visitor avatar

Viimeisin kirjahankinta

31.07.2015
Mika avatar
1 kirja, 49 viestiä
MoonlordEn ole kuullut että Dark Wheelistä olisi uusia painoksia, mutta sen sijaan se on vapaasti luettavissa Ian Bellin kotisivulla (Toinen Eliten tekijöistä) tai ladattavissa eri formaateissa vaikkapa täältä.
Kas, kiitoksia! Olin tuon Bellin sivuilta toki joskus myöhemmin lukenutkin (itse kun en koskaan omistanut aitoa Eliteä, luin novellikirjasen kaverilta lainattuna), mutta tuo monen eri formaatin sivusto oli uusi tuttavuus.

Mutta harmillisesti noissa The Dark Wheelin epub ja kindle tiedostoissa näyttäisi olevan jotain vikaa, koska Amazon valittaa että tiedostoa ei voitu toimittaa Kindlelle kun yritin sitä lähettää. Se toinen novelli meni ongelmitta läpi. :sad:

PS. Ehditkö sä joskus lukemaan noita ostoksiasi? :smile:
31.07.2015
1006 kirjaa, 2038 viestiä
Kindleä en pääse testaamaan mutta epub oli ihan kunnossa. Aukesi ongelmitta SumatraPdf ohjelmalla mitä minä käytän noiden lukemiseen (tietokoneella, tablettia kun en omista).

Heikkoa tekee lukemisen kanssa. Filmit, tv-sarjat ja viimeaikoina varsinkin animen katselu vie niin paljon aikaa, ettei sitä tahdo riittää kunnolla lukemiseen.

Olenkin enemmän keräilijä kuin lukija ja saan nautintoa siitä että saan kokoelmani puutteita täydennettyä. Tällä hetkellä omistamistani 2871 kirjasta 1368 on lukematta. Aika paljon on toki sellaisia jotka on tullut selailtua läpi, esim. juuri noiden taidekirjojen tapaiset ja muut lähdeteokset mitä ei ole aikomustakaan lukea alusta loppuun asti kokonaan.
06.08.2015
Mustelmann avatar
SuicideGirls: Geekology

Useimmat varmaankin tietävät, mikä tämä verkkoyhteisö on, joten ei siitä enempää. Kovakantinen ja jämäkkätekoinen kirja esittelee laajan joukon sivuston malleja ja kuten nimi vihjaa, teemana on nörttiys, nörttikulttuuri ja tietenkin niiden eroottinen ulottuvuus. Jokainen aukeama esittelee yhden tytön ja kuvamatskun lisäksi mukana on myös lyhyitä tekstipätkiä, joissa tytöt kertovat jotain itsestään ja suhtautumisestaan nörttiyteen. Kaunis ja jopa taiteellinen kirja, joka jääköön olohuoneen pöydälle potentiaaliseksi keskustelunavaajaksi.
Lexei avatar
Mary Shelley : Frankenstein

Tämä klassikko sattui viimeisimmällä kirpputorikierroksella silmään, pitihän se ostaa hyllyä koristamaan neljällä eurolla. En ole koskaan edes lukenut alkuperäistä Frankensteinin tarinaa, vaikka onkin käväissyt joskus mielessä.
Karajishi avatar
Maggie Stiefvater - Viettelys

Kyseinen kirjahan on ilmestynyt jo jokunen aika sitten, mutta vasta nyt itse saan aikaiseksi lukea tämän. Lainasin kirjan aluksi kirjastosta, mutta silloin minulla oli niin paljon muutakin tekemistä niin palautuspäivä tuli vastaan, kun olin saanut kirjasta luettua hurjat 30 sivua. Sitten satuin poikkeamaan suomalaisessa kirjakaupassa ja Viettelys oli siellä tarjouksessa vain 10€ niin pakkohan se oli haalia omaan kirjahyllyyni!

