Moonlord avatar
Sivut: 1, 2, 3

Game of Thrones

20.05.2019
FreakyMike avatar
Neljäs ja viides jakso kehittyivät ihan mielenkiintoiseen suuntaan, mutta kauden alkupuolesta ja päätösjaksosta jäi valitettavasti vähän meh-fiilikset.
Olisin halunnut paljon eeppisempää kliimaksia sarjan loppuun ja tämä kausi jäi muutenkin kaipaamaan enemmän sen kaltaista nokkelaa dialogia ja juonitteluja, mitkä tekivät GoTista aikoinaan niin valtavan suositun tv-sarjan.

Tuntui välillä ihan siltä kuin Tyrionia, Jaimea, Jonia ja tiettyjä muitakin roolihahmoja olisi jotenkin tyhmennetty verrattuna aikaisempiin kausiin. Naispäähenkilöiden hahmonkehityksessä ei näkynyt onneksi mitään niin selvää taantumista.
22.05.2019
HVM avatar
[img ]https://bigmemes.funnyjunk.com/pictures/Numerous+smooth+worthless+mandrill_d26cd4_7100203.jpg[/img]
22.05.2019
FreakyMike avatar
Netissä tuli vastaan muutama ihan järkevän oloinen kirjoitus missä spekuloitiin eri syitä sarjan tason laskemiselle.

23.05.2019
Darkki avatar
Kiitos Mike! Noi oli hyvät artikkelit lukea läpi :)

Se positiivinen asia mikä tästä seurasi on, että odotan itse ainakin kovasti kirjojen julkaisua, jotka toivottavasti paikkaavan tv-sarjan viimeisen kauden aukkokohtia.
14.07.2019
Mustelmann avatar
Sain katsottua vasta seitsemännen kauden ja oli mukavaa palata sarjan maailmaan taas pitkästä aikaa. Tämä aika pääsi tosin venähtämään liiankin pitkäksi, koska minulla oli jälleen vaikeuksia muistaa, missä oikein mennään ja kuka olikaan kuka. Onneksi muistettavaa ei ollut lopulta kovin paljoa, koska pelilaudan nappulat olivat käyneet melko vähiin ja kauden lopussa jäljelle jäivät oikeastaan vain kuninkaat ja kuningattaret pienempien pelureiden poistuttua kuvioista.

Tämäkin kausi oli hieno ja viihdyttävä, vaikka kiirehtiminen ja tapahtumien jatkuva tykittely hieman harmittivatkin. Jonin ja kumppanien zombinhakureissu Muurin taakse oli täyttä typeryyttä, mutta noin muuten hyväksyin kyllä kaikki juonenkäänteet. Viimeinen kausi kuumottelee melkoisesti, mutta odotan blu-ray-julkaisua, koska onhan sekin saatava hyllyyn muiden kausien viereen.
15.07.2019
KiLLPaTRiCK avatar
Osta samantien 4K julkaisu.
Varmasti pimeät kohtaukset pääsevät vielä paremmin oikeuksiinsa.
24.09.2020
Mustelmann avatar
Sainpa tämänkin sarjan vihdoin katsottua loppuun. Parku ja valitus viimeisen kauden kehnoudesta oli internetissä aikanaan yhtä massiivinen kuin sarja itsekin ja mielenkiinnolla odotin, millaista sekoilua ja riman alta suorittamista se sisältäisikään. No eipä oikein kumpaakaan, vaikka hätiköityjä ratkaisuja sekä outoja epäkohtia olikin edelleen mukana. Kahdeksas kausi oli kuitenkin parempi kuin seitsemäs, jossa käsikirjoitus ja varsinkin kummallisuudet ajan kulumisessa hiersivät kaikkein eniten.

Viimeinen jakso solmi juonilangat aivan tarpeeksi tyydyttävällä tavalla, eikä siitä jäänyt mitään ikävää jälkimakua ainakaan minulle. Moni hahmo menetti tietenkin henkensä, mutta silti lopetus oli ehkä hieman turhan onnellinen ja turvallinen. Nähdäkseni kaikki eloonjääneet päätyivät jatkamaan elämäänsä suhteellisen hyvissä tunnelmissa. Loppuun olisi voinut annostella riipaisevaa katkeransuloisuutta reippaasti enemmän. Jonin lähettäminen takaisin Muurille kaikkien uskomattomien seikkailujen jälkeen tuntui niin tökeröltä vedolta, että se meni jo hyvästä vitsistä.

Kokonaisuutena GoT oli mahtava sarja vikoineenkin ja blu-ray-levyltä katsottuna myös ihan järjettömän komeaa ja kaunista katseltavaa. Visuaalinen anti oli niin viimeisen päälle kuin ikinä voi olla. Ei käy kateeksi niitä, jotka yhdessä puolen maailman kanssa striimasivat sarjaa HBO:sta takkuilevalla kuvanlaadulla. Kuulemani mukaan silloin ihasteltiin enemmän kohinaa ja pakkausartefakteja kuin näyttäviä maisemia.
25.09.2020
KiLLPaTRiCK avatar
Korona ja muutenkin ikä on alkanut vaikuttaa siihen, että ajattelin ostaa tuon kohta ilmestyvän 4K UltraHD-boksin (280€) koko sarjasta. Katsellaan sitten jouluna koko sarja toistamiseen kerralla läpi yhteen putkeen. Nythän sitä tuli seurattua blu-ray levyjen julkaisuiden välissä olevilla 12 kuukauden tauoilla. Juuri tuo visuaalinen anti on minulla erityisesti mielessä, kun alkoivat kaatamaan rahaa saavilla sen tuottamiseen, koska huomattiin että koko maailma seuraa ja puhuu sarjasta. Onhan sitä myös helpompi seurata jatkuvaa juonta ilman taukoja ja kehitystäkin kausien välillä voi pitää silmällä.
25.09.2020
Mustelmann avatar
Game of Thrones olisi kyllä varmasti kotonaan isolla ruudulla 4K:na ja HDR päällä, itsellä olisi tarvittava kalustokin käytössä. Vaikka viimeisen kauden taistelu Talvivaarassa kuolleiden armeijaa vastaan näyttäisi vielä pykälän paremmalta kuin tavallisella blu-raylla. Muista tummista, mutta suuria kontrasteja sisältävistä kohtauksista puhumattakaan. Mutta nuo hankkimani sinikiekot riittävät minulle, dvd:stä 4K-levyyn päivittäminen tuntuisi toki jo erittäin houkuttelevalta.

Uusintakierros vähän tiiviimmällä tahdilla katsottuna on kyllä edessä sitten joskus. Vuosien aikana moni tärkeäkin asia pääsi unohtumaan, sillä en muista edes, kuka myrkytti Joffreyn tai miten Jaime menetti toisen kätensä.