Perhosten aika - Emma Luoma9

Kirja-arvio :: Perhosten aika

Kirjoittanut _kirjakeiju_

Äärimmäisen ahdistava kirja yhtäkkisestä muutoksesta, joka heittää ihmisten elämän raiteiltaan. Kirjassa luodaan taitavasti kauhun ja pelon tunteita toukkien ja perhosten avulla. Päähenkilöt ovat jo valmiiksi kokeneet kaikenlaista ja huono onni jatkuu vain. Kyllähän tässä on selkeää yhtäläisyyttä koronapandemiaan. Ehkä juuri siksi tämä oli niin ahdistava lukukokemus, kun elin kevään 2020 tunteeni ja ajatukseni uudelleen läpi samalla kun luin epätoivoisesta taistelusta tuntematonta tautia ja uhkaa vastaan. Mielestäni tämä on erinomainen - vaikkakin kauhea, ahdistava ja ajatuksia herättävä - kirja. 


Oliko kirja-arviosta sinulle hyötyä?
Kirja-arvion palautteet +1

Kirjan tilaus
Kampanja: 30 päivän ilmainen Nextoryn kokeilujakso koodilla 🠊 risingshadow (lisätietoa)

Perhosten aika

Sidottu, kansipaperi.

Kiehtova nuorille aikuisille suunnattu romaani elämän muuttavasta luonnonvitsauksesta, nuorten miesten ystävyydestä ja rakkaudesta kotikaupunkiin. Sen piti olla paras kesä ikinä, mutta sitten saapuivat toukat.

Karvaiset, vaaleanharmaat toukat valtaavat Kuopion talo kerrallaan, ja asukkaat häädetään pois tuholaiskäsittelyjen alta. Myös tatuointistudiossa työskentelevä Viima joutuu evakkomatkalle majapaikasta toiseen parhaan ystävänsä Oulan ja tyttökaverinsa Tuikun kanssa. Pian yösijaa on vaikea löytää edes sukulaisten luota menneisyyden salaisuuksien sulkiessa ovia.

Syksyn edetessä toukat kehittyvät perhosiksi, karanteenialue laajenee ja kaupungin asukkaille alkaa ilmaantua outoja oireita, jotka tuntuvat liittyvän vitsaukseen. Tutkijaryhmät käyvät kilpajuoksua aikaa vastaan löytääkseen parannuksen perhostautiin, ja sosiaalinen media yrittää pitää ihmiset jatkuvasti muuttuvan tilanteen tasalla. Lopulta Viiman ja Oulan on pakko ryhtyä epätoivoiseen taisteluun perhosia vastaan – kotikaupunkinsa ja läheistensä puolesta.