettavaksi adventin aikaa, luomaan joulun satumaista tunnelmaa.

Yöjunasta sanottua:

"Kieli on ilmaisuvoimaista, taustalla piilee ajatus kaikkien yhtäläisestä arvosta ja jännitys joka luo uteliaisuutta maailmojen välissä vaeltamiseen. Peter Betgtingin kuvituksissa on rohkea väriskaala. Yhdessä tekstin kanssa syntyy vaikutelma lumoavasta taikuudesta. Ääneenlukuhelmi!" – 5/5, Bibliotekstjänst i Sverige

Arvosana kirjalle

Kirjan tilaus
KAMPANJA: Storytelissä pidennetty ilmainen kokeilujakso 30 päiväksi!

Julkaistu: lokakuu 2020
Kustantaja: S&S
Tyylit: fantasia, lapset
Avainsanat: kotimainen
Alkuperäinen nimi: Nattexpressen
Arvosanalla: 6.00/10
Arvosanoja: 2
Muokattu: joulukuu 30, 2020