Game of Thrones
10.06.2015
Puolikuu
Vitoskaudessa on kyllä ollut muutamia pettymyksiä. Jotenkin pännii se, että katsojaa yritetään shokeerata keinolla millä hyvänsä. En ole oikein vieläkään päässyt yli viidennestä jaksosta, jossa
[Spoileri - klikkaa]
Game of Thronesin viehätystä on ollut odottamattomat juonenkäänteet ja se, etteivät päähenkilötkään voi olla turvassa. Pohdiskelinkin erään henkilön kanssa kuinka Aryan tarina voisikin saada odottamattoman käänteen.
[Spoileri - klikkaa]
Pahoin pelkään, että mitään näin irrottelevia ratkaisuja ei kuitenkaan tehdä ja saan jatkossakin seurata, miten sympaattisia sivuhahmoja pistetään kylmäksi, kun jotain dramaattista pitää kerran saada.
[Spoileri - klikkaa]

[spoiler]Barristan Selmy tapettiin. Barristan oli mielestäni hyvä hahmo ja nyt hän jäi vain Daeneryksen satusedäksi ilman sen suurempaa roolia, mikä hänellä kirjassa oli. Sen sijaan hengissä on yhä joku Daario Naharis, hohhoijaa. Kaiken huippu oli se, että Barristan saa surmansa jossain randomissa katutappelussa. Eiväthän ne Harpyijan pojat hitto vie ole mitään salamurhaajia.[/spoiler]

[spoiler]Mitäs jos Arya saisikin kenkää salamurhaajilta? Entäs, jos he vain toteaisivat, että ei Aryasta ole kasvottomaksi. Aryan pitäisi keksiä jostain plan B. Tällä hetkellä Aryan tarinaa ei ole erityisen kiinnostavaa seurata, sillä se näyttää toistavan jo miljoonat kerrat nähtyä kuviota x-koulun noviisista joka vaikeuksien kautta tulee mestariksi. Voin toki olla väärässäkin, ja ehkä saamme nähdä, miten Arya ottaa hatkat ja lähtee kostoretkelle. Vaikka no, ei tämäkään erityisen yllättävää olisi.[/spoiler]

10.06.2015
max
^ GRRM tekee ihan samaa halpaa shokeerausta kirjoissaan, joten en siitä niin välitä. Tämä vitoskausi on kumminkin tuntunut tähänastisista heikoimmalta, suuri osa toki johtuu lähdemateriaalista joka kolmoskirjan jälkeen heikkeni venyttelyn vuoksi (hauskaa on että kauden kiinnostavin kohtaus ei pohjannut kirjoihin), mutta olisin odottanut että kaksi kirjaa yhdistämällä olisi saatu tätäkin napakampi keitos aikaan. Tyydyn kumminkin tähän, huonokin Game of Thrones on lähellä spefisarjojen huippua..
15.06.2015
Anteeksi kielenkäyttöni, mutta jumalauta mikä päätösjakso. Se pisti samaan aikaan ketuttamaan ja odottamaan jatkoa. Paljon tapahtui ja hiukan myös yllättäviä asioita. Kaikenkaikkiaan todella masentava jakso kuitenkin.

Fiiliksiä:
[spoiler]JON SNOW - mitä kettua?! Miksi se piti tappaa?! Miksi kaikki pitää tappaa?! Ei nyt koskaan ole ollut suosikkihahmo, mutta ei sen nyt ois tarvinnu kuolla! Voi Sam-parkaa kun se palaa. Stannis sai sen mitä ansaitsi vaikka vähän kyllä ärsytti Ramsayn voitto. PArhaita kohtia oli ehdottomasti kun Arya tappoi Merynin ja kun Cersei sai mitä antaitsi. Myrcellan kuolema oli ihan perseestä. Perkeleen äpäräakka. Daenerys Dothrakien ympäröimänä!! Tästä tulee jotain suurta *tuuletus*[/spoiler]

Puolikuu
"max"^ GRRM tekee ihan samaa halpaa shokeerausta kirjoissaan, joten en siitä niin välitä.No tämä on toki totta, toisaalta sarjassa on ainakin aikaistettu monien hahmojen kuolemaa. Näyttelijäkulujen pienentämistä? Minusta myös tuntuu, että seksiä ja alastomuutta on huomattavasti vähemmän, mitä pidemmälle sarjassa ollaan tultu. Ei sillä, että olisin erityisen pettynyt.
[Spoileri - klikkaa]
"Q_Black"JON SNOW - mitä kettua?! Miksi se piti tappaa?! Miksi kaikki pitää tappaa?!Oma veikkaukseni siitä, miten Jon selviää tästä ikävästä välikohtauksesta, on että Melisandre herättää Jonin takaisin henkiin. Samaan tyyliin kuin ne veljeskuntalaiset. Melisandrehan tuli Muurille juuri sopivasti, varmaan etsimään uutta ”kuninkaan verta”
"Q_Black"Myrcellan kuolema oli ihan perseestä.Minustakin Myrcellan kuolema oli turhaa ja myös ennalta-arvattavaa, eihän tämä Dornen tapaus voinut päättyä onnellisesti. En ole muutenkaan koskaan pitänyt siitä, että fiktiossa on ennustuksia, jotka sitten toteutuvat.
[quote="max"]^ GRRM tekee ihan samaa halpaa shokeerausta kirjoissaan, joten en siitä niin välitä.
[/quote]

[spoiler][quote="Q_Black"]JON SNOW - mitä kettua?! Miksi se piti tappaa?! Miksi kaikki pitää tappaa?![/quote]

[quote="Q_Black"]Myrcellan kuolema oli ihan perseestä. [/quote]
[/spoiler]
Jotkut hahmot ovat hieman kadonneet pimeyteen. Tulee mieleen eräs netistä lukemani kommentti: ”Olen huolissani Gendrystä. Vieläkö se poika jaksaa soutaa?” Olisi hienoa, jos seuraava tuotantokausi alkaisi hänen rantautumisellaan. :smile:
Niksu
Täytyy sanoa, että viimeinen jakso oli paras! Kauden aikana on ollut muutama aivan päällikkö jakso, sitten pari aivan kamalaa ja kourallinen jossa on sekä hyvää että pahaa.
Tämä viimeinen (+ toka vika) jakso taisi sisältää muutaman spoilerin, mutta enimmäkseen yhä kirjojen sisällä mennään. Oikeastaan suurin pettymys minulle oli Aria-kohtaukset ja erityisesti tämän vikan jakso huoratalo-kohtaus + sen jälkeinen välien selvittely Jaqenin kanssa. Hätiköity käsikirjoitus.
[Spoileri - klikkaa]
Jakso oli hyvin ja dramaattisesti rakennettu. Antoi toivoa sarjan tulevaisuudesta!

Erityistuuletus:

[spoiler]Kaikkien aikojen inhokkihahmoni Stannis on kuollut! Kiitos Brienne Renlyn puolesta. Go Ramsay! :lol: [/spoiler]

16.06.2015
max
Q Black:
Cersein etukäteenkin hienoksi kehuttu kohtaus oli toki vaikuttava, mutta mielestäni vähän lyhyempikin olisi riittänyt kun muut juonet käytiin niin hätiköidysti loppuun.
Q Black:

16.06.2015
Tapsa
[spoiler][url=http://www.ew.com/article/2015/06/14/game-thrones-jon-dies-interview]Kit Harington on kyllä kovasti toista mieltä.[/url][/spoiler]
19.06.2015
maxQ Black:Tääkin on vähän niin ja näin. Toisaalla sanotaan et kirjotti ja toisaalla sitten taas et tää delaus on lopullinen. Toisaalta haluaisin nähdä mulkeroiden ilmeen kun tyyppi oiskin jaloillaan
[quote="max" post=34002]Q Black:
[Spoiler]Jon Snown näyttelijä teki jonkin aikaa jatkosopimuksen kutoskaudelle, joten aika varmalta vaikuttaisi että hahmo selviää tavalla tai toisella, oli se sitten henkiinherätys taikuudella tai ihan vanha kunnon ihmeparantuminen[/spoiler][/quote]