J.R.Ward - Lover Avenged

Suomeksi siis Koston Rakastaja ja englanninkielinen nimi johtuen siitä, että ostin kirjan englannin kielellä, sillä inhoan suomalaisia käännösvirheitä, joita näissä kirjoissa riittää!Pidän kovasti J.R.Wardin kirjoista, mutta koska olen hieman hidas lukija niin koin parhaaksi ostaa tämän kirjan ihan itselleni niin sen saa sitten lukea kun itse haluaa.

J.R.Ward - Lover Mine

Eli jälleen ostin kirjan englanniksi ja suomenkielinen nimi on Minun Rakastajani ja samaa Rakastaja -sarjaa kuin edellinenkin.
1006 kirjaa, 2038 viestiä
Vietin viikonlopun Oulussa sukuloimassa ja piti kiertää läpi keskustan antivkariaatit joita löytyi 4 kpl. Paristakin paikasta löytyi täysi repullinen (jonka sai onneksi käydä välillä tyhjentämässä autoon).

Rahaa meni n. 300 euroa ja kirjoja tuli lisää 33 kpl (+1 joka olikin jo ennestään).

Spefiä:
Reijo Hahtokari - Joonas ja seikkailu metsienmaassa
Stuart Hill - Jäämaan kronikka 2 - Tulimiekka
Lene Kaaberbol - Näkijä 3 - Käärmeen lahja
Anu Holopainen - Boreaksen lapset 2-3
Rauno Toivonen - Vaara uhkaa Marsista (1949)
Pentti Huhtala - Jupiterin valloittajat (1957)
Otti Willi Gail - Hans Hardtin matka kuuhun (1928)
J.J. Kero - Avaruuksien vaara (1955)

Merisotaa:
Eino Pukkila - Taisteluhälytys
Hammond Innes - HMS Medusa
Brian Callison - Väärän lipun alla, Petturien laiva ja Maltan kaappari (nämä kolme tulikin luettua heti kun oli sopivat hellekelit Välimeren ja Etelä-Atlantin taistelukuvausten lukemiseen.

+ muutama muu kirja. Sen lisäksi matkalla tuli vastaan numismaattinen kauppa ja ostin 100 eurolla vanhoja suomalaisia hopeakolikoita.
Nylkky avatar
Wayward Pines 1&2 osa oli paikallisessa S-kaupassa hintaan 10 e. Oli kohtuutonta jättää kaupaan kun se niin huhuili mua
haplotus avatar
Muutaman kirja- ja sarjakuvahankinnan olen tehnyt viikon sisään. Onneksi myös pari juttua on lähtenyt hyllystä, esimerkiksi viimeiset Aku Ankka -lehteni möin Facebookin kautta.

Mutta ne hankinnat ovat seuraavanlaiset:

Appleseed 1-2 (Masamune Shirow, japaninkielisiä)
Kaukaiset kaiut (Robert Holdstock, suomeksi)
Velveteen & Mandala (Jiro Matsumoto, englanniksi)
Viimeinen haltia (Silvana de Meri, suomeksi)

Kaikki muut löydetty parin eri kirjaston kierrätyshyllystä, paitsi Velveteen & Mandala, jonka ostin Fantasiapeleistä reilulla kahdellatoista eurolla. Kaikki löydöt ovat oikeinkin mieleeni, mutta ehkä nostaisin noista tämän ostetun lisäksi esille Viimeisen haltian, sillä se on kirja jota tuskin tulisin koskaan lukemaan jos se ei olisi omassa hyllyssä.

Lisäksi enää yksi leima Fantasiapelien leimakorttiin ja saan kympin alennuksen jostain mangahankinnasta. Sitä ei toki passaa miettiä, paljonko leimojen hankkiminen on maksanut, kun yhden leiman saa aina kun ostosten hinta ylittää uuden kymmenluvun.

