HourglassEyes | Lukupiiri | 88 viestiä | 20.11.2024
HourglassEyes | Lukupiiri | 91 viestiä | 18.12.2024
Karaoke
13.08.2017
Kirjoitan tätä Vanhan ylioppilastalon karaokekellarissa, ja mietin, pidättekö karaokesta?
Minulla on siihen kovin kahtalainen suhtautuminen. Toisaalta olen esiintyjä enkä esiintymispelkoinen, mutta toisaalta viitisentoista vuotta erinäiset henkilöt kertoivat etten osaa laulaa. Olin 7-vuotias kun virolainen kanttori totesi, että minulla hyvä ääni, mutten pysy nuotissa ja sanoi että käy vuoden verran hänen opetuksessaan niin laulat hyvin. Ei minulla sellaiseen aikaa ole, mutta oli hauskaa se oli silti kuulla.
Yleensä en kuitenkaan laula karaokessa, tai edes sen kotiversioissa kuten SingStarissa. Jos laulan, laulan joko nuoren seurakunnan veisuja tai virsiä, tai sitten useammin: ylioppilaiden (erityisesti lingvistien) (juoma)lauluja.
Mutta aina silloin tällöin sitä päätyy karaokeen, ja silloin tapaan laulaa joko Katri Helenaa tai Tapio Rautavaaraa.

Muokannut Iivari (14.08.2017)
Siirsin aiheen Konserttisaliin kun meillä on sellainenkin. :grin:
Minähän en osaa laulaa enkä yleensä laula. Muutaman kerran olen kännissä ja/tai muuten vain painostettuna erehtynyt karaokelavalle, mutta eihän siitä mainittavaa historiaa ole kertynyt. Jotain ikivihreää pop-rock-iskelmää sieltä lähtee, jos on pakko, kuten Levotonta tuhkimoa tai Yötä...
Siirsin aiheen Konserttisaliin kun meillä on sellainenkin. :grin:

14.08.2017
Pääosin karaoke on melko karmea viihdemuoto. Hyvää laulajaa ja hyvää kappaletta kuuntelee tietenkin mielellään, mutta baareissa sellaisiin törmää vain harvoin. Känninen iltatähti hoilottamassa suurpiirteisesti jotain unohtunutta 80-luvun iskelmää kyynel poskella on masentava ilmestys, jollaista olen todistanut liian usein. Olen miettinyt, miten ihmiset oikein tuntevat noita biisejä, kuunnellaanko iskelmää vielä nykyäänkin ihan kotioloissa? Täällä parikymppiset nuorukaiset vetävät Reijo Taipaletta lippalakki päässä ja aina se tuntuu yhtä oudolta.
LordStenhammar
Jos olis yhtään lauluääntä, niin vetäisin jotain Skorppareita kovaa ja korkeelta. Ainoan kerran tullut koitettua tätä entisen kotikylän puolityhjässä kapakassa, Rentun ruusu oli biisi. Eipä silläkään ketään hurmattu.
Jos olis yhtään lauluääntä, niin vetäisin jotain Skorppareita kovaa ja korkeelta. Ainoan kerran tullut koitettua tätä entisen kotikylän puolityhjässä kapakassa, [i]Rentun ruusu[/i] oli biisi. Eipä silläkään ketään hurmattu.
Skie
Pimeään menneisyyteeni kuuluu lapsuudessa kierretyt laulukilpailut, joten kuvittelen edelleen osaavani laulaa. Toisaalta olen lähtökohtaisesti sitä mieltä että ventovieraiden ei pitäisi joutua kuuntelemaan muiden ulvontaa, joten yleensä pyrin laulamaan lähinnä Singstaria omien kavereiden seurassa. Tietyssä humalan asteessa päädyn kuitenkin aina laulamaan jos olen paikallisessa, yleensä Goo Goo Dollsin Irista (uutena suosikkina myös Rihannan Stay). Mutta siis lähtökohtaisesti en hakeudu karaoken pariin, vaikka sitä kyllä yleensä kohtuullisen hyvin siedänkin taustameluna.
Poikkeuksena tähän toimii aasialainen versio karaokesta, joka on käytännössä enemmänkin Singstaria paremmilla välineillä. Sitä tuli Kiinassa harrastettua aika useinkin, porukalla vuokrattiin huone johon sisältyi juomat ja mahdoton määrä erilaisia biisejä, joita sitten laulettiin siihen asti että metro alkoi taas aamulla kulkea ja pääsi helposti takaisin kämpille.

15.08.2017
Singstarissa on ihan liian helppo huijata, kunhan pitää jotain ääntä oikealla tasolla suhteessa siihen hiton palkkiin, niin johan ropisee pisteitä. Ihan sama, mitä sieltä suusta tulee. :grin:
09.04.2024
Ageha

En ole vieläkään tainnut olla kertaakaan elämässäni laulamassa "oikeaa" karaokea siinä mielessä missä suomalainen asian mieltää, eli baarissa kaikkien edessä. [img]/media/kunena/emoticons/rs_smile.png[/img] Ilmiö ei sellaisenaan oikeastaan hirveästi kutsu, siinä missä singstar on minusta hauska vehje ja pienellä tutulla porukalla karaoke on oikeasti hauskaa. Kaveriporukalla varattiin tässä jokin aika sitten kabinetti baarista, jossa saatiin sitten omalla porukalla rauhassa hoilata sydämemme kyllyydestä. Vastaavasti jollain tutulla on ihan perinteinen karaokelaite, jolla on tullut pari biisiä vedettyä.

Skien ylempänä mainitsema aasialainen versio houkuttelee mua, ja olen vuosikausia haaveillut että pääsisi sellaista kokeilemaan. Se, että voisi kaveriporukalla sulkeutua kopperoon jonne saisi tilattua juomat olisi tajuttoman hauskaa – yllä mainitsemassani kabinetissa oli käytettävissä se joku suomalainen ilmaishommeli singako se nyt on, joka on etenkin aasiapuolen biisien valikoimaltaan kapeahko ja jonka sanoituksissa ja sanoitusten rytmityksessä oon nähnyt useita virheitä. Lisäksi siinä on ihan käsittämättömiä photostock-kuvia taustalla, toivoisi siinä kohtaa että olisi suosiolla vain yksivärinen tausta... [img]/media/kunena/emoticons/rs_grin.png[/img]