Tääkin on vähän niin ja näin. Toisaalla sanotaan et kirjotti ja toisaalla sitten taas et tää delaus on lopullinen. Toisaalta haluaisin nähdä mulkeroiden ilmeen kun tyyppi oiskin jaloillaan :evil: :lol:
20.06.2015
Tablo
Ja se että Kit nähtäisiin myös ensikaudella voi sisältää vain takaumia/hautauksen. Joten vaikka sopimus löytyisikin taskusta ei se takaa hengissäpysymistä.
20.06.2015
[Spoileri - klikkaa]
[spoiler]Minusta olisi tyylikästä jos Jon olisi vain kuollut, mutta varsinkin kirjasta jäi sellainen mielikuva, että näin ei tule käymään. Aavekin on vielä elossa.[/spoiler]
27.06.2016
Ai luoja, mä oon ihan liekeissä kutoskaudesta!
Siis oikeesti, kaksi viimeisintä jaksoa oli niiiiin parhautta! Olin ihan täpinöissäni, hihkuin ja ehkä vähän vuodatin muutaman kyyneleenkin. Jotenkin juonikuvio menee just siihen suuntaan mitä mä olen halunnut...
[Spoileri - klikkaa]
Ai luoja, mä oon ihan liekeissä kutoskaudesta! :heart: En tajua miten jaksan odottaa taas vuodenpäivät seuraavaa! Harmi, että ilmeisesti seuraavalla kaudella ei ole 10 jaksoa koska kuvattavaa matskua on jäljellä enää niin vähän eli kai ne pilkkoo loput 13h kahteen kauteen vielä?

[spoiler]Dany on kasvattanut joukkonsa todella massiivisiksi! Ihan paras kauden päätös kun näki kaikki ne sotalaivat ja sen porukan mitä Westerosiin on suuntaamassa. Mä tulen niin nauttimaan kun Cersei saa kyytiä. Tai sitten se pakenee Jaimen kanssa Kuninkaansatamasta, en yllättyisi. Päätösjakson alku oli aika shokeeraavan ihana. En ihan kyllä odottanut Tommenin itsemurhaa enkä suoraansanottuna räjähdystäkään. Margaeryn kuolema harmitti :(

Ja musta on niiiiiin ihanaa, että Ramsay kuoli ja Talvivaarassa on taas Starkeja. Jon ja Sansa <3 En tiedä miten päin oisin. Tää kausi oli niin paras! :grin:[/spoiler]
22.07.2016
Lexei
Tulen tässäkin asiassa hieman jäljesssä, ja vasta viimeyön yövuorossa aloin katsomaan kyseistä sarjaa, ja nappasi kyllä heti mukaansa! Onneksi iski tylsyyden puuska, kun etsin netisstä sarjoja mitä alkaa katsoa. Kovat oli kyllä odotukset kun aloin game of thronesia katosoa, eikä ole ainakaan vielä jättänyt kylmäksi :)
22.07.2016
Lexei
Enkä oiken voinut vielä lukea ylempiä keskusteluja sarjasta, ettei tule vahingossakaan liikaa spoilereita! Joten pitää palata tänne hieman luekelemaan, kun on tovin jo katsellut jaksoja.
28.08.2016
Onko pakko odottaa vielä näin kauan?!
Ilmeisesti nyt sitten 7. tuotantokausi viivästyy alkuperäisestä julkaisukuukaudesta koska kuvaukset aloitetaan hiukan myöhemmin kuin normaalisti. Seuraava kausi siis varmaan saa ensi-iltansa joskus kesän alulla. Kaudessa tulee olemaan jaksoja varmaan 7. Aika masentavaa, mutta niin alkaa tämäkin sarja saavuttamaan loppuaan. Yhtään ei tiedä mitä tuleman pitää koska uusia kirjoja ei ole tullut. Maisie Williamsin (Arya Stark) twiittien mukaan seuraava kausi tulee olemaan eeppinen eikä kukaan osaa arvatakaan mitä tulee tapahtumaan, kiitti vaan :grin: Onko pakko odottaa vielä näin kauan?!
16.02.2017
maahinen
Näinpä viimein kuutoskauden, kahtena puolimaratonina. Ei tuottanut pettymystä (paitsi ser Jorahia odottelin jo parannuksen löytäneenä); talvi on viimein saapunut ja komea ruumiskasa :grin:
08.04.2017
ENSI-ILTA SIIS 16.7.2017!
ENSI-ILTA SIIS 16.7.2017!
Ai hitto, että joutuu odottaa vielä pitkään! Pelottaa Danyn kohtalo koska se on mun suosikki :sad: :heart: Uskon, että seuraavasta kaudesta tulee EEPPINEN! Vihdoin Danysta on kasvanut voimakastahtoinen nainen. Ihan eri asetelma kuin alussa. Teaserikin saa jo hyppimään tuolillaan:

