Leirinuotio
Vastannut JennaK · 02.10.2026 · 6 viestiä · 152 lukukertaa
M: Nova 2014 -antologioita ja Spekulatiivista Turkua
17.08.2016
Välitän eteenpäin Pasin viestin Turusta. Ostakaapa hyvää kotimaista spefiä pois kuleksimasta!
Parissakin yhteydessä olen kuullut mainittavan, että TSFS ja Tutka eivät mainosta tänä vuonna ilmestyneitä kirjojaan tarpeeksi. Tämä saattaa olla tottakin, me kun olemme kuitenkin yhdistys emmekä kustantamo.
Laitan nyt kuitenkin erikseen tietoa julkaisujen tilanteesta ja markkinointihenkisen yleishihkaisun.
Syynä tähän on se, että etenkin Nova 2014 -antologian myynti on vielä kaukana siitä mitä keväällä toivottiin, ja TSFS useamman sadan euron päässä omilleen pääsystä. Yhtenä syynä tähän on ylipäätään odotettua huonompi Finncon-myynti sekä se, että kirja todennäköisesti missasi kirjastotilaukset keväällä.
Tämä vaikuttaa niihin resursseihin, jotka yhdistyksellä on laittaa loppuvuodesta ilmestyvään Nova 2015 -antologiaan, muuhun toimintaan tai vaikkapa tämän vuoden Novan palkintojen maksuun. Opetus- ja kulttuuriminiteriön päätös jättää Spin ilman tukea sai aikaan seuran budjettiin 1700 euron loven, jota tässä koetetaan paikata.
Tiedän että monet antologian ostamista suunnittelevat, jotka eivät esimerkiksi olleet Finnconissa, pohtivat että voivat napata sen itselleen Turun kirjamessuilta. Valitettavasti kirjamessujen aikaan suunnitelmien seuraavan Nova-antologian tiimoilta pitäisi olla jo pitkällä, ja niitä on nykytilanteessa hankala tehdä.
Tästä syystä esitänkin toiveen, että ne tätä lukevat jotka ovat pohtineet että voisivat Nova 2014-antologian ostaa, jos ei muuten niin kannatusmielessä, tekisivät niin ennemmin kuin myöhemmin. Antologian hinta on kymmenen euroa, ja sen tilaaminen tapahtuu lähettämällä mailia osoitteella myynti@tsfs.fi.
Myöskään Tutka eli Terrakodin varsinainen vuokranmaksaja, jolla silläkin on melkoisesti pääomaa kiinni Spekulatiivinen Turku -antologiassa, ei laittaisi pahakseen lisätilauksia. Tuokin antologia on edelleen miinuksella, mikä puolestaan vaikuttaa suoraan yhdistyksen vuoranmaksukykyyn. Muhkea 300-sivuinen opus irtoaa 20 eurolla ja tilaukset voi lähettää osoitteella kabinetti@lists.utu.fi.
Lisätietoa mainituista julkaisuista löytyy osoitteista
Markkinointihenkisin terveisin,