Moonlord avatar

Yksin

14.02.2015
Dyn avatar
Ajattele valtameret ja kivet
joille aalto käy, liikerata, toisto ja kosketus
Ajattele minut siellä istumassa
nousuveden saapuvan niin
yksin

Sillä minne aurinko laski
ja mistä viimeinen lento lähti ilman paluulippua
ilman korkearesoluutioista käsitystä päämäärästä tai tarkoituksesta
Siellä uppoavat alati ne, jotka yrittivät pitää kiinni
Sieltä lentävät korkeammalle sielut, jotka uskalsivat jäädä
yksin

Ja jatkaa matkaa
10.05.2015
Vehka avatar
(No niin, jospa sitten aloitan kommentointiprojektini tästä. :wink: Tai ainakin kirjoitan sen yhden kommentin.)

Olen kautta linjan tykännyt tyylistäsi kirjoittaa runoja, vaikka jotkin ovatkin menneet ohi ja toiset sitten taas uponneet paljon paremmin ja syvemmälle. Tämän suhteen en osaa sanoa, että sainko siitä kokonaan kiinni: runo itsessään ei ole kovin monimutkainen, mutta sitä ei pysty lukemaan kerralla läpi keskittymättä. Yksityiskohtiin pitää pysähtyä, että kokonaisuus hahmottuu.

Tykkäsin yksin-sanan toistosta, tämän tunnelmasta ja siitä, miten tuo yksi erilainen sana - korkearesoluutioista - katkaisee tunnelman ja pysäyttää. Lopetus oli minusta vähän hankaava, mutta se johtuu ehkä muodosta, ei niinkään ajatuksesta. Toisaalta samaan aikaan myös pidin siitä, että se irrottautuu yksittäisenä säkeenä muusta runosta ja tuntuu vähän keskeneräiseltä, irralliselta; siltä, että runo itsessään olisi jo lähtenyt jatkamaan matkaa.

Erityisesti pidin tässä runossa tuosta ekasta säkeistöstä, se oli kauniin keinuva ja tunnelmallinen ja tasapainotettu. Toisaalta kokonaisuuskin toimii hyvin ja kaikki kolme säkeistöä ovat sopivan erilaisia. Selvästi runoiluote on edelleen tallella. :smile:
10.05.2015
Dyn avatar
Jee kiitoksia kommentista (johan pääsin mafiassa valittamasta, kun ei kukaan enää kommentoi). Tämä runo syntyi lentämisestä ja lähtemisestä, joten aika 'helpoissa' teemoissa liikutaan. Ei mitään sen syvällisempää maailman tarkoituksesta tai luonteesta. :wink: