Mustelmann avatar
Kirjailija: Andrzej Sapkowski
Kategoria: Lukusali | 123 viestiä | 81,4 t lukukertaa
Vastannut: Mustelmann, 30.06.2026
Sivut: 1, 2, 3, 4, 5
Vaarojen taival (Ajan Pyörä #1)
Sarja: Ajan Pyörä
Kategoria: Lukusali | 3 viestiä | 31 lukukertaa
Vastannut: Freyja, 30.06.2026

Vuodenlopun jutustelu

Vanamo avatar
Hihittelen täällä ruokaisille riisiläisille ja hassuille riisulaisille. Varjokaiset puolestaan vaatisi paljon totuttelua eikä aukenisi helpolla ulkopuolisille.

Istuksin Angrodin kanssa junassa jumissa jossain Parikkalan lähistöllä. Saa nähdä milloin matka jatkuu...
The Big Bad Wolf avatar
Varjokas mun mielestä. Vaikka onhan varjo muillakin kuin risingläisillä/raisinglaisilla/riisulaisilla/riisiläisillä... Vai onko? :wink:
Diara avatar
Odottelen tässä, että iPad lopettaa synkronoinnin, että voin katsoa sieltä muutaman jakson Hart of Dixie-sarjaa ennen kuin käyn nukkumaan. Samalla tuijottelen peittoni alta näkyvää koiran häntää, joka on ainoa asia, mitä koirasta on havaittavissa, ja mietin, että raaskinko siirtää tuon söpön otuksen omaan sänkyyn vai jäisikö se nukkumaan minun kanssani. Taidan kuitenkin viedä sen omaan sänkyyn, koska koiralla on tapana nukkua ihmisen jalkojen välissä (Sade painaa 4kg joten isosta kaverista ei ole kyse), jos sattuu pääsemään samaan sänkyyn, mikä on samalla hyvin hellyyttävää, mutta myös hankaloittaa omaa nukkumista, kun asentoa ei voi oikein vaihtaa. Lopuksi voin vielä kirota tätä perheenjäseniltäni saamaa flunssaa, jonka takia vietän huomenna uudenvuodenaaton itsekseni lapsuudenkodin sohvalla, kun muu perhe on juhlimassa. Edes koirat eivät jää seurakseni, sillä ne lähtevät vanhempien mukana juhlimaan. Kerrankin, kun minulla olisi ollut hauskoja suunnitelmia, niin joudun jättämään väliin.

Mites muiden huomisen suunnitelmat?
Xariel avatar
Huomisen suunnitelmat on aika simppelit: töitä aamuyhdeksästä viiteen ja sitten ravintolaan syömään ystävän kanssa.

Töissä tulee varmasti kiirettä. Stockan herkku ja kaikki ne asiakkaat, kun huomenna on monilla juhlat, keskiviikon ruokaostokset ja vielä palkkapäiväkin. Ehkä jopa niin kiire, ettei särkeviä jalkoja ehdi miettiä? :lol:

Ravintola on sitten kaksi kärpästä yhdellä iskulla: uusi vuosi ja syntymäpäivät. Kun tammikuussa menen käymään kotona tulee varmaan juhlistettua pienimuotoisesti vielä perheenkin kanssa, mutta muuten se on aikalailla huomenna ja sitten riitti.

Tähän väliin, Iivikselle [sub]myöhästyneet[/sub] synttärionnittelut! Huomasin, mutta unohdin onnitella. Nyt korjaan tilanteen.

Ai niin, ravintola vielä. Sielläkin on takuulla hirveä jono, mutta kyllä fajita magic -perunat on sen arvoisia. Synttärit - syy täyttää pieniä mielihaluja. :cool:

Hyvää uutta vuotta teille kaikille risingläisille! (Riisiläisetkin käy.)
30.12.2013
Väli-ilmoituksena: Vastoin aloitusviestissä aiemmin sanomaani ei tämän ketjun viestejä kuulemma poisteta. Eli ei huolta, kaikkien jutut jäävät talteen. (Omia viestejään pystyy luonnollisesti kukin itse muokkaamaan ja poistamaan, jos niikseen tahtoo.)
kyty avatar
Huomiselle ei ole pahemmin suunnitelmia, en ole ns. juhlinut uutta vuotta vuosiin... ellei sitten telkkarin katsomista lasketa? Hyvä kirja ja syötävää, eihän siihen muuta tarvita. :cool:

Ulkoa kuuluvasta paukkeesta päätellen innokkaimmat ovat aloittaneet juhlimisen jo nyt...
Dyn avatar
Rakettien turhan aikaisesta ampumisesta ja vähän muustakin kertoo Pohjois-Karjalan poliisilaitos juttua.
kyty avatar
Onneksi ei ole koiraa, mutta ärsyttää kaikkien paukkuarkojen puolesta kun jotkut aloittivat kuulemma jo päiviä sitten. Maaseudulla moni kai ajattelee että "mitä sillä väliä kun lääniä riittää" mutta se pauke kuuluu ja näkyy yllättävän kauas...

Muistan kun lapsena katselimme aina innokkaina raketteja, mutta myöhempinä vuosina sekin touhu alkoi tympiä kun sai kadulla kulkiessaan melkein päälleen sekä vahingossa että tahallaan kohti ammuttuja ja heitettyjä paukkuja. Montaa kertaa ei ole tullut halu käydä ikätoverien kurkkuun kiinni, mutta ne ilkeästi hekottelevat paukkujenheittelijät suututtivat ihan vietävästi. Olen monasti joutunut kiusatuksi milloin missäkin, mutta erityisesti suututtaa silloin kun kiusaamisesta voi tulla fyysisiä vammoja. Mitään ei onneksi sattunut, mutta turvalaseja kannattanee oikeasti käyttää jos liikkuu uudenvuodenyönä ulkona. :huh:
Tapsa avatar
Katsokaa lapset sitten ettette räjäytä silmiänne.

Kuka muu on sitä mieltä että ilotulitteiden osto on kuin ampuisi rahaa ilmaan? (Ei niin että itse olisin sitä mieltä.)
Formaldehyde avatar
Tapsa
Kuka muu on sitä mieltä että ilotulitteiden osto on kuin ampuisi rahaa ilmaan?
Ovathan ne sieviä onnistuessaan. Itse keksisin kyllä parempaakin käyttöä käteiselle.

Tell me where is Gandalf, for I much desire to speak with him.
Dyn avatar
Ostettiin Iivarin kanssa eurolla tähtisadetikkuja! Tavallista suurempi sijoitus tulivoimaan siis tänä vuonna. :cheesy:
Emelie avatar

En pidä joulusta, mutta uudenvuoden juhlinta on parasta ikinä!
Huoleton avatar
EmelieKetkä ovat joskus viettäneet uutta vuotta Helsingin suuntimilla? Pohdin tässä, että mihin täällä kannattaa suunnata, jotta näkisi parhaiten ilotulitukset?

En pidä joulusta, mutta uudenvuoden juhlinta on parasta ikinä!
:D Mä rakastan joulua ja inhoon uudenvuoden juhlintaa :D :D

Mahtavaa uutta vuotta kaikille! Nähdään ensi vuonna!
Warghast avatar
on täälä Pk-seurulla tullu vietettyä nyt 4 peräkkäistä uuttavuotta. tosin paljoa missään ei ole tullut käytyä ja sama trendi taitaa jatkua nytkin.

töistä päästyä parkkeeraan itseni tietokoneen eteen, käynnistän pelin ja pelaan kunnes aurinko nousee!

tai todennäköisemmin, raahaudun töistä kotiin, ruuan jälkeen yritän avata koneen, tuijotan hetken tyhjää ruutua ja menen nukkumaan.

Aah, traditions.
Kirazak avatar
Onpas huvittava keskustelu. Itse en ole asiaa ajatulleut suuremmin, mutta kutsunen täällä olevia tyyppejä risingilaisiksi. Mutta aiempaan juttuun vielä: minä en ainakaan koskaan jaksa kirjautua ulos, joten olen ikään kuin kokoajan paikalla, luulisin ainakin.
Dyn avatar
EmeliePohdin tässä, että mihin täällä kannattaa suunnata, jotta näkisi parhaiten ilotulitukset?
Helsingin kaupungin nettisivujen mukaan paras paikka nähdä tämänvuotinen ilotulitus on Senaatintori. Ilmeisesti mitään kovin suurta ja mahtavaa ei ole luvassa, kun raketteja ei ammuta "meren ylle" niin kuin SM-kilpailuissa.

Jos senaatintorin tungos ei miellytä, voi kokeilla kiivetä Uspenskin katedraalin mäelle, josta on näkymä samaan suuntaan vähän ylempää (mutta samalla kauempaa, riippuu toki minkäkokoisia papatteja se kaupunki aikoo ampua). Keskustassa on perinteisesti privaattipaukkujen ampuminen kielletty, eli jos kaupunki jää laimeaksi, mitään korvaavaa ei ole tarjolla.
Tapsa avatar
Helsingissä on (Seinäjokeen ja Kankaanpäähän verrattuna) paljon enemmän perheiden omia ilotulitteita näkyvillä, pamauttelu alkaa aikaisin illalla ja sitä kestää pitkään joka puolella. Mistä tahansa korkealta paikalta näkyy joka suunnassa valonvälähdyksiä koko illan ajan. Kaupungin omasta ilotulituksesta ks. Dynin viesti.
Dyn avatar
Joo-o, toi keskusta on todennäköisesti aivan hirveä väentungos ja liikennekaaos, mutta tietysti sielläkin voisi sillai Kerran Elämässä joskus käydä. Vähän tuntuu, että pk-seudun kaupungit pistävät ilotulitteisiin yhä vähemmän rahaa, koska onhan se vähän huonoa pr:ää ampua veroeuroja taivaalle ihan hirveitä määriä näinä talousaikoina. :)

Hienoja raketteja näkee varmasti myös hakeutumalla asuinalueelle, jossa on raketteja ampuvia talouksia, arvatenkin keskituloisia (tai keskituloisia <) perheitä. Aukea paikka ja/tai mäki alle.

Me vietämme ainakin alkuillan Järvenpäässä, vähän katsoo kotiutuuko sieltä ennen vai jälkeen puoltayötä.
Vanamo avatar
Minä suuntaan Espoon suunnalle tuijottelemaan, kuinka muiden eurot poksahtelevat taivaalle. Harvoin olen ollut katselemassa kaupunkien "virallisia" ilotulituksia, kun satunnaiset ilotulittelijat tarjoavat minulle aivan tarpeeksi viihdykettä taivaalle.

Helsingin puolella en ole uutta vuotta tullut vielä viettäneeksi, mutta ainakin espoolainen omakotitaloalue osoittautui oikein rakettirikkaaksi viime vuonna.
Fere avatar
Itse muuten kannattaisin Riisinkiläiset nimitystä, eikös se -ng suomeksi ole -K :cheesy:

Meillä on täällä noita sessejä ja osa pelkää noita raketteja niin on sellanen möykkä jo nyt kämpässä että huh huh, siis itseaiheutettu, jos vaikka jäis huomaamatta pauke niiltä.

Ollaan "maaseudulla" niin ei onneksi ihan tuossa heti lähellä pauku niin mahdollisuudet koirien rauhalliseen vuodenvaihteeseen on olemassa.

Tuossa kävin päiväsellä lenkillä koirien kanssa ja nuorimmainen päätti sitten että ois kiva juhlistaa vuodenvaihdetta kieriskelemässä jonkin elukan jätöksissä. Siinä sitten kun sitä paskaa pesi pois kylppärissä, niin mietin että onko tämä muistutus paskasta vuodesta vai merkki paskasta tulevasta vuodesta.

Meillä ois tarkotus mennä loppu illaksi juhlistamaan naapuriin vuoden vaihdetta. Lapsiystävälliset bileet on, niin syöntiä, juontia, saunomista, kokon polttoa ja niitä rakettejakin vissiin naapurilta löytyy muutama. Näistä aineksista täällä uusivuosi tällä kertaa rakennettu (suunniteltu).
Iivari avatar

Nyt näyttää siltä, että on jotakuinkin aika. Uusi vuosi odottaa, tervetuloa!
Fere avatar
IivariMua jotenkin aina jaksaa ilahduttaa vanhojen käyttäjien paluu, oli se sitten millainen tahansa. Kiva nähdä suakin, Fere!

Nyt näyttää siltä, että on jotakuinkin aika. Uusi vuosi odottaa, tervetuloa!
Kiitos. Se ilahduttaa myös että osa vielä muistaa. Olen minä aina välillä käyny täällä vuosien varrella vakoilemassa. Nyt on vain tämmöinen vaihe että tuntuu uudelleen aktiivisemman osanoton ajalta(tulipas typerä lause).

Jos tässä vähän ens vuonna pääsis hämmentämään tätä foorumia enemmänkin, ihmeissään olette vielä minun kanssa :cool:
Diara avatar
Kirazak Mutta aiempaan juttuun vielä: minä en ainakaan koskaan jaksa kirjautua ulos, joten olen ikään kuin kokoajan paikalla, luulisin ainakin.
Minäkään en jaksa kirjautua ulos, mutta jostain syystä selain tekee sen nykyään joka välissä puolestani. Vaikka painan kirjautumisen yhteydessä muista minut-nappia ja selaimen asetuksissa olen määrittänyt salasanan muistettavaksi, joudun silti joka kerta kirjautumaan sisään.
Laine avatar
Ite olen usein vain kirjautuneena vaikken teekään oikeastaan mitään. Kai siitäkin on tullut tapa. Mutta nyt olisi hyvää aikaa olla hieman aktiivisempi :smile:

Pitänee tässä myös kissojakin hieman rauhoitella rakettien paukkeelta.
Warghast avatar
Suurpellossa paukkuu jo...