Vastannut: kirill potemkin, 22.04.2026
Vastannut: Mustelmann, 19.04.2026
Viimeisin kirjahankinta
30.05.2017
Wicked-Willie
Tänään löysin Riihimäen Femmatorilta neljä kirjaa, yhteishinnaltaan 2 euroa 60 senttiä. Iain Banksin Muista Flebasta, Andy McNabin Bravo kaksi nolla ja Philip Pullmanin Kultainen kompassi olivat ostoslistalla, neljäntenä oli vanha Velhovuoren aarre, joka on pieni kirjamuotoinen seikkailupeli.
30.05.2017
Mustelmann
Viime kirjakauppakäynniltä:
Lee Bermejo, Matt Hollingsworth - Suiciders, kirja 1
Muistin, että minulla on Lovecraft-kokoelmien neljä ekaa osaa, joten valitsin hyllystä tuon viidennen. Huomasin vasta kotona, että niitä olikin vain kolme. Olisi pitänyt ostaa se neljäskin.
Viime kirjakauppakäynniltä:

02.06.2017
FreakyMike
Tuossa jotain viimeisimpiä ostoksiani huutonetistä yms.
Rosinski & Van-Hamme: Chninkel ja suuri voima 3,80
Tuossa jotain viimeisimpiä ostoksiani huutonetistä yms.

KiLLPaTRiCK
Joku muukin täällä lukee Foresteria:) Vieläkin hyllyssä, kun tuli joskus 80 ja 90-luvulla ostettua kaikki Hornblowerit.
Vilkaise päälle vielä Alexander Kentin(Douglas Reemanin salanimi) Bolitho kirjat.
HourglassEyes
Hornblowerit on loistavia. Oma kokoelma vielä epätäydellinen...
Hornblowerit on loistavia. Oma kokoelma vielä epätäydellinen...
FreakyMike
En ole itse asiassa lukenut vielä yhtään Hornbloweria, mutta se yksi vanha leffa oli tuttu jo ennestään ja sarjaa on verrattu Patrick O'Brianin kirjoihin joista olen tykännyt, joten ostin nuo pois kun tulivat halvalla vastaan huutonetissä ja samalla myyjällä oli muitakin kirjoja mistä olin kiinnostunut. Saarronmurtajakin oli kunnosta päätellen ihan lukematon kappale mikä on tosi harvinaista 1951 painetulle pokkarille.
Heh.. Historiallisten romaanien kappalemäärä taitaa mennä kohta jo ohi kaikista scifi, fantasia ja kauhukirjoistani.

Kokoelmissani on jo jonkun verran myös muitakin perinteisiä meriseikkailuja esimerkiksi Frederick Marryatilta, ja jonkun verran yksittäisiä aiheeseen liittyviä teoksia, mutta lukujononi on kasvanut jo niin suureksi, että ehdin niihin saakka luultavasti vasta vuosien päästä. Bolitho kirjojakin on suomennettu näköjään niin vähän, että pitää kai etsiä nekin joskus vielä omaan hyllyyn. :tongue:
05.06.2017
KiLLPaTRiCK
Ei varmaan tarvitse muistuttaa, että lue oikeassa järjestyksessä.
Alkaen Upseerikokelas Hornblowerista.
TV-sarjakin on tullut hommattu kahteen kertaan. Ensin DVD:nä yksitellen sitä mukaa kuin ilmestyivät ja sitten Bluraynä lopulta Saksasta kaikki kahdeksan osaa. Ei se tietysti kirjoille pärjää, sillä onhan mahdotonta kuvata uskottavasti meritaisteluita tai edes elämää laivalla, kun ei näyttelijöistä ole merimiehiksi.
Alkaen Upseerikokelas Hornblowerista.
Ei varmaan tarvitse muistuttaa, että lue oikeassa järjestyksessä.
08.06.2017
Nylkky
Tuli poikettua pitkästä aikaa kirjakaupassa. Mukaan tarttui
Reijo Mäki: Kakolan Kalpea
- Reijo Mäen "Aurajoki" sarja jatkuu jälleen uuren Vareksen kanssa. Tästä alkaa kotimaan dekkari kesä! Nyt vaan Remestä orotellessa :)
Richard Lee Byers: Ryöväri
- Forgotten Realmsin täydellistä kokoelmaa hakemassa. Maailmanjaosta puuttuvat enää Jumalsyntyinen ja Vastustaja.
Tuli poikettua pitkästä aikaa kirjakaupassa. Mukaan tarttui

