Kategoria: Velhojen ilmoitustaulu | 1 viesti | 21 lukukertaa
Linkki musiikkiin
Linkki tarinaan
Linkki musiikkiin
[color=#000000]Moi![/color]

[color=#000000]Olen tässä jo jonkin aikaa työstänyt Volcanic Carbon -nimistä omaa scifi/dystopia-projektia. Projekti lähti alun perin liikkeelle musiikista, mutta sen ympärille alkoi aika nopeasti rakentua myös oma maailma ja tarina.[/color]

[color=#000000]Viimeisen vuoden aikana homma on kasvanut sen verran, että olen julkaissut Volcanic Carbonin ensimmäisen osan englanniksi seitsemän luvun mittaisena tarinana. Sen rinnalle tein myös samannimisen darksynth/synthwave-albumin, jonka kappaleet ovat saaneet inspiraationsa tarinan tapahtumista ja maailmasta.[/color]

[color=#000000]Nyt olen kuitenkin alkanut miettiä projektia vähän eri tavalla. Haluaisin kirjoittaa tarinan uudelleen suomeksi, tällä kertaa selvästi pidempänä ja syvempänä versiona. Tarkoitus ei siis olisi vain kääntää nykyistä englanninkielistä tekstiä, vaan laajentaa henkilöhahmoja, maailmaa ja tapahtumia kunnolla romaanimaisempaan suuntaan. Olen jo aloittanut tämän version kirjoittamisen.[/color]

[color=#000000]Tässä kohtaa kaipaisin erityisesti muiden kirjoittajien ja spefistä kiinnostuneiden lukijoiden silmiä nykyiseen englanninkieliseen Part I.[/color]
[color=#000000]Minua kiinnostaisi kuulla ihan rehellisesti, millaisen vaikutelman maailma ja tarina jättävät. Herättääkö se halun tietää lisää? Tuntuuko maailmassa, hahmoissa ja asetelmassa olevan aineksia selvästi pidempään ja syvempään tarinaan? Entä mikä nykyisessä versiossa toimii ja mikä ei?[/color]
[color=#000000]En niinkään kaipaa pilkunviilausta englannin kielestä, koska seuraava versio syntyy joka tapauksessa suoraan suomeksi. Enemmän kiinnostavat tarina, henkilöt, tunnelma, maailmanrakennus ja se, mitä lukijalle jää kokonaisuudesta käteen.[/color]

[color=#000000]Olisi myös mukava tutustua muihin täällä pidempää fantasiaa tai scifiä kirjoittaviin. Olen huomannut kaipaavani oman kirjoittamisen rinnalle ihmisiä, joiden kanssa voisi välillä vaihtaa ajatuksia teksteistä, rakenteesta, maailmanrakennuksesta ja koko tästä vähän omituisesta kirjoittamisen prosessista.[/color]
[color=#000000]Jos joku innostuu lukemaan Part I, otan mielelläni vastaan myös kriittistä palautetta. Ei tarvitse tykätä. :wink:[/color]

[color=#000000]Linkki [/color][url=https://medium.com/volcanic-carbon/volcanic-carbon-chapters-i-ii-f41038ac4519?sharedUserId=jose.moilanen31]tarinaan[/url]
[color=#000000]Linkki [url=https://open.spotify.com/album/36C0QbBQM0pY7sw89ETrX3?si=IA8MPINIQIuCnOAloYQ7_g]musiikkiin[/url][/color]
Darkki
En ehtinyt vielä paneutua itse teksteihin, mutta kuuntelin musiikkia läpi. Oikein toimivaa, ambient-painotteista darksynth/synthwavea, ja ainakin musiikin perusteella projektissa on mukavan vahva oma tunnelmansa. Enkidu nousi ensimmäisellä kuuntelukerralla omaksi suosikikseni.
Kävin myös hieman vilkaisemassa projektin taustoja ja täytyy sanoa, että idea yhdistää musiikki, tarina ja visuaalinen maailma tällä tavalla on todella kiinnostava. Afterglow, Volca ja koko dystooppinen asetelma vaikuttavat siltä, että niiden ympärille on jo rakennettu varsin paljon omaa maailmaa. Täytyy yrittää löytää jossain vaiheessa aikaa myös tarinan lukemiseen. Hienoa nähdä näin kunnianhimoinen kotimainen scifi-projekti, tsemppiä jatkoon!
Tykkäykset (1): Gilgames
19.09.2026
[color=#000000][size=3][font=UICTFontTextStyleBody]Ensinnäkin valtava kiitos projektiin tutustumisesta ja kannustavista sanoista! Mukava kuulla, että musiikkikin upposi. Enkidu on muuten omastakin mielestä yksi levyn onnistuneimmista sävellyksistä. :)[/font][/size][/color]

[color=#000000][size=3][font=UICTFontTextStyleBody]Olen itsekin varsin tyytyväinen tuohon ensimmäiseen julkaisuun ja siihen, millainen kokonaisuus musiikista, tarinasta ja visuaalisesta puolesta lopulta syntyi. Näin jälkikäteen tuli vahvasti tunne, että juuri tuo tarina ja maailma ansaitsisivat osakseen enemmän rakkautta ja syventämistä, ja että niillä voisi olla jotain annettavaa myös paljon pidemmän tarinan muodossa.[/font][/size][/color]

[color=#000000][size=3][font=UICTFontTextStyleBody]Siitä siis ajatus suomenkielisestä ja huomattavasti laajemmasta versiosta oikeastaan lähti. Maailma on ehtinyt tässä välissä kasvaa aika paljon alkuperäisen Part I:n ulkopuolellekin, joten nyt tekisi mieli antaa sille kunnolla tilaa.[/font][/size][/color]

[color=#000000][size=3][font=UICTFontTextStyleBody]Kiitos vielä kun jaksoit tutustua projektiin! Ja jos jossain vaiheessa ehdit tarinankin pariin, kuulisin todella mielelläni ajatuksiasi siitä. :)[/font][/size][/color]