[b]ENSI-ILTA SIIS 16.7.2017![/b]
08.04.2017
Myös muutamia promokuvia on julkaistu ensi kauden pukumuutoksista: linkki
Myös muutamia promokuvia on julkaistu ensi kauden pukumuutoksista: [url=http://www.businessinsider.com/game-of-thrones-hbo-commercial-new-character-costumes-season-7-2017-4]linkki[/url]
10.04.2017
Noista promokuvista, laitan varmuudeksi spoilerin
Noista promokuvista, laitan varmuudeksi spoilerin

[spoiler]Hurttako palaa takaisin? Se olisi kyllä mahtavaa, aivan paras hahmo sarjassa. :D Myös Tormund on hyvä nähdä. Jaimen ällö hiuskampaus ärsyttää yhtä paljon kuin viime kaudellakin. Danyn asu antaa aika tiukkapipoisen mielikuvan...[/spoiler]
02.06.2017
Mustelmann
Sain tänään katsottua kuudennen kauden viimeisen jakson ja nautin jälleen näkemästäni. Vaikka kokonaiskuva on hajanaisempi kuin koskaan ja yhteen solmittavia juonilankoja koko kerällinen, oli tämäkin kausi ehtaa tavaraa. Suurta ja näyttävää kuvakieltä riitti ja niitä massiivisia taisteluja katselin täydessä erektiossa. Meereenin matsi oli tosin pettymys, kun oli niin lyhyt, eikä lohikäärmeillä mehusteltu tarpeeksi. Mutta äpärien taistelu sen sijaan oli veristä kultaa. Ihan sama, että taktiikkana oli rynnäköidä rynnäkköä vastaan ja Jon oli yksin ottamassa vastaan tuhat hevosmiestä. Se pitkä otto, missä hevosia ja miehiä sinkoilee ympäriinsä, sai laakin valumaan punttiin.
Siinä mielessä kausi oli vähän tylsä ja tasapaksu, että selkeitä huippukohtia ei oikein ollut. Tai olihan niitä, mutta kun eriasteisia huipentumia tykiteltiin melkein joka jaksossa, ei täydellistä vau-efektiä päässyt syntymään. Kuninkaansataman iso räjähdyskin oli vain yksi puolispektaakkeli muiden joukossa. Seiska-seasonista tulee varmasti hyvä, nyt kun Daenerys viimein pääsee pelaamaan isolle pelilaudalle. Uusi kausi tulee olemaan hyvä jo siksikin, että se on odottamani askel kohti loppua. Kunpa askeleita ei vain olisi enempää kuin on luvattu.