Joskus pitäisi myös tsekata Oulun uusi liike Turun sarjakuvakauppa, joka avasi ovensa täällä viime lauantaina. Eiköhän sinnekin euroja tule tippumaan.
Skie avatar
Motivaatio kirjojen ostoon on viime aikoina laskenut, koska en tunnu saavani luettua niitä vähiä kirjaston lainojakaan. Heräteostoksena Suomalaisesta mukaan tarttui kuitenkin Steph Swainstonin Aika on lahjoista suurin, koska hintaa oli vain 2,95. Tosin juonen ymmärryksen kannalta olisi varmaan näppärämpää, jos olisi lukenut trilogian ensimmäisen osan...

Elisa Kirjasta olen tässä puolen vuoden sisään ostanut pari teosta e-readeriin: Jussi Valtosen He eivät tiedä mitä tekevät ja Khaled Hosseinin Ja vuoret kaikuivat. Valtosen teos oli pitkästä aikaa jollain tasolla kiinnostavan kuuloinen Finlandia-voittaja, ja Hossein taas on yksi suosikkikirjailijoitani. Toivotaan, että molemmat kirjat tulee luettua ennen vuodenvaihdetta.
11.08.2015
Amondae avatar
Löysin tässä kesän aikana kaksi uutta tv-sarjaa (toinen ihan uusi ja toinen uusi vaan minulle) eli kyseessä siis Castle ja Zoo. Ja lukijaihmisenä olihan se sitten pakko hankkia kirjatkin.

Viime viikolla siis tuli adlibriksestä seuraavat opukset:
James Patterson - Zoo, 7,40 €
Richard Castle - Heat Wave, 10,10 €

Jos on kukaan Castlea kattonu, niin noi kirjat on mun mielestä kyllä ihan älyttömän vinkeä juttu! Yritin sitä oikeaa kirjailijaakin netistä metsästää, mutta ilmeisesti sitä ei vaan ole paljastettu :)
14.08.2015
FreakyMike avatar
Paikallisen kirjaston aulassa on pieni hylly mihin ihmiset voivat jättää joutilaita kirjojaan. Siellä on tullut vastaan usein kaikkea mielenkiintoista, joten yritän vilkaista hyllyn läpi vähintään kerran kuussa.

Tänään sieltä tarttui mukaan Shikibu Murasakin "Genjin tarina" novellisarjan neljä suomennettua osaa: Kirsikankukkajuhla, Tuuli männyssä, Pilviverho & Luumupuun oksa sekä Kaija Österlundin kolme historiallista lasten/nuortenkirjaa. Risto pronssikaudessa, Risto saapuu rautakauteen & Risto ja viikingit.
Pronssikautta esittelevässä osassa oli kivana lisäbonuksena myös Björn Landströmin upea kuvitus.

Olen keräillyt jo pitkään suomen muinaishistoriaa käsitteleviä teoksia ja ei ole mitään väliä onko kyseessä vaikka joku tietokirja, historiallinen romaani tai lasten kuvakirja. Kaikki kelpaa, kunhan aihe on vain oikea. :lol:
Österlundin sarjassa ilmestyi 70-luvulla myös yksi kivikautta käsittelevä osa, joten pitänee etsiä sekin myöhemmin vaikka divarista..
17.08.2015
Wicked-Willie avatar
Ruokatauon aikana satuin kulkemaan Hesassa Rosebudin myymälän ohi ja kurvasin katselemaan löytyisikö mitään. Löytyihän sieltä seuraavat:

Alas (J. Pekka Mäkelä)
Rautakalan kaupunki (Simon Ings)
Kuolemattomien kaarti (Steph Swainston)
Rauhansota (Vernor Vinge)

Kaikki olivat vitosen kipaleelta, joten ihan sopuhintaan sai taas kirjahyllyyn täytettä. Kotona huomasin lukeneeni tuon Rautakalan kaupungin ja antaneeni sille kokonaiset 2 tähteä, ja muistinkin sitten mokoman kirjan olleen melkoinen pettymys. No, nyt se saa joskus uuden tilaisuuden.
23.08.2015
Wicked-Willie avatar
Huuto.netistä ostin Lordi Kultaisen 2. ja 3. osan.