20.06.2017
Jussi
Kävin viime viikolla SPR:n Kontissa ja ostin kaksi kirjaa. Dan Simmonsin Hyperion lähti hyväkuntoisena pokkarina 1,50 eurolla. En ole saanut aikaiseksi tämän scifiklassikon aloittamista, ehkä sitten nyt.
Toinen ostokseni oli J.R.R. Tolkienin Taru sormusten herrasta pehmytkantisena yhteisniteenä. Omistan yhteispainoksen ennestään kovakantisena, mutta kun hinta oli vain 2,50 euroa, en malttanut olla ostamatta... Tämäkin käytetty kirja on erittäin hyväkuntoinen, ja karttaa ei ole revitty irti. Kyseessä on elokuvakannella varustettu laitos vuodelta 2001.

Vierailin tänään Joensuussa pienessä sivukirjastossa, jossa jaettiin ilmaiseksi poistokirjoja. Mukaani tarttui mm. Iain M. Banksin Pelaaja. Olen romaanin lukenut kertaalleen.

Kävin viime viikolla SPR:n Kontissa ja ostin kaksi kirjaa. Dan Simmonsin [i]Hyperion[/i] lähti hyväkuntoisena pokkarina 1,50 eurolla. En ole saanut aikaiseksi tämän scifiklassikon aloittamista, ehkä sitten nyt.

Toinen ostokseni oli J.R.R. Tolkienin [i]Taru sormusten herrasta[/i] pehmytkantisena yhteisniteenä. Omistan yhteispainoksen ennestään kovakantisena, mutta kun hinta oli vain 2,50 euroa, en malttanut olla ostamatta... Tämäkin käytetty kirja on erittäin hyväkuntoinen, ja karttaa ei ole revitty irti. Kyseessä on elokuvakannella varustettu laitos vuodelta 2001.

[img size=250]https://pics.librarything.com/picsizes/fd/fe/fdfe05e657cd087597565656851444341587343.jpg[/img]

Vierailin tänään Joensuussa pienessä sivukirjastossa, jossa jaettiin ilmaiseksi poistokirjoja. Mukaani tarttui mm. Iain M. Banksin [i]Pelaaja[/i]. Olen romaanin lukenut kertaalleen.
21.06.2017
NoctilucA
Jenna Kostetin Pikimusta, sysipimeä.
Kostetin kaksi edellistä olivat ihan mainioita, joten pitäähän se kolmaskin lukea.
Jenna Kostetin Pikimusta, sysipimeä.

22.06.2017
Moonlord
1006 kirjaa, 2038 viestiä
Visiitti paikalliseen kirjakauppaan ja näppeihin tarttui ennestään tuntematon kirja, Juhana Säde - Maattomat kuninkaat, joka kertoo viikinkiajan suomesta. Päähenkilönä naima- ja turkiskaupoilla rikastunut mies, joka haikailee kotiseudun kuninkuudesta, mutta kohtalo vie miehen Idäntielle missä hän vaeltaa Birkan kuninkaan kanssa.
22.06.2017
Nylkky
Kävin Tiiriön Kirjapörssissä kun palailin espoosta eilen. Matkalla tarttui kaks kirjaa josta toisesta yllätyin
Jules Verne: Maasta kuuhun 5 €
-Rakastan Vernen kirjoja joten ostin tämän vain nauttiakseni.
J.R.R. Tolkien: Hurinin Lasten Tarina 15 €
Jules Verne: Maasta kuuhun 5 €
-Rakastan Vernen kirjoja joten ostin tämän vain nauttiakseni.
J.R.R. Tolkien: Hurinin Lasten Tarina 15 €

Jules Verne: Maasta kuuhun 5 € -Rakastan Vernen kirjoja joten ostin tämän vain nauttiakseni.

