Kategoria: Leikkinurkka | 51 viestiä | 422 lukukertaa
Mustelmann avatar
Vastannut: Fiktiivi, 06.03.2026

Euroviisut 2025

kyty avatar
Päätin jo etten tänä vuonna seuraa enää aktiivisesti Euroviisuja, mutta sen verran möngin sanomaan että olen melko varma että KAJ saa tänä vuonna paljon virallisia tuomariääniä vaikka onkin ns. vitsikappale. Aiemmin, jos Lordia ei lasketa, vitsikappaleet - tai mikään mikä ei kuulosta hittigeneraattorista tulleelta - eivät ole olleet ammattilaisilla suuressa huudossa vaikka yleisö onkin niistä pitänyt.

Korpeaa edelleen että mielestäni Kroatian olisi pitänyt voittaa viime vuonna, ja Käärijän sitä edellisenä... Muoks: Se pitää vielä todeta että KAJn kappale on mielestäni aika lailla hittigeneraattorikamaa jos generaattori on laitettu vitsiasetukselle, mutta selvästi siellä yritetään toisintaa huomattu suosio jota ovat saaneet kappaleet jotka eivät voi Euroviisuja voittaa. Niin että kappale on ns. "parempi".
Aulis avatar
Taisi KAJ aika lailla yllättää ruotsalaisen viisukansan.

Uskon Mellon järjestäjien hankkineen KAJ:n osallistumaan sillä ajatuksella, että se tuo kilpailuun mukaan sen kevyen hupailunumeron minkä ei ole tarkoituskaan voittaa. Näitä on mukana yleensä joka vuosi. Hommahan oli selvästi pedattu Månsille samoin kuin Loreenille pari vuotta sitten. Näin taisi luulla Måns itsekin, mitä on kaverin reaktioita nähnyt.

Mielenkiintoa KAJ tuo kyllä lisää viisuihin. Uskon, että pesee Erikan varsinkin kun näkyi olevan myös raatien mieleen jopa yllättävän paljon.

Olisihan se ihan mukava kosto ruotsalaisille Käärijän puolesta, jos Ruotsi voittaisi viisut suomalaisella "vitsiesityksellä".
kyty avatar
Hmm, asiasta tulee mielenkiintoisempi jos KAJ:n voitto olikin puhdas vahinko. No, se näkyy varmaan sitten tuomariäänissä. Paitsi jos päättävät että Ruotsin pitää saada hyvät pisteet kappaleesta huolimatta.

Ehkä voin vielä harkita viisujen katsomista. Ehkä.
17.05.2025
Aulis (9. maaliskuuta 2025)Mielenkiintoinen tämä KAJ-ilmiö muutenkin. Kysellään miksi KAJ ei ollut UMK:ssa, mutta uskon että Mello oli oikea alusta heille. UMK:ssa KAJ ei olisi varmasti menestynyt. Se olisi kuitattu vain jonain "hurrien saunapelleilynä" tms. Nyt meillä kuitenkin hypetetään sitä, miten suomalainen yhtye pesi kaikki Ruotsissa.
Samaa mieltä, että Ruotsin karsinnat ja sitä kautta viisuihin pääseminen ollut yhtyeelle varmaan paras mahdollinen reitti, tavoittaneet enemmän yleisöä kuin mitä pelkästään UMK:sta tai edes Suomea edustaessaan olisivat saaneet. "Miinuksena", että ovat jääneet paitsi kokemuksesta, kuinka osa suomalaisista olisi ilmaissut syvästi häpeävänsä heitä Suomen edustajina. Noh, eiköhän joka maasta löydy omat häpeilijänsä, toivottavasti Ruotsissakin on joku tajunnut edes vähän kauhistua, että mitähän heistä nyt ajatellaan. :D

Hauskana juttuna, että näin joulun välipäivinä unta, joka näin jälkiviisaasti oli selkeästi KAJ:n suosiota ennustanut enneuni. Tai olisi ainakin voinut olla. XD [Spoileri - klikkaa]