Ostohetkellä kuvittelin jostain syystä ostavani 1. ja 2. osan, joten nyt minulla on kaksin kappalein tuota viimeistä osaa ensimmäisen uupuessa edelleenkin. Kyllähän tuosta ylimääräisestä eroon pääsee varmasti...
30.08.2015
Morgan Blood avatar
Hermeetikko (osat 1-3)
Ilmojen sotaherra (Michael Moorcock )

Hermeetikot ostin koska moinen materiaali huvittaa ja kiehtoo minua. Diggailen uskomusten, esoterian ja salatieteiden lueskelusta ihan kulttuuriantropologisen uteliaisuuteni vuoksi.

Ilmojen sotaherra taas tuli paikkaamaan kevyen fantasian puutetta hyllystämme. Ensimmäinen osa vaikuttaa sen verran hauskalta materiaalilta, että eiköhän nuo loputkin tule ostettua vaikka pehmeäkantisia yleensä välttelen. Hyvää matkalukemista.
06.09.2015
Nylkky avatar
Tuli aloitettua Terry Pratchettien hankkiminen englanniksi Mort maksoi 3 e turun akateemisessa joten tuli matkalla mukaan.

Samalla ostin ainoan Vareksen joka minulta puuttui.
07.09.2015
FreakyMike avatar
Edellisen viestini jälkeen on löytynyt Boris Hurtan "Lumen tuloa ei voi estää" ilmaiseksi Parikkalan kierrätyskeskuksen poistolaatikosta. Käväisin reilu viikko sitten myös Rautjärven asemanseudun kylämessuilla ja huomasin yhdessä pöydässä Vuoksenniskan Infon alennuskirjoja myynnissä, joten ostin tämmöiset 2 euroa kappale.

Clive Barker: Kaikennielevä keskiyö (Abarat 3)
Bram Stoker: Draculan vieras ja muita kauhukertomuksia

Olin tämän viikonlopun pääkaupunkiseudulla Pukkisaaren muinaismarkkinoilla ja Kampin suomalaisesta kirjakaupasta tarttui mukaan myös Bernard Cornwellin Pakanavaltias 11,95 eurolla. Aihe olisi sopinut täydellisesti muinaismarkkinoiden henkeen, mutta ei siellä sateen keskellä ja sähkövalojen ulottumattomissa voinut edes lukea melkein mitään.
Ei käynyt yhtään kateeksi Salakirjojen Hällströmiä ja Osuuskumman Juha Jyrkästä, joiden myyntituotteet käpristyivät melkein silmissä lauantain aikana.. :huh:
14.09.2015
Nylkky avatar
Lentokentält tuli ostettua Slashi elämäkerta. Mukavaa kisareissu lukemist.

Muok. Samalla löysin Terry Prathcettin Mortin
Muokannut Nylkky (17.09.2015)
23.09.2015
Johanna avatar
Kävin tuossa Vantaan Tammiston uudessa Kontissa (tai olen jo käynyt kolme kertaa siellä..). Sieltä löytyivät Maite Carranza Jäänvaltakunta sekä Odin kirous, molemmat 3€uroa/kpl. Margaret Weis & Tracy Hickman Haltioiden tähti 3€uroa, Susan Krinard Pimeä kuu 1€uro ja useita mangoja mm. Karinia ja Vampire Knigtia (joista melkein puolet löytyi jo kotoa lukemattomat kirjat pinosta..).

Uffista R.A.Salvatore Kristallisaauva ja Hopeavirrat 2€uroa/kpl -aalennus.