J.R.R. Tolkien: Hurinin Lasten Tarina 15 € -Tätä oon etsinyt ja nyt löysin sen vahingossa. Varmaan myyjää nauratti kun juoksin kaupan läpi kun näin kirjan nuorten hyllyssä.
23.06.2017
Jussi
Tilasin tänään Adlibriksestä Tad Williamsin uutuuden The Witchwood Crown. Tämä on siis jatkoa Tarulle kolmesta miekasta. Firmalla on menossa juhannuskampanja, jonka aikana kaikista kirjoista saa 15 prosentin alennuksen. Hinnaksi romaanille tuli vain 14 euroa, eikä toimitusmaksua peritä. Kyseessä on isokokoinen nidottu laitos eli "trade paperback" – sivumäärän pitäisi olla yli 700.
Tilasin tänään [url=https://www.adlibris.com/fi/kirja/witchwood-crown-9781473603219]Adlibriksestä[/url] Tad Williamsin uutuuden [i]The Witchwood Crown[/i]. Tämä on siis jatkoa [i]Tarulle kolmesta miekasta[/i]. Firmalla on menossa juhannuskampanja, jonka aikana kaikista kirjoista saa 15 prosentin alennuksen. Hinnaksi romaanille tuli vain 14 euroa, eikä toimitusmaksua peritä. Kyseessä on isokokoinen nidottu laitos eli "trade paperback" – sivumäärän pitäisi olla yli 700.
03.07.2017
Skie
Guy Gavriel Kay: Tigana (kahtena niteenä)
Kumpaakaan en ole koskaan lukenut, mutta bongattuani ne en voinut niitä sinnekään jättää.
Guy Gavriel Kay: Tigana (kahtena niteenä)

Frank Herbert: [i]Dyyni[/i] (kolmena niteenä)
Guy Gavriel Kay: [i]Tigana[/i] (kahtena niteenä)

03.07.2017
PercyJacksonfani
Viimeisin kirjahankinta taisi olla Rick Riordanin Thorin vasara toukokuun keskivaiheilla. Tuli hommattua Suomalaisesta nimipäivälahjaksi saadulla 25:llä eurolla. Siitä on kyllä hieman aikaa, mutta sen jälkeen en muista muita kirjoja hankkineeni.
Seuraavana hankintalistalla Riordanin Vaiennut Oraakkeli

Seuraavana hankintalistalla Riordanin Vaiennut Oraakkeli
Viimeisin kirjahankinta taisi olla Rick Riordanin [i]Thorin vasara[/i] toukokuun keskivaiheilla. Tuli hommattua Suomalaisesta nimipäivälahjaksi saadulla 25:llä eurolla. Siitä on kyllä hieman aikaa, mutta sen jälkeen en muista muita kirjoja hankkineeni.
Seuraavana hankintalistalla Riordanin [i]Vaiennut Oraakkeli[/i] :wink: :wub: :heart:
04.07.2017
SkieOuto elämänmittainen tarve pelastaa fantasiakirjoja kirjaston poistolaarista jatkuu:Nämä ovat oikeasti tosi hyviä kirjoja, hyvä löytö! Dyyni on scifiklassikko, jonka itse luin teininä, mutta ei silloin tuntunut lainkaan liian vanhalta. Maailma on kyllä hyvin fantasiamainen, joten se saattaa auttaa. Tigana taas on minusta Kayn paras kirja (suomennettu tosiaan jostain syytä kahtena kappaleena), aikuisille sopivaa viihdyttävää fantasiaa.
Guy Gavriel Kay: Tigana (kahtena niteenä)
[quote="Skie" post=53568]Outo elämänmittainen tarve pelastaa fantasiakirjoja kirjaston poistolaarista jatkuu:

Frank Herbert: [i]Dyyni[/i] (kolmena niteenä)
Guy Gavriel Kay: [i]Tigana[/i] (kahtena niteenä)
[/quote]