17.07.2017
Kajsa Blom
Katselin äsken 7. kauden 1. jakson. Vihdoin Dany pääsee aloittelemaan valloitustaan, mutta naapuri väitti että sen näyttelijän sopimus loppuu imdb:n mukaan 2017, joten ei olisi mukana seuraavassa ja viimeisessä tuotantokaudessa?
Huhuja vaan mun mielestä. Ehkä Starkit valtaa pohjoisesta käsin koko Westerosin, en tiedä!
05.01.2018
Skie
[url=https://www.hbo.com/game-of-thrones/season-8-returning-2019]Game of Thronesin kahdeksas ja viimeinen kausi saa ensi-iltansa vuonna 2019.[/url]

Huoh. Mikä odotus.
16.05.2019
Darkki
Jos edellisessä kaudessa hieman alkoi näkyä jo tv-sarjan tason laskua, niin tämä vain on pahentunut viimeisen kauden osalta, jossa hahmot käyttäytyvät epäjohdonmukaisesti ja juoni pomppii oudosti... Mahtavat loppuratkaisut jäävät hieman laimeiksi, kun asioita on turhaan jouduttu kiirehtiä. Hahmot jäävät tapahtumien jalkoihin, kun ahdetaan massiivisia juonenkäänteitä kuuteen jaksoon ja hahmot vain ryhtäilevät tapahtumasta toiseen... dialogi ontuu :(

Riku
DarkkiHBO:lla on nyt nähty viimeisestä kaudesta viisi jaksoa ja koko sarjan viimeinen jakso nähdään ensi maanantaina. Spoilaamatta mitään juonesta, niin olen osittain tuskastunut siitä miksi ihmeessä tämä kausi on yritetty ahtaa vain 6 jaksoon. Jo edellisessä kaudessa nähtiin vain 7 jaksoa aiempien 10 sijaan. Syy on mielestäni aika selkeä... tv-sarjan juoni meni ohi kirjoista ja tuottajilla ei ole todella mittavaa aineistoa käytettävänä sarjan juonen käänteisiin ja varsinkin repliikkeihin!Aika monella näyttää olevan vielä vahvempia tunteita aiheesta kuin sinulla. https://www.change.org/p/hbo-remake-game-of-thrones-season-8-with-competent-writers?use_react=false Tätä kirjoittaessa addressilla kauden uudelleentekemiseksi on yli 738 000 nimeä.
[quote="Darkki" post=59795]HBO:lla on nyt nähty viimeisestä kaudesta viisi jaksoa ja koko sarjan viimeinen jakso nähdään ensi maanantaina. Spoilaamatta mitään juonesta, niin olen osittain tuskastunut siitä miksi ihmeessä tämä kausi on yritetty ahtaa vain 6 jaksoon. Jo edellisessä kaudessa nähtiin vain 7 jaksoa aiempien 10 sijaan. Syy on mielestäni aika selkeä... tv-sarjan juoni meni ohi kirjoista ja tuottajilla ei ole todella mittavaa aineistoa käytettävänä sarjan juonen käänteisiin ja varsinkin repliikkeihin!

Siitäkin huolimatta, että lyttään toteutusta, niin on tämä kuitenkin televisiodraamaa parhaimillaan! Näin hieno sarja olisi kuitenkin mielestäni ansainnut hieman lisäminuutteja tapahtumien kerrontaan ja varsinkin hahmojen dialogeihin. No onneksi kirjat ovat vielä tulossa.. jotka sitten toivottavasti avaavat paremmin taustoja ja tapahtumia :)[/quote]

KiLLPaTRiCK
Mielestäni onnistunut ihan okei.
Kaikenlaista pientä tietysti on jokaisella valitettavana, mutta jotenkin se sarja pitää lopettaa.
Ja sarjan taso putosi jo viidennellä kaudella ihan kuin Martinin kirjojenkin.
Mielestäni onnistunut ihan okei.
Linnunlento
Kyllä, hieman liian kiiressä tehdyltä viimeinen kausi on vaikuttanut. En halua spoilata, mutta onneksi kolmas jakso oli jännittävä ja tuntui jopa piristävältä muihin jaksoihin verrattuna. Toivottavasti viimeinen antaisi saman tunteen ja onnistuisi päättämään sarjan kunniakkaasti.