UMK-kappaleiden julkistuksen aikaan oli Erikan biisin nähtyäni ensimmäinen tuntemus jonkinlainen huvittunut hämmennys, että jaahas, tämä biisi me nyt sitten lähetetään Eurooppaan. :D Erikan tekemiseen on niin vahva luotto, että pidin edustuspaikkaa likipitäen varmana. Pieni varaus oli, että kunhan ei lavaesitys olisi mikään käsittämätön katastrofi, mutta onneksi ei. Valovoimainen artisti yksin lavalla erottuu tyylikkäästi edukseen, ei tarvitse taustatanssijoita tai muuta oheisohjelmaa. Nyt varsinaisella viisulavalla näytti mielestäni erityisen hienolta, kun kuvista sai käsityksen lavan ja yleisömäärän massiivisesta mittakaavasta. Uskon, että tämän työnäytteen myötä Erikalla riittää myös jatkossa kysyntää Euroopassa, varmasti saanut kosolti faneja. :)

Alkuviikosta näin unta, että Erikan esiintymisasu oli äkisti vaihdettu punaiseen iltapukuun. Joka sekin oli hänen yllään oikein edustavan näköinen, mutta tuskailin, että nythän on jo kaikki kamerakulmat ym. sovittuina ja eihän siitä mitään tule, jos käsikirjoituksen mukaan pitäisi artistin esim. liikehtiä lattianrajassa ja nyt hän sitten iltapuvussa seisookin lavalla ja kamera zoomailee miljoonille tv-katsojille jotain hänen hameenhelmojansa. ... Olen helpottunut, jos illan finaalilähetyksessä näkyy meidän edustaja tutussa nahka-asussaan. :D

Muiden maiden edustuskappaleet katsoin ennakkoon vasta alkuviikosta, jotta oli ennen semifinaaleja jotain käsitystä, mitä odottaa. Suomen ja Ruotsin lisäksi suosikkejani Liettua ja Ukraina. Irlannin karsiutuminen hieman harmitti, mielestäni se oli oikein syvällinen ja tarttuva avaruuskoirabiisi. (Pidin surullisen tarinan ja iloisen musiikin kontrastista. Lapsen mieli sepittää tarinan, jossa Laika-koiralla on kaikki hyvin, eikä viatonta luontokappaletta lähetettykään kärsimään kammottavaa kuolemaa ihmisten suurvaltakilpailun tai muun mielivallan vuoksi. "She still wonders why / But she loves to fly." Snif. :3 )

Onko teillä muilla viisuja seuraavilla suosikkeja? Tai tuleeko katsottua?
17.05.2025
Darkki avatar
En ole seurannut Euroviisuja vuosiin, mutta ajattelin tänään tehdä poikkeuksen. Onhan tilanne aika poikkeuksellinen ja mielenkiintoinen – kaksi suomalaista artistia lavalla yhtä aikaa! Kumman tahansa menestys olisi hieno juttu Suomelle.

Itse kallistun enemmän KAJ:n puolelle, koska heidän huumorinsa, pohjalainen identiteetti ja omaleimainen tyyli on ihan piristävä ruiske kisoihin. On ollut hauska nähdä, miten he ovat onnistuneet tuomaan omannäköisensä jutun näin isoon kisaan.

Erikalla on toki vahva lavaesiintyminen, mutta UMK:ssa toivoin voittoa Goldielocksille, mutta näillä mennään.
18.05.2025
Aulis avatar
Hiistu (17. toukokuuta 2025)
Irlannin karsiutuminen hieman harmitti,
Sama. Onhan biisi vähän pöhkö, mutta osui minulla aika makeasti johonkin ysärieurodance -hermoon. :D

Muuten nyt kun tulokset tiedetään, niin meni aika odotukseni mukaan. Suosikkini oli Itävalta, jonka ajattelin juryäänillä ja riittävillä yleisöäänillä mahdollisesti voittavan. Juryt äänesti vähän miten sattuu taas kerran. Lähinnä ihmettelen esim. Viron ja UK:n korkeita pistemääriä.

Suomalaisten esitykset meni hienosti. Vähän kummankin kohdalla ennakkohype loi turhia odotuksia. Sijoitukset meni aika lailla kuten ounastelin: KAJ kärjen tuntumassa ja Erika puolenvälin paremmalla puolella. Pitäisi aina muistaa, että Euroopassa on aika paljon muitakin ihmisiä äänestämässä, kuin pohjoismaisen tai sateenkaarikuplan sisällä olevat.

Erika veti upeasti, mutta minulle alusta asti biisi on ollut vähän vaikea. Pidän siitä noin kaksi ja puoli minuuttia, mutta se viimeinen kliimaksi menee vähän huutamiseksi kun pitäisi olla kunnon nostatus, missä yleisö voi laulaa mukana.