Kyynel ☆230 kirjaa, 75 kirja-arviota, 74 viestiä
Solaris.
Ensimmäinen huomio: innostavaa, että aikuisyleisölle suunnattuja spefinäytelmiäkin tuotetaan nykyään Suomessa ja ihan ammattimaisesti. Käyn harvakseltaan teatterissa, lähinnä juuri jos ohjelmistossa on scifiä tai fantasiaa. Olin hyvin kiinnostunut, miten scifikirja on saatu sovitettua näyttämölle.
Ja upeastihan siinä oli onnistuttu. Esitys oli vangitseva. TKT:n Pieni näyttämö loi ahtaan avaruusaseman tuntua, ja valoja, videokuvaa ja muuta tekniikkaa oli hyödynnetty vaikuttavasti. Kovan luokan suoritus myös pieneltä näyttelijätiimiltä. Esitys oli samaan aikaan hauska ja syvältä koskettava, ja kivasti suomalaisille katsojille sovitettu (alkuperäiskäsikirjoitus skottikäsialaa). Jos liikut Turun seudulla, niin suosittelen ehdottomasti. Esitykset jatkuvat ainakin vuoden loppuun asti.
Kävin tällä viikolla katsomassa Turun kaupunginteatterissa parhaillaan pyörivän teatteriversion Stanislaw Lemin klassikkoteoksesta [url=https://www.risingshadow.fi/library/book/265-solaris]Solaris[/url].