Kirjatorilta Harry Potter Legenda 20€uroa ja Diana Gabaldon Tulivana-neljä matkantekijä kertomusta 5€uroa.

Kampin ilmaisesta kirjahyllystä löytyi sopivasti englanniksi Charles Dickens Oliver Twist (englannin kurssilla pitää lukea yksi englannin kielinen kirja ja tämä sattui vielä olemaan suositus listalla) sekä Christian Jacq Tietäjänainen.
29.09.2015
Emelie avatar
Vaika olenkin kirjanostokiellossa, en voinut vastustaa Ranskassa sarjakuvakaupassa käydessäni Jeff Lemiren Sweet Tooth -sarjan ekan albumin ostoa. Olen monta kertaa katsellut näitä kirjastossa, mutta en ole lainannut. Kaupan työntekijäkin suositteli tätä, joten päätin ostaa ja tukea samalla kauppaa (ja nimenomaan kaupan englannin kielisten sarjakuvien osastoa).
29.09.2015
poistettu avatar
Franz Kafka - Kootut kertomukset

En ole vielä kerennyt edes aloittamaan, mutta koska kyseessä on lempikirjailijani, varmasti tykkään..
01.10.2015
HourglassEyes avatar
Kirppislöytö: Avalonin usvat 1 1€, jos löytäisi vaikka messuilta sitten edullisesti 2 osan; en ole tähän kirjaan aiemmin tutustunut, mutta kun täällä siihen törmää ajoittain niin uteliaisuus voitti...

Suomiksenn kantispäiviltä

Nora Roberts: Black Magic (Cousins O'Dwyer#3), Veronica Roth: Insurgent, Daniel Rydén: Maailmassa on virhe ja kaverin likalle Erin Hunter: Eclipse (Power of three#4)
01.10.2015
Skie avatar
Selvästi joulu-keskustelun lukeminen vaikutti minuun vähän turhan paljon, koska Adlibriksen mainoksen vuoksi päädyin tilaamaan pari joululahjakirjaa:

Ville Haapasalo: Et muuten tätäkään usko...
Marie Kondo: KonMari

Molemmilla oli hintaa 10 euroa.
02.10.2015
Nylkky avatar
Jupelta tuli ostettua pari kirjaa:

R.A. Salvatore

Reginan laulu

Brian Jacques
Redwallin taru 1.

Iso kiitos Jupelle!

Samalla vietettiin tässä kaveri porukalla iltaa ja yks vaan puhu et jos haluun niin voin kattoo hänen kirjansa ja ottaa minkä haluaa ennen kuin vie kirpparille. Syynä vie liikaa tilaa(en ymmärrä)

Yks kirja tarttu mukaan.

Locke Lamoran Valheet hinnaks pyysi et munkki kahvit pyynikintornilt. Joten oli pakko ostaa tämä kun sai syyn mennä Pyynikintornille munkki kahville
16.10.2015
Kuura avatar
Pitkään pystyinkin sinnittelemään ostamatta yhtään kirjaa, mutta tänään sorruin. Kirppiskierrokselta mukaan tarttui:

Bernard Cornwell - Excalibur (pokkari) 1e
Stephenie Meyer - Houkutus (kovakantinen) 2e
Mark Helprin - Talvinen tarina (pokkari) 3,5e
Sammon salaisuus ja muita Don Rosan parhaita 3e

Niin, ja jokin aika sitten tyhjensin mummuni kirjahyllyä. Mukaani tarttui keitto- ym. kirjojen lisäksi:

Alexandre Dumas - Monte-Criston Kreivi (kolmas painos, vuodelta 1949)
Homeros - Ilias (kolmas painos, vuodelta 1948)
Kalevala (vuoden 1951 painos)
17.10.2015
Epeli_88 avatar
walking dead compendium 3

Hankinta ei ehkä ole oikea ilmaus. Tilaus on ollut sisällä pari viikkoa, mutta toimituksesta ei vielä tietoakaan.