07.07.2017
FreakyMike
Yksi vanha koulukaveri vieraili kahden 7-10 vuotiaan tyttärensä kanssa luonani ehkä noin kolmisen viikkoa sitten ja kun oltiin muisteltu kaikkia vanhoja juttuja pari tuntia, niin tytöillä alkoi olla jo tylsää joten etsin heille viihdykkeeksi vanhan view-master laitteeni ja laatikollisen kiekkoja mihin en ollut varmaan koskenutkaan noin 20 vuoteen.
Kävin niitä sitten samana iltana itsekin tarkemmin läpi ja lapsuudenaikainen innostukseni palasi rytinällä takaisin. Ne 80-90 luvulla saadut reilu 30 kuvakiekkoa oli katsottu aika nopeasti läpi joten otin selvää, että mistä löytyisi helposti lisää kivoja view-master kiekkoja ja ainakin huutonetissä oli jonkun verran, mutta antikvariaatti.net sivulla näytti olevan jo paljon enemmänkin kiekkoja tai kokonaisia kiekkosettejäkin myynnissä ehkä noin viidellä eri kauppiaalla.
Olen ostanut sen jälkeen jo reilu parisenkymmentä erilaista kiekkoa, mutta useimmat eivät kuitenkaan liity mitenkään scifiin, fantasiaan tai kirjallisuusaiheisiin, joten en viitsi mainita tässä muita view-master hankintojani, kuin Jules Vernen "20,000 leagues under the sea" kirjan ja Disneyn "Peter Pan" elokuvan pohjalta tehdyt kiekkosetit, missä kuvatkin oli toteutettu yksityiskohtaisten vahapienoismallien avulla. Tykkään nykyisin eniten juuri siitä vanhan ajan diodraama-tyylistä verrattuna vaikka johonkin tavanomaisempiin tekniikkaan, missä kiekon kuvat ovat vain suoraan jostakin piirroselokuvan ruuduista kopioituja näkymiä.
Samalla kun olen etsiskellyt huutonetistä ja antikvariaattinetistä kuvakiekkoja, niin silmiin osui myös monia erilaisia kirjojakin, joten tässä kaikki uudet kirjahankintani noin kuukauden ajalta. En valitettavasti pääse tänä kesänä suokkimiittiin ja sitä edeltävälle perinteiselle divarikierrokselleni, joten olen sen takia uskaltanut törsätä vähän normaalia enemmän myös noissa nettidivareissakin. (Muutamia yksittäisiä kirjoja tuli myös paikallisilta kirpputoreilta ja listassa on myös kaksi Adlibriksen juhannusalesta hankittua Junji Ito mangaa ja kaksi Osuuskumman nettikaupasta ostettua pokkaria, mutta kaikki muut ovat huuto/antikvariaattinetistä.)
Novellikoelmat:
Tietokirjat ja lasten kuvateokset:
Tammen kultaiset kirjat 66 - Kaikkein kultaisin kirja
Ikiomat kultaiset eläinkirjani (yhteisnide näistä: Pikku Viu-Viu / Kalle Kani / Atte Ankka ja hänen ystävänsä / Kapu karvakorva / Kisu killisilmä)
Ikiomat kultaiset matkakirjani (Jere Jarruvaunu / Lassi lentäjä / Hauska automatka / Riston laivamatka / Junalla Timbuktuun)
Ikiomat kultaiset kirjani 4 (Mikä minusta tulee / Antti autotehtaassa / Neljä pientä kissanpoikaa / Nukke ja minä / Pieni harmaa aasi)
Heh.. En ole keräillyt aikaisemmin Tammen kultaista sarjaa, mutta yksi antikvariaattinetin myyjä oli ottanut paljon valokuvia kirjojen sisältäkin, joten niitä selatessa oli tosi nostalgista törmätä moneen semmoiseen kuvaan mitä olin nähnyt viimeksi kai joskus 80-luvulla. Etenkin kaikkein kultaisimman kirjan kuvitus herätti aivan mahtavia muistoja ja oli suorastaan ihmeellistä, että miten paljon kaikkia tiettyjä yksityiskohtia oli jäänyt kummittelemaan mieleen ja miten nopeasti muistikuvat palasivat takaisin kirjan sivuja selatessa.
Silloin kun olin noin 10 vuotias niin lähes kaikki ne lapsuusajan kuvakirjat tuli lahjoitettua pois sukulaisten tai tuttavaperheiden lapsille ja olen nyt päättänyt kerätä ne takaisin, kun vielä joten kuten muistan yksittäisten kirjojen kansikuvia tai nimiä. En edes tiennyt aikaisemmin, että tammen kultaisista on tehty tuommoisia kokomaapainoksiakin, joten on ihan kätevää kun kaikkia ei tarvinnut etsiä yksitellen.
Noissa tuli samalla kätevästi vähän extraakin mukana, koska meillä oli lapsuudessa muistaakseni vain tuo edellä mainittu Kaikkein kultaisin kirja, Pikku Viu-Viu, Mikä minusta tulee, Antti autotehtaassa, Jere jarruvaunu, hauska automatka, neljä pientä kissanpoikaa ja Riston laivamatka. Tunnistin ne lapsuusmuistoja blogin kansikuvaluettelosta. https://lapsuusmuistelua.vuodatus.net/lue/2014/06/lista-kaikista-tammen-kultaisista-kirjoista Pitäisi etsiä myöhemmin myös muutamia yksittäisiä Aku Ankka aiheisia kirjoja samasta sarjasta, koska niitä ei ole mukana missään yhteispainoksissa.
Junji Ito: GYO (2-in-1 Deluxe Edition)
Mezieres & Christin: Varjojen lähettiläs (Valerian ja Laureline Osa 7)
Novellikoelmat:
Tietokirjat ja lasten kuvateokset:
Junji Ito: GYO (2-in-1 Deluxe Edition)
Mezieres & Christin: Varjojen lähettiläs (Valerian ja Laureline Osa 7)
Taskukorkkari 5 / 1997

Samalla kun olen etsiskellyt huutonetistä ja antikvariaattinetistä kuvakiekkoja, niin silmiin osui myös monia erilaisia kirjojakin, joten tässä kaikki uudet kirjahankintani noin kuukauden ajalta. En valitettavasti pääse tänä kesänä suokkimiittiin ja sitä edeltävälle perinteiselle divarikierrokselleni, joten olen sen takia uskaltanut törsätä vähän normaalia enemmän myös noissa nettidivareissakin. ([i]Muutamia yksittäisiä kirjoja tuli myös paikallisilta kirpputoreilta ja listassa on myös kaksi Adlibriksen juhannusalesta hankittua Junji Ito mangaa ja kaksi Osuuskumman nettikaupasta ostettua pokkaria, mutta kaikki muut ovat huuto/antikvariaattinetistä.[/i])

[b]Novellikoelmat:[/b]

[b]Tietokirjat ja lasten kuvateokset:[/b]
Tammen kultaiset kirjat 66 - Kaikkein kultaisin kirja
Ikiomat kultaiset eläinkirjani ([i]yhteisnide näistä: Pikku Viu-Viu / Kalle Kani / Atte Ankka ja hänen ystävänsä / Kapu karvakorva / Kisu killisilmä[/i])
Ikiomat kultaiset matkakirjani ([i]Jere Jarruvaunu / Lassi lentäjä / Hauska automatka / Riston laivamatka / Junalla Timbuktuun[/i])
Ikiomat kultaiset kirjani 4 ([i]Mikä minusta tulee / Antti autotehtaassa / Neljä pientä kissanpoikaa / Nukke ja minä / Pieni harmaa aasi[/i])

Tuon yksittäisen lastenkirjan kuvitus on luultavasti suurimpia syitä siihen miksi rakastan vielä nykyisinkin antiikkiautojen, höyryveturien ja pylväiden varaan rakennettujen mökkien visuaalista tyyliä. Sivut suorastaan vilisevät sympaattisen näköisiä ajoneuvoja ja hahmoja. :grin: https://www.google.fi/search?q=margaret+wise+brown+the+friendly+book&source=lnms&tbm=isch&sa=X&ved=0ahUKEwijotWwxvXUAhWLZpoKHWc4BqQQ_AUICigB&biw=1680&bih=951

Junji Ito: GYO (2-in-1 Deluxe Edition)
Mezieres & Christin: Varjojen lähettiläs ([i]Valerian ja Laureline Osa 7[/i])
Muokannut FreakyMike (07.07.2017)
07.07.2017
Viimeisimmät kirjahankintani ovat kaksi fantasian klassikkoa:
Molemmat pehmytkantiset kirjat ostin Joensuulaisesta divarista, ja kumpikin maksoi viisi euroa. Zelaznyn yhteisnide sisältää viisi ensimmäistä Amber-kirjaa. Olen ne kertaalleen lukenut, mutta halusin silti omaan hyllyyn. Gormenghast-trilogiaan en ole saanut aikaiseksi tutustua. Ehkä nyt tapahtuu edistystä, kun omistan yhteispainoksen. Käytetyt kirjat ovat hyväkuntoisia.
- Roger Zelazny: The Chronicles of Amber
- Mervyn Peake: The Gormenghast Trilogy
Viimeisimmät kirjahankintani ovat kaksi fantasian klassikkoa:

[ul] [li]Roger Zelazny: [b]The Chronicles of Amber[/b][/li] [li]Mervyn Peake: [b]The Gormenghast Trilogy[/b][/li]
[/ul]

Molemmat pehmytkantiset kirjat ostin Joensuulaisesta divarista, ja kumpikin maksoi viisi euroa. Zelaznyn yhteisnide sisältää viisi ensimmäistä [i]Amber[/i]-kirjaa. Olen ne kertaalleen lukenut, mutta halusin silti omaan hyllyyn. [i]Gormenghast[/i]-trilogiaan en ole saanut aikaiseksi tutustua. Ehkä nyt tapahtuu edistystä, kun omistan yhteispainoksen. Käytetyt kirjat ovat hyväkuntoisia.
08.07.2017
Skie
Adlibriksella oli kirjoja alessa joten sorruin ja ostin jälleen hyllyntäytettä:
Hannu Rajaniemi: Fraktaaliruhtinas ja Kausaalienkeli
Emmi Itäranta: Kudottujen kujien kaupunki
Peter O'Donnell, Enrique Romero, Neville Colvin: Modesty Blaise - Hidas kuolema
Rajaniemeltä luin Kvanttivarkaan heti sen ilmestyttyä ja muistelisin tykänneeni. Siltä pohjalta ajattelin että ehkä saan koko trilogian luettua joskus. Itärannan esikoinen on vielä kesken yöpöydällä, mutta ajattelin varmuudeksi hankkia tämän seuraavan odottelemaan Teemestarin jälkeistä aikaa. Ja uskollisesti hommaan itselleni kaikki suomeksi ilmestyneet Modestyt aina kuin jossain eteen sattuu.
Hannu Rajaniemi: Fraktaaliruhtinas ja Kausaalienkeli
Emmi Itäranta: Kudottujen kujien kaupunki
Peter O'Donnell, Enrique Romero, Neville Colvin: Modesty Blaise - Hidas kuolema
Adlibriksella oli kirjoja alessa joten sorruin ja ostin jälleen hyllyntäytettä:

Hannu Rajaniemi: [i]Fraktaaliruhtinas[/i] ja [i]Kausaalienkeli[/i]
Emmi Itäranta: [i]Kudottujen kujien kaupunki[/i]
Peter O'Donnell, Enrique Romero, Neville Colvin: [i]Modesty Blaise - Hidas kuolema[/i]

13.07.2017
Freiwynn
[color=black] En edes muista milloin viimeksi ostin kirjan, sillä lainaan kaikki lukemani teokset kirjastosta. Asuessani vielä kotona, vanhempani ostivat minulle kirjoja, mutta itse olen elämäni aikana tietääkseni ostanut vain yhden kirjan, Matkalla Nörttiyden Ytimeen (Julie Halpern). Tosin kirjastolainojeni määrä taitaa korvata omistamieni kirjojen puutteen, sillä olen tänäkin kesänä lainannut päälle sata teosta (apua, miten tässä näin on käynyt!) [/color]
14.07.2017
Pisania
Kävin tänään Turussa suorittamassa jokavuotisen Booktorikierrokseni, mutta mitään kotiintuomisia ei sieltä valitettavasti irronnut. Yksi keräämäni sarjan osa löytyi, mutta se oli törkeän hintainen ja vielä huonokuntoinenkin. En jää suremaan, kyllä se vielä jostain kirjaston poistoista vastaan tulee. Speaking of wich, tämänkesäisiin kirjahankintoihini kuuluu pari poistolöytöä. Eka oli Peter Dickinsonin Purran maa. Muistan katselleeni sitä lapsena monta kertaa kirjastossa, mutten koskaan lainannut sitä. Nyt siitä otetaan vihdoin selko. Toinen poistohankinta oli Kaari Utrion Kun nainen hallitsi, rakasti ja vihasi, joka myös on jäänyt lapsuudesta mieleen. Äiskällä oli se joskus lainassa ja muistan selailleeni sitä, koska siinä oli kuvia historiallisista henkilöistä. En edes tajunnut mitä tulin ostaneeksi kun vasta kotona katselin kirjaa tarkemmin ja löysin kuvat Johanna Hullusta ja Filip Kauniista. Ne olivat jääneet mieleen.
Ostin myös Kirjakassista maailman arvelluttavimman "keitto"kirjan, Fingerporin ruokakirjan. Se on aivan hillitön. Lisäksi vingutin joululahjaksi saamaani Suomalaisen lahjakorttia ja tilasin Jonathan Coen What a carve up!:n. Se on eräänlainen esiosa hiljattain lukemalleni Coen Number 11:lle, johon tykästyin.
Kävin tänään Turussa suorittamassa jokavuotisen Booktorikierrokseni, mutta mitään kotiintuomisia ei sieltä valitettavasti irronnut. Yksi keräämäni sarjan osa löytyi, mutta se oli törkeän hintainen ja vielä huonokuntoinenkin. En jää suremaan, kyllä se vielä jostain kirjaston poistoista vastaan tulee. Speaking of wich, tämänkesäisiin kirjahankintoihini kuuluu pari poistolöytöä. Eka oli Peter Dickinsonin [i]Purran maa[/i]. Muistan katselleeni sitä lapsena monta kertaa kirjastossa, mutten koskaan lainannut sitä. Nyt siitä otetaan vihdoin selko. Toinen poistohankinta oli Kaari Utrion [i]Kun nainen hallitsi, rakasti ja vihasi[/i], joka myös on jäänyt lapsuudesta mieleen. Äiskällä oli se joskus lainassa ja muistan selailleeni sitä, koska siinä oli kuvia historiallisista henkilöistä. En edes tajunnut mitä tulin ostaneeksi kun vasta kotona katselin kirjaa tarkemmin ja löysin kuvat Johanna Hullusta ja Filip Kauniista. Ne olivat jääneet mieleen.

Ostin myös Kirjakassista maailman arvelluttavimman "keitto"kirjan, [i]Fingerporin ruokakirjan[/i]. Se on aivan hillitön. Lisäksi vingutin joululahjaksi saamaani Suomalaisen lahjakorttia ja tilasin Jonathan Coen [i]What a carve up![/i]:n. Se on eräänlainen esiosa hiljattain lukemalleni Coen [i]Number 11[/i]:lle, johon tykästyin.
22.07.2017
FreakyMike
Rautjärven kirjastossa oli alkuviikosta poistokirjamyyntiä, joten hain sieltä ison pinon luettavaa. (Hinnat ovat 0,50 kpl tai 10 kirjaa kahdella eurolla..) Muutama löytyi myös toissaviikon perjantaina ja tänään järjestetyiltä takakonttikirppiksiltä ja Simpeleen antiikki- ja keräily kesäpäiviltä viime viikonloppuna.
H.G. Wells: Aikakone / Maailmojen sota (Yhteisnide)
Margaret Weis & Tracy Hickman: Haltioiden tähti / Tulimeri / Käärmemaagi / Kaaoksen käsi
Novellikokoelmat:
Markku Toivonen: Ihmeitä
Tieto ja taidekirjat yms.
Alfred Kolehmainen: Suomalainen talonpoikaistalo
World of Fabergé (Shanghai Museumissa 2012 järjestettyyn näyttelyyn liittyvä 311 sivuinen kuvakirja)
Lastenkirjat ja sarjakuvat:
Novellikokoelmat:
Markku Toivonen: Ihmeitä
Tieto ja taidekirjat yms.
Lastenkirjat ja sarjakuvat:
Musta ritari ja muita Don Rosan parhaita
Rautjärven kirjastossa oli alkuviikosta poistokirjamyyntiä, joten hain sieltä ison pinon luettavaa. ([i]Hinnat ovat 0,50 kpl tai 10 kirjaa kahdella eurolla..[/i]) Muutama löytyi myös toissaviikon perjantaina ja tänään järjestetyiltä takakonttikirppiksiltä ja Simpeleen antiikki- ja keräily kesäpäiviltä viime viikonloppuna.

[b]Novellikokoelmat:[/b]

[b]Tieto ja taidekirjat yms.[/b]

[b]Lastenkirjat ja sarjakuvat:[/b]
24.07.2017
Lontoon reissulta tarttui lisäluettavaa, mun tämän vuoden teemani mukaisesti kaikki historiallisia romaaneja:
C. J. Sansom: Winter in Madrid. Sansom on yksi suosikkikirjailijoistani, erityisesti olen pitänyt hänen 1500-luvulle sijoittuvista dekkareistaan. Tämä kyseinen kirja sijoittuu 1940-luvun Espanjaan ja on saanut hyvät arviot maailmalla - sen verran hyvät, että Helmetissäkin varausjonot ovat olleet kohtuullisen pitkiä, ja päädyin ostamaan kirjan omakseni.
Elizabeth Chadwick: The Greatest Knight ja The Scarlet Lion. Ihan täysin tuntematon kirjailija mulle, mutta kuvaus pisti silmään: romantiikkaa ja ritareita 1100-luvun Englannissa. Totta kai! Mulle heti! Kirjailijan tuotanto on laaja, eivätkä nämä ole kronologisesti edes alusta, mutta käsittääkseni liittyvät kuitenkin toisiinsa. Tosin olen lukenut Gregorynikin epäkronologisesti, joten... ehkä tuo ei haittaa.
Cynthia Harrod-Eagles: The Founding. Sarjan eka osa! Historiallista romantiikkaa 1400-luvulla! Julkaistu jo 1980 - onko tämä genre voinut hyvin jo näin pitkään, miksi minä en ole kuullut siitä mitään? Englantilainen historiallinen romantiikka, täältä tullaan! (Kirja maksoi Oxfamilla 2,99 puntaa.)

[i]C. J. Sansom: Winter in Madrid.[/i] Sansom on yksi suosikkikirjailijoistani, erityisesti olen pitänyt hänen 1500-luvulle sijoittuvista dekkareistaan. Tämä kyseinen kirja sijoittuu 1940-luvun Espanjaan ja on saanut hyvät arviot maailmalla - sen verran hyvät, että Helmetissäkin varausjonot ovat olleet kohtuullisen pitkiä, ja päädyin ostamaan kirjan omakseni.

[i]Elizabeth Chadwick: The Greatest Knight [/i]ja [i]The Scarlet Lion[/i]. Ihan täysin tuntematon kirjailija mulle, mutta kuvaus pisti silmään: romantiikkaa ja ritareita 1100-luvun Englannissa. Totta kai! Mulle heti! Kirjailijan tuotanto on laaja, eivätkä nämä ole kronologisesti edes alusta, mutta käsittääkseni liittyvät kuitenkin toisiinsa. Tosin olen lukenut Gregorynikin epäkronologisesti, joten... ehkä tuo ei haittaa.

[i]Cynthia Harrod-Eagles: The Founding[/i]. Sarjan eka osa! Historiallista romantiikkaa 1400-luvulla! Julkaistu jo 1980 - onko tämä genre voinut hyvin jo näin pitkään, miksi minä en ole kuullut siitä mitään? Englantilainen historiallinen romantiikka, täältä tullaan! (Kirja maksoi Oxfamilla 2,99 puntaa.)
30.07.2017
Emelie
Yli viisi vuotta mielen perukoilla pyörinyt hankintahaave täyttyi, kun sain aikaiseksi ostaa itselleni Fullmetal Alchemist -sarjan kokonaisuudessaan. Minulla oli jo ennestään muutamia yksittäisiä osia, mutta Fantasiapeleissä käydessä huomasin siellä hyllyssä koko sarjan 3-in-1 muodossa (yhteensä 9 nidettä, 27 volumea) enkä voinut vastustaa kiusausta.
Yli viisi vuotta mielen perukoilla pyörinyt hankintahaave täyttyi, kun sain aikaiseksi ostaa itselleni [i]Fullmetal Alchemist[/i] -sarjan kokonaisuudessaan. Minulla oli jo ennestään muutamia yksittäisiä osia, mutta Fantasiapeleissä käydessä huomasin siellä hyllyssä koko sarjan 3-in-1 muodossa (yhteensä 9 nidettä, 27 volumea) enkä voinut vastustaa kiusausta.
04.08.2017
FreakyMike
Yksi kaveri on töissä Imatran kirjastossa ja kertoi ennakkoon, että siellä on koko viime viikon ajan poistokirjoja ilmaiseksi jaossa, joten kävin vilkaisemassa niitä samalla kun hoidin vähän muitakin asioita. Ehdin paikalle vasta tiistaina, joten parhaat olivat jo menneet, mutta löytyi sieltä kuitenkin ihan kunnollinen muovikassilinen etenkin tietokirjallisuutta.
Mukana myös joitakin kirpputorilöytöjä, antikvariaatti.netistä tilattuja kirjoja sekä Rosebud verkkokaupan alennusmyynnistä hankittuja sarjakuva-albumeita.
Tietokirjat:
William R. Clark: Löytöretkiä ja tutkimusmatkoja
Simo Hankaniemi: Karhumiehiä, nuolia ja biisoneita - Piirteitä tasankointiaanien metsästyskulttuurista
Alfred Kolehmainen& Veijo A. Laine: Suomalainen talonpoikaistalo
Eija Timonen: Kuu paistaa, kuollut ajaa (Suomalaisia kummitustarinoita)
Sarjakuvat:
Tietokirjat:
Alfred Kolehmainen& Veijo A. Laine: Suomalainen talonpoikaistalo
Eija Timonen: Kuu paistaa, kuollut ajaa (Suomalaisia kummitustarinoita)
Sarjakuvat:

[b]Tietokirjat:[/b]
Alfred Kolehmainen& Veijo A. Laine: Suomalainen talonpoikaistalo
Eija Timonen: Kuu paistaa, kuollut ajaa ([i]Suomalaisia kummitustarinoita[/i])

[b]Sarjakuvat